FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen valse "PayPal - Your Order Is Already Processed" e-mails.

Ook bekend als: "PayPal - Your Order Is Already Processed" spam email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "PayPal - Your Order Is Already Processed"?

Na inspectie van de e-mail "PayPal - Your Order Is Already Processed" hebben we vastgesteld dat het om spam gaat. Deze valse e-mail wordt voorgesteld als een kennisgeving van PayPal die de ontvanger informeert over een succesvol verwerkte bestelling. Deze e-mail is bedoeld om gebruikers te verleiden het opgegeven telefoonnummer te bellen en hen te verstrikken in een meeslepende zwendel.

Benadrukt moet worden dat deze e-mails op geen enkele wijze in verband staan met de werkelijke PayPal Holdings, Inc.

PayPal - Your Order Is Already Processed email spam campaign

"PayPal - Your Order Is Already Processed" e-mail scam overzicht

De e-mail met als onderwerp "invoice #867416874178" (kan variëren) informeert de ontvanger dat zijn bestelling is ontvangen en verwerkt. In de mail staat dat het een paar minuten kan duren voordat de transactie op de PayPal-rekening van de ontvanger verschijnt.

De valse bestelling zou zijn gedaan bij de Bitcoin Exchange voor 849,96 in totaal. Als de ontvanger een geschil wil openen, heeft hij daar 24 uur de tijd voor door het vermelde nummer te bellen. Zoals vermeld in de inleiding, is deze spam e-mail niet geassocieerd met de echte PayPal Holdings, Inc.

Meestal werken dit soort e-mails als oplichterij met terugbetaling. Nadat de gebruiker het nummer van de oplichters heeft gebeld, krijgt hij instructies over hoe hij de cybercriminelen op afstand toegang kan geven tot zijn apparaat (bijv. met behulp van AnyDesk, TeamViewer, UltraViewer, enz.). De valse "ondersteuning" beweert dat zij zal helpen bij de terugbetaling.

Het slachtoffer wordt gewoonlijk gevraagd in te loggen op een financiële rekening, zoals zijn bank, een online geldovermakingsdienst (bv. PayPal) of iets dergelijks.

Om het plan kracht bij te zetten, gebruiken de criminelen de functie van het programma voor toegang op afstand om het scherm van het slachtoffer te verduisteren en hen te vragen het terugbetalingsbedrag in te typen. Ongeacht of de gebruiker het juiste bedrag invoert, verkondigen de oplichters dat ze een fout hebben gemaakt en te veel hebben overgemaakt.

Dit bedrog wordt gepleegd terwijl het scherm verduisterd is, ofwel door het geld van het slachtoffer van de ene rekening naar de andere te verplaatsen (bv. van spaarrekening naar betaalrekening), ofwel door de HTML-code van de banksite te bewerken. In het laatste geval wordt alleen het nummer van de rekening veranderd, en het geld zelf wordt op geen enkele manier aangetast; de pagina verversen is voldoende om te zien dat de rekening niet is aangetast.

De oplichters smeken de gebruiker vervolgens om het niet-bestaande te veel betaalde bedrag terug te storten, terwijl ze hem ook nog eens met zielige verhalen om de oren slaan over hoe de "supportagent" uit zijn functie zal worden ontslagen. De cybercriminelen vragen het teveel over te maken via moeilijk/moeilijk te traceren methoden, bv. verborgen in onschuldig ogende pakjes en verzonden, cryptocurrencies, voorafbetaalde vouchers, cadeaukaarten, enz. Dit zorgt ervoor dat de slachtoffers hun geld niet konden teruggeven en de criminelen niet konden worden vervolgd.

Kortom, slachtoffers van dit soort zwendel verliezen hun geld omdat het hele terugbetalingsproces nep was en er nooit een bedrag op hun rekeningen werd overgemaakt.

Vermeldenswaard is dat e-mails als "PayPal - Your Order Is Already Processed" kunnen werken als phishing-zwendel. Met andere woorden, slachtoffers kunnen worden misleid tot het vrijgeven van privé-informatie per woord, het intypen ervan wanneer scammers beweren dat het onzichtbaar is, of het invoeren ervan op phishing-sites/bestanden (bv. vermomd als inlogpagina's van online-banken, rekeningen voor het overmaken van geld, enz.)

Cybercriminelen kunnen de verkregen informatie verkopen of misbruiken. Oplichters kunnen bijvoorbeeld gestolen financiële rekeningen gebruiken om ongeoorloofde transacties en/of online aankopen te doen.

Opgemerkt zij dat succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit zijn. Aangezien de e-mail in kwestie vermomd is als een kennisgeving van PayPal - is het mogelijk dat het gericht is op deze accounts; het geeft ook aan dat de nep-aankoop werd gedaan bij de Bitcoin Exchange - vandaar dat de zwendel ook kan proberen cryptocurrency-wallets te stelen.

Door te vertrouwen op spam e-mails zoals "PayPal - Your Order Is Already Processed" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u accountgegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning ervan. En als de blootgestelde gegevens van andere persoonlijke aard zijn (bv. identiteitskaartgegevens, kredietkaartnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Als u cybercriminelen hebt toegestaan om op afstand toegang te krijgen tot uw apparaat, moet u het eerst loskoppelen van het internet (omdat uw toestemming misschien niet nodig is om opnieuw verbinding te maken). Ten tweede moet u de software voor toegang op afstand die de oplichters hebben gebruikt, verwijderen. En ten slotte gebruikt u een antivirusprogramma om een volledige systeemscan uit te voeren en alle gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam "PayPal - Your Order Is Already Processed" spam email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De bestelling van de ontvanger is succesvol verwerkt.
Vermomming Melding van PayPal.
Scammer telefoonnummer +1(877)206-7865
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

Wij hebben duizenden spam e-mails geanalyseerd; "Windows Defender Advanced Threat Protection", "Your Order Is Processed", en "Norton Order Confirmation" zijn enkele voorbeelden van oplichtingsmails die lijken op "PayPal - Your Order Is Already Processed", terwijl "Funding Commitments To Fight COVID-19", "Blocked (Important) Incoming Messages", "I Paid For Products From Your Store", "YouTube Copyright Infringement Warning" - enkele van onze laatste vondsten zijn.

Naast verschillende vormen van oplichting wordt spammail ook gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden. Omdat deze mail zo wijdverspreid en goed gecamoufleerd kan zijn, adviseren wij met klem voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen schadelijke bestanden bevatten in de vorm van bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen uitvoerbare bestanden, archieven, Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript, enz. zijn.

Zodra een besmettelijk bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - worden download-/installatieprocessen van malware in gang gezet. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld systemen door kwaadaardige macro-opdrachten uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wij raden u af de bijlagen/links in dubieuze mail (bijv. e-mails, PM's/DM's, SMS'jes en andere berichten) te openen, omdat deze kwaadaardig kunnen zijn en systeeminfecties kunnen veroorzaken. Het is essentieel om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro-opdrachten voorkomt.

Maar malware wordt niet alleen via spammail verspreid. Daarom raden wij ook aan alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen en software te activeren/updaten met legitieme tools (illegale activeringstools ["cracks"] en updaters van derden kunnen malware bevatten).

Verder is het cruciaal om voorzichtig te zijn bij het browsen, aangezien frauduleuze/malafide inhoud meestal echt en ongevaarlijk lijkt.

Wij benadrukken het belang van de installatie en actualisering van een betrouwbaar antivirusprogramma. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "PayPal - Your Order Is Already Processed" scam e-mail:

Subject: invoice #867416874178


PayPal
Invoice ID -PA80-9856-30258974


Hello


We are glad to receive your order. Your Order is already processed.Thank you purchasing with us.


September 22, 2022
Purchase ID: 85269374R
It may take a few moments for this transaction to appear in account.


Order Details:
Your order at Bitcoin Exchange (632548). 849.96
Subtotal 849.96
Payment 849.96


Issue with this transaction?
You have 24 hours from the data of this transaction to open a dispute
+1(877)206-7865


Please do not reply this Email. This mailbox is not monitored and you will not receive a response. For assistance Call +1(877)206-7865

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Cybercriminelen verspreiden deze e-mails massaal - daarom ontvangen duizenden gebruikers identieke berichten.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spam e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning ervan. En als u andere privégegevens (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) hebt verstrekt - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen toegang op afstand tot uw computer hebt verleend, moet u deze onmiddellijk van het internet loskoppelen. Verwijder daarna de door de criminelen gebruikte software voor toegang op afstand (bijv. TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk, enz.). Aangezien de oplichters uw apparaat heimelijk kunnen hebben geïnfecteerd, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met een anti-virus en daarmee alle bedreigingen verwijderen.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het lezen van een spammail is niet voldoende om een systeeminfectieproces op gang te brengen. Deze ketens worden opgestart wanneer de bijlagen of links in spammail worden geopend/geklikt.

Ik heb een bestand uit een spammail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Of een infectie heeft plaatsgevonden, kan afhangen van het formaat van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.), is uw apparaat hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Voor documentformaten (.doc, .xls, .pdf, enz.) kan echter extra gebruikersinteractie nodig zijn (bijv. het inschakelen van macroopdrachten) om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Het kan bijna alle bekende malware-infecties verwijderen. Echter, omdat high-end kwaadaardige programma's de neiging hebben zich diep in systemen te verbergen - is het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel voor hun detectie.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
PayPal - Your Order Is Already Processed spam email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "PayPal - Your Order Is Already Processed" spam email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.