FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse e-mails zoals "YouTube Copyright Infringement"?

Ook bekend als: YouTube Copyright Infringement Warning malspam campaign
Schadeniveau: Medium

Wat is "YouTube Copyright Infringement Warning" e-mail virus?

Na onderzoek van de e-mail hebben we vastgesteld dat dit een valse e-mail is van YouTube met betrekking tot schending van het auteursrecht. De e-mail bevat een link naar een website waarmee een archiefbestand kan worden gedownload dat een kwaadaardig bestand bevat. Cybercriminelen achter deze e-mail willen ontvangers verleiden tot het downloaden en uitvoeren van malware (een kwaadaardig bestand).

YouTube Copyright Infringement Warning email virus malware-spreading email

Meer over de valse "YouTube Copyright Infringement Warning" e-mail

Deze valse e-mail beweert dat video's die de ontvanger naar YouTube heeft geüpload, zullen worden verwijderd als de schending van het auteursrecht wordt bevestigd. Ook krijgt het kanaal een strike. Na drie strikes wordt het kanaal geblokkeerd zonder mogelijkheid tot beroep.

In de e-mail wordt de ontvanger verzocht het volledige rapport te lezen (open de verstrekte websitelink). De link in deze e-mail downloadt een archiefbestand dat een kwaadaardig bestand bevat. Als dat bestand wordt uitgevoerd, infecteert het een computer met malware. Het type malware dat via het bovengenoemde bestand wordt verspreid is onbekend. Het zou ransomware, een Trojan, een cryptocurrency miner of andere malware kunnen zijn.

Ransomware versleutelt bestanden. Zo kunnen slachtoffers hun bestanden niet openen/gebruiken totdat er losgeld is betaald. Meestal hebben alleen de cybercriminelen decryptiemiddelen. Cryptocurrency miners gebruiken computer hardware (bijv. CPU, GPU) om crypto te delven. Een computer geïnfecteerd met een cryptominer verbruikt gewoonlijk meer elektriciteit, werkt traag, crasht, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam YouTube Copyright Infringement Warning malspam campaign
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Hoax E-mail beweert dat op YouTube geüploade video's inbreuk maken op auteursrechten
Malware verspreidingsmethode Website link die een kwaadaardig bestand downloadt
Detectienamen (Compressed Executable File) AhnLab-V3 (HackTool/Win32.Agent.R342140), Avira (TR/Crypt.XPACK.Gen2), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Packed.VMProtect.AEK), Ikarus (Trojan.Win32.Generic), NANO-Antivirus (Virus.Win32.Gen.ccmw), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Malware kan stiekem infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil blijven. Op een geïnfecteerde machine kunnen dus geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn.
Payload Onbekende malware
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet, gegevensverlies, geldverlies, enz.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Overeenkomsten tussen malspamcampagnes

Voorbeelden van soortgelijke e-mails zijn "Declined Debit Email Virus", "ACHIVA Email Virus" en "FedEx Corporation Email Virus". Een van de meest voorkomende overeenkomsten tussen dergelijke e-mails is dat ze vermomd zijn als officiële/belangrijke/urgente e-mails van legitieme bedrijven, organisaties of andere entiteiten.

Hoe heeft "YouTube Copyright Infringement Warning e-mail virus" mijn computer geïnfecteerd?

Deze e-mail bevat een websitelink die een archiefbestand downloadt (zoals ZIP, RAR of een ander archiefbestand). Dat archiefbestand bevat een kwaadaardig bestand. Een computer wordt geïnfecteerd na het openen/uitvoeren van het bestand dat uit het archiefbestand is gehaald.

Voorbeelden van andere bestandstypen die door cybercriminelen worden gebruikt om malware te verspreiden zijn MS Office, PDF-documenten, ISO-bestanden, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden, enz. Bedreigers slagen er alleen in als gebruikers zelf malware downloaden en uitvoeren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Download software en bestanden van officiële websites en winkels. Gebruik geen downloaders van derden, louche pagina's, torrentsites en soortgelijke bronnen. Onderzoek e-mails voordat u links of bestanden (bijlagen) opent. Merk op dat irrelevante e-mails van onbekende (of verdachte) adressen met links/bestanden vaak worden gebruikt om malware te leveren.

Update en activeer de geïnstalleerde software met behulp van tools van de officiële softwareontwikkelaars. Houd het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's up-to-date. Als u de bijlage "YouTube Copyright Infringement Warning e-mail virus" al hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Weergave van de "YouTube Copyright Infringement Warning" e-mail

YouTube Copyright Infringement Warning email weergave

Tekst in deze e-mail:

Subject: YouTube copyright infringement

Copyright infringement warning

Hello, -

Moderation will review these complaints in the near term, and if confirmed, your videos will be removed and your channel will get a strike.
Upon reaching 3 strikes, your channel will be blocked without the possibility of appeal.

Video Title: ********

Link: https://www.youtube.com/watch?v=********

Applicant: WMG

Possible causes:

Your video may contain copyrighted content.

Copyright holders can block YouTube videos that contain their content.

Read the full report in the document at the link below, if you do not read the report in this case you can not appeal the moderation decision.

@2022 LLC 901 San Bruno, CA 94066, USA

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Deze e-mail is verstuurd naar alle adressen die scammers hebben verkregen na een datalek of op een andere manier. In ieder geval is deze e-mail niet persoonlijk.

Ik heb een bestand geopend uit een archiefbestand dat ik via de websitelink in deze e-mail heb gedownload, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het bestand uitvoerbaar was, dan is uw computer zeer zeker al geïnfecteerd. In andere gevallen kunnen computers niet worden geïnfecteerd zonder macro-opdrachten in MS Office-documenten in te schakelen of andere extra stappen uit te voeren.

Ik heb de e-mail gelezen maar de link niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het is ongevaarlijk om e-mails te openen. Computerinfecties kunnen niet worden veroorzaakt zonder via e-mail ontvangen koppelingen of bijlagen te openen.

Zal Combo Cleaner malware-infecties verwijderen die aanwezig waren in het bestand dat via de verstrekte link is gedownload?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware detecteren en verwijderen. Aangezien high-end malware zich meestal diep in het besturingssysteem verstopt, is het uitvoeren van een volledige systeemscan vereist. Een snelle scan is niet voldoende om verborgen malware te detecteren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
YouTube Copyright Infringement Warning malspam campaign QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van YouTube Copyright Infringement Warning malspam campaign op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.