FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse e-mails als "Windows Defender Advanced Threat Protection"?

Ook bekend als: Windows Defender Advanced Threat Protection phishing e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat is "Windows Defender Advanced Threat Protection" e-mail scam?

Toen we deze e-mail onderzochten, ontdekten we dat deze is verzonden door oplichters die de ontvangers willen verleiden om een vals ondersteuningsnummer te bellen. De oplichters beweren dat de ontvangers een bepaald bedrag in rekening is gebracht voor het abonnement op Windows Defender Advanced Threat Protection. Ze hebben deze e-mail vermomd als een e-mail van Microsoft.

Windows Defender Advanced Threat Protection email scam

Meer over de "Windows Defender Advanced Threat Protection" e-mail scam

De oplichters achter deze e-mail beweren dat ontvangers 650,99 dollar in rekening zijn gebracht voor het abonnement op Windows Defender Advanced Threat Protection. Ze beweren ook dat ze geprobeerd hebben contact op te nemen met de ontvangers via de geregistreerde e-mail-ID voordat ze het bedrag in rekening brachten, maar ze konden hen niet bereiken.

Deze e-mail bevat ook een vals factuurnummer, een klantenservicenummer en een beschrijving van de "gekochte" producten. De oplichters willen de ontvangers verleiden dat nummer te bellen om een "terugbetaling" te krijgen. Eenmaal gecontacteerd, kunnen ze vragen om gevoelige informatie te verstrekken (bv. kredietkaartgegevens), een vergoeding te betalen of hen zelfs toelaten om op afstand toegang te krijgen tot een computer.

Overzicht bedreiging
Naam Windows Defender Advanced Threat Protection Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Ontvanger is in rekening gebracht voor Windows Defender subscription
Valse ondersteuneing telefoonnummers +1(817) 440-4295, +1(888) 819-2174
Vermomming E-mail van Microsoft
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftig, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Dit type e-mails zijn meestal vermomd als officiële/belangrijke/urgente e-mails van legitieme bedrijven. Oplichters proberen ontvangers te verleiden om het opgegeven nummer te bellen of informatie te verstrekken op een bedrieglijke website. Ze proberen creditcardgegevens, wachtwoorden, andere gevoelige informatie of geld af te troggelen.

Voorbeelden van soortgelijke zwendel zijn "Norton Order Confirmation Email Scam", "Blocked (Important) Incoming Messages Email Scam", en "Request To Terminate/Disable Your Email Scam". E-mails kunnen ook worden gebruikt om malware af te leveren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Cybercriminelen die e-mail gebruiken om malware te verspreiden, sturen schadelijke bijlagen of links. Ontvangers besmetten computers door schadelijke bestanden te downloaden en uit te voeren. De meeste bedreigers gebruiken kwaadaardige MS Office- of PDF-documenten, ISO-bestanden, archieven (bv. ZIP, RAR), JavaScript-bestanden en uitvoerbare bestanden om malware te verspreiden.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Onderzoek zorgvuldig e-mails die bestanden of links bevatten. Onbelangrijke e-mails die van onbekende adressen worden ontvangen, bevatten waarschijnlijk schadelijke bijlagen of links. Download software van legitieme (officiële) pagina's en winkels. Gebruik geen P2P-netwerken, louche pagina's, downloaders van derden, torrentsites, enz. om bestanden of programma's te downloaden.

Update en activeer de geïnstalleerde software en het besturingssysteem met tools van de officiële ontwikkelaars en houd deze up-to-date. Gebruik betrouwbare antivirussoftware voor computerbescherming. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail "Windows Defender Advanced Threat Protection":

Microsoft

Dear Customer

Thanks for using Windows Defender Advanced Threat Protection.

We thank you for completion of 1 Year.

We tried to contact you on your registered email ID but couldn't get through.

Date:- 02.09.2022
Amount Paid: 650.99 USD

Customer Support Agent on +1(888) 819-2174
Invoice Number: RUY0-6HJEY-5IUK

Description
Windows Defender Advanced Threat Protection
Firewall & Network Protection
Amount $650.99
Total $659.99

If you have any queries about this invoice, simply reach out to our Support Executive on +1(888) 819-2174 (Toll Free) for help.

You have 24 Hours to refund this charge from the Date of transaction without being charges.

Our Support Team will gladly assist you with any questions or request.

Regards, Microsoft Support Team

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Deze e-mail is waarschijnlijk zelfs verstuurd naar mensen die geen Microsoft-producten gebruiken. Oplichters sturen dezelfde e-mail naar alle adressen die ze hebben verkregen na een datalek, via phishingpagina's of op soortgelijke manieren.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd opgelicht, wat moet ik doen?

Wijzig onmiddellijk alle wachtwoorden als u uw gebruikersnaam, wachtwoord (of wachtwoorden) of andere inloggegevens hebt verstrekt. Als u andere informatie hebt verstrekt (bijv. kredietkaartgegevens, identiteitskaartinformatie, socialezekerheidsnummer), neem dan zo snel mogelijk contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een e-mail was gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Dat hangt af van het type bestand. Uitvoerbare bestanden bijvoorbeeld kunnen computers direct na het openen ervan infecteren. Microsoft Office-documenten kunnen echter geen kwaad, tenzij macro's zijn ingeschakeld.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, e-mails kunnen computers niet infecteren. Ontvangers infecteren computers via koppelingen of bijlagen in e-mails (niet door het openen van e-mails).

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware detecteren en verwijderen. Hoogwaardige malware kan zijn ontworpen om zich diep in het systeem te verbergen. Daarom moeten gebruikers het besturingssysteem volledig scannen om dit soort malware te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Windows Defender Advanced Threat Protection phishing e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Windows Defender Advanced Threat Protection phishing e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.