FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door valse "Your Order Is Processed"-e-mails

Ook bekend als: "Your Order Is Processed" spam e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat is de "Your Order Is Processed" e-mail scam?

Na analyse van twee "Your Order Is Processed"-e-mails hebben we vastgesteld dat het om spam gaat. In deze e-mails wordt beweerd dat de ontvanger een duur artikel heeft gekocht bij een bekende verkoper. Het doel is de ontvanger ertoe te verleiden het opgegeven telefoonnummer te bellen om de aankoop te annuleren - en zo te worden verleid tot een uitgebreide scam.

Merk op dat er naast de twee door ons onderzochte varianten van deze spammail nog andere varianten kunnen bestaan. Er moet worden benadrukt dat de "Your Order Is Processed"-e-mails nep zijn en dat de legitieme entiteiten die erin worden genoemd (bv. Walmart, Target, PayPal, enz.) niet bij de zwendel betrokken zijn.

Your Order Is Processed email spam campaign

"Your Order Is Processed" e-mail scam overzicht

De e-mails met de onderwerpen "almart | Your payment to Walmart for Invoice MKJIOUT564FC5" en "Paypal | Your payment to Target for Invoice FUFU7NXABRLO" (kan variëren) informeren de slachtoffers dat hun betaling is verwerkt.

De zogenaamd gekochte artikelen zijn duur - zoals smartphones, koelkasten, enz. Dit is een bewuste keuze van de oplichters, want een dure aankoop wordt waarschijnlijk niet vergeten, en de dreiging van het verlies van een grote som geld zou de ontvangers waarschijnlijk alarmeren.

Deze spammails lijken relatief legitiem; bij een van de onderzochte e-mails was zelfs een valse factuur gevoegd. Geen van de beveiligingsbedrijven op VirusTotal heeft dit bestand als kwaadaardig gedetecteerd. Het is dus mogelijk dat de opname ervan in de e-mail bedoeld was om de indruk van legitimiteit een extra laag te geven.

De "Your Order Is Processed" e-mails bevatten telefoonnummers, die ontvangers moeten bellen als ze vragen hebben over de nepbestelling. Zoals vermeld in de inleiding is deze mail nep, en door te bellen naar de "ondersteuningslijnen" - lopen gebruikers in de val van de oplichters.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze regeling werkt als een terugbetalingszwendel. Dit model vereist dat het slachtoffer de cybercriminelen (die zich voordoen als medewerkers van de klantenservice, de factureringsafdeling, technici, enz.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, vraagt de oplichter de ontvanger meestal in te loggen op zijn online bankrekening. Met sommige software voor toegang op afstand kan de verbindende partij het scherm verduisteren van het apparaat dat wordt benaderd; door deze functie te gebruiken, kunnen de cybercriminelen werken zonder dat het slachtoffer hun activiteiten ziet.

De oplichters kunnen de HTML van de website van de bankrekening aanpassen om een ander nummer weer te geven of het geld te verplaatsen (bijvoorbeeld van betaalrekening naar spaarrekening) - en zo de indruk wekken dat de betaling al van de rekening is gehaald. Merk op dat geen van deze acties het geld verwijdert.

Het slachtoffer wordt vervolgens gevraagd om zelf het terugbetalingsbedrag in te voeren - terwijl het scherm wordt verduisterd. In de tussentijd creëren de criminelen de schijn (door HTML te manipuleren of fondsen binnen de rekeningen te verplaatsen) dat een aanzienlijk groter bedrag werd terugbetaald. De cybercriminelen vragen om teruggave van het niet-bestaande overschot (dit gaat vaak gepaard met smeekbeden over de oplichter die "zijn baan verliest" als de fout niet wordt hersteld).

Aangezien het hele terugbetalingsproces nep is, is er nooit een bedrag in rekening gebracht of teruggegeven. Door het "overtollige geld" terug te sturen, sturen de slachtoffers dus in feite hun eigen geld naar de oplichters. Het "retourproces" verloopt meestal via moeilijk/moeilijk te traceren methoden, zoals geld dat in onschuldig ogende pakjes wordt verstopt en verzonden, cryptocurrencies, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers, of dergelijke.

Het is echter mogelijk dat de "Your Order Is Processed" e-mail scam werkt via een ander model. Het zou bijvoorbeeld een phishing-zwendel kunnen zijn die slachtoffers opdraagt persoonlijk identificeerbare of financiële gegevens bekend te maken via de telefoon of door ze in te voeren op een nepsite. Phishing-webpagina's zijn ontworpen om de verstrekte gegevens vast te leggen, en ze zijn meestal vermomd als de inlogpagina's van onlinebanken, e-mails, e-commercesites, enz.

Het is relevant te vermelden dat succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit zijn. Door een e-mail als "Your Order Is Processed" te vertrouwen, kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u al inloggegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk getroffen accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bv. identiteitskaartgegevens, kredietkaartnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Als u scammers op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat, moet u het eerst loskoppelen van het internet. Verwijder daarna de software voor toegang op afstand die de cybercriminelen hebben gebruikt (bijv. TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk, enz.), omdat ze mogelijk uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Gebruik ten slotte een antivirusprogramma om een volledige systeemscan uit te voeren en alle aanwezige bedreigingen te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your Order Is Processed" spam e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim De ontvanger heeft een dure aankoop gedaan; voor vragen daarover moet het opgegeven telefoonnummer worden gebeld.
Vermomming Walmart, Target, PayPal, etc.
Support Scammer tellefoonnummer(s) (423) 435-0346, (773) 672-3213
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagne voorbeelden 

We hebben duizenden spam e-mails geanalyseerd; "Norton LifeLock email scam" is er een die op dezelfde manier werkt als "Your Order Is Processed", en "You Have 3 Encrypted Documents", "2022 FIFA Lottery Award", "Due Payment-Invoice", "Norton - Your Computer Could Be At Risk" - zijn enkele van onze nieuwste scam e-mail vondsten.

Deze mail kan veel verschillende vermommingen dragen, variërend van valse facturen tot eveneens frauduleuze meldingen over de uitgifte van e-mailaccounts. Naast verschillende oplichtingspraktijken worden spamberichten gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden. Omdat deze mail veel voorkomt, raden wij u ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen besmettelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen archieven zijn (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.

Wanneer een virusbestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - wordt het infectieproces in gang gezet. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld apparaten door kwaadaardige macrocommando's uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wij raden u af de bijlagen en links in verdachte/irrelevante e-mails en berichten te openen, omdat dat kan leiden tot een systeeminfectie. Het is net zo belangrijk om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro-opdrachten voorkomt.

Naast spammail wordt malware ook verspreid via dubieuze downloadbronnen, illegale activeringstools ("cracks"), valse updates en online oplichting. Daarom raden wij aan te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met functies/tools van legitieme ontwikkelaars.

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn bij het browsen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud er meestal gewoon en ongevaarlijk uitziet.

Wij benadrukken het belang van het installeren en up-to-date houden van een goede antivirus. Met deze software moeten regelmatig systeemscans worden uitgevoerd en gedetecteerde bedreigingen worden verwijderd. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Weergave van een variant van de "Your Order Is Processed" spam e-mail (GIF):

Your Order Is Processed scam email appearance (GIF)

Tekst gepresenteerd in deze e-mail variant:

Subject: Walmart | Your payment to Walmart for Invoice MKJIOUT564FC5

     
INVOICE MKJIOUT564FC5 DETAILS
Walmart

DUE 09/02/2022
$771.51
Print or save
Powered by QuickBooks


Congratulations! Your order at Walmart is processed. You can track your order status at your Walmart Account online. You may call (423) 435-0346 if you have any queries regarding your order.

 

You Bought: Samsung 580 L Inverter Frost-Free French Door Side-by-Side Refrigerator (RF57A5032S9/TL, Refined Inox, Convertible)
Paid on IP Address: 67.42.242.176 - (Cedar Rapids, Iowa)
Paid on: September 02, 2022
Amount: $771.51


Free 2-Days Shipping
Estimated Arrival Date: September 4, 2022


Regards,
Walmart Customer Service
Phone: (423) 435-0346
Bill to
    WALMART CUSTOMER ID : XCV4FGBH7UT6N
Terms
    Due on receipt
09/02/2022
Services

 

$771.51
580 L Inverter Frost-Free French Door Side-by-Side Refrigerator
1 X $771.51
Balance due    $771.51
Transaction Id: #WEDFGNB764VC6


Amount of $771.51 has been processed Successfully on your Cheking account.


If you have any questions call our support helpline at +1 (423) 435-0346

 

Print or save
Walmart
(423) 435-0346
notification@walmart-billings.com
www.walmart-billings.com

 

If you receive an email that seems fraudulent, please check with the business owner before paying.
© Intuit, Inc. All rights reserved.
Privacy | Security | Terms of Service

Screenshot van de bijlage van deze variant van de "Your Order Is Processed" spam e-mail:Your Order Is Processed scam email attachment

Screenshot van een andere variant van de "Your Order Is Processed" spam e-mail:Your Order Is Processed scam email alternative variant

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Cybercriminelen verspreiden duizenden spammails in de hoop dat ten minste enkele ontvangers in hun zwendel trappen. Deze e-mail is niet persoonlijk.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spam-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als de verstrekte informatie inloggegevens waren - verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als de vrijgegeven gegevens van een andere persoonlijke aard waren (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat, moet u het eerst loskoppelen van het internet. Ten tweede moet u de door de criminelen gebruikte software voor toegang op afstand verwijderen (bijv. TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk, enz.). Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een anti-virus en verwijder de gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen van een e-mail start geen infectieproces van het systeem. Het downloaden/installeren van malware wordt uitgevoerd door schadelijke bestanden die via deze e-mail worden verspreid; dus wanneer de bijlagen of links in spam e-mails worden geopend/geklikt, beginnen de infectieprocessen.

Ik heb een bestand uit een spammail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Of een infectie is opgetreden hangt af van het doel van het bestand, en ook het formaat kan van invloed zijn. Infecties kunnen alleen worden veroorzaakt door bestanden die daarvoor zijn ontworpen. Als het geopende bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.), is uw systeem hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Echter, kwaadaardige documenten (.doc, .xls, .pdf, etc.) kunnen extra gebruikersinteractie vereisen (bijv. het inschakelen van macro-opdrachten) om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan vrijwel alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Benadrukt moet worden dat het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is - aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Order Is Processed spam e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Order Is Processed" spam e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.