FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse e-mails zoals Norton Order Confirmation

Ook bekend als: Norton Order Confirmation phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat is "Norton Order Confirmation" e-mail scam?

Na onderzoek van deze e-mail hebben we ontdekt dat deze wordt verzonden door oplichters die de ontvangers willen verleiden om contact met hen op te nemen (te bellen). De e-mail is vermomd als een e-mail van NortonLifeLock (een legitiem softwarebedrijf) betreffende een orderbevestiging. Deze e-mail moet worden genegeerd.

Norton Order Confirmation email scam

Meer over de "Norton Order Confirmation" e-mail scam

De e-mail beweert dat de orderbevestiging met succes is verwerkt. Er staat ook in dat de ontvanger 531,89 dollar in rekening zal worden gebracht zodra de bestelling is verzonden. De e-mail bevat een vals bestelnummer en de prijzen van de bestelde diensten en producten. Deze e-mail is bedoeld om de ontvanger te laten geloven dat hem het opgegeven bedrag in rekening zal worden gebracht als geen actie wordt ondernomen.

De e-mail bevat een vals klantenservicenummer (+1-844-429-9888). Meestal vragen oplichters achter e-mails zoals deze om persoonlijke informatie (bv. kredietkaartgegevens) of om betaling voor hun "diensten". Soms proberen ze op afstand toegang te krijgen tot computers of proberen ze de ontvangers malware te laten downloaden.

Overzicht bedreiging:
Naam Norton Order Confirmation Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim De ontvanger wordt $531,89 in rekening gebracht zodra de "bestelling" is verzonden.
Scammer telefoonnummer +1-844-429-9888
Vermomming E-mail van de NortonLifeLock compaby betreffende orderbevestiging
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

E-mails van dit type zijn meestal vermomd als officiële e-mails van legitieme (bestaande) bedrijven of andere entiteiten. De oplichters erachter proberen geld en (of) gevoelige informatie los te krijgen of zelfs malware te verspreiden. Voorbeelden van soortgelijke e-mails zijn "Your Order Is Processed Email Scam", "You Have 3 Encrypted Documents Email Scam", en "Due Payment-Invoice Email Scam".

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

E-mails die worden gebruikt om malware af te leveren, bevatten schadelijke bijlagen of websitelinks. In beide gevallen infecteren ontvangers computers na het zelf uitvoeren van malware (openen van schadelijke bestanden). Het doel is gebruikers te verleiden tot het openen van kwaadaardige MS Office- of PDF-documenten, ISO-bestanden, archiefbestanden zoals ZIP, RAR, uitvoerbare bestanden en andere bestanden.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Open geen bijlagen en koppelingen wanneer ontvangen e-mails geen relevante e-mails zijn en afkomstig van onbekende, verdachte adressen. Merk op dat cybercriminelen achter e-mails met schadelijke bestanden/links zich voordoen als legitieme bedrijven of andere entiteiten. Gebruik altijd officiële pagina's om bestanden en software te downloaden.

Download geen software of bestanden via P2P-netwerken, downloaders van derden, torrentsites, enz. Update en activeer de geïnstalleerde software op de juiste manier (activeer en update deze met behulp van tools van de officiële softwareontwikkelaars).

Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Norton Order Confirmation" e-mail:

Norton SECURED
powered by Symantec

Invoice No. GH09754564

Date: 05/09/2022

Your order confirmation has been successfully done and processed from our end. Your account will be charged 531.89 USD after order dispatched. We will not charge any extra amount from your account.

Order received on Tuesday 06 September, 2022

Your order details are given below:

Norton Deluxe 360 Protection $ 475.90

Theft Security for all device $ 55.99

Order number YPM0023955397455
Sub-Total $ 531.89

Note: If you wish to discontinue the services, please call us within 24 hours. Our support team will be happy to assist you with all your queries.

The transaction may take several hours to appear in your account.

Please retain this email as a proof of purchase. To obtain information on how to download or activate your product, go here Norton. Firewall/download and please review our How do I Download"? Help document.

If you didn't initiate this purchase, or the payment was not made by you, directly reach out our customer support helpline at

tel://+ 1 844 429 9888/
Support | Legal | Privacy |

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Zelfs als u een van de Norton-producten gebruikt, is deze e-mail niet aan u persoonlijk gericht. Oplichters sturen dezelfde brief naar iedereen in hun database, in de hoop dat iemand erin trapt.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens heeft verstrekt, verander dan zo snel mogelijk alle wachtwoorden. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Neem contact op met de betreffende autoriteiten als de verstrekte informatie creditcardgegevens, identiteitskaartgegevens, socialezekerheidsnummers, enz. betreft.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend in de bijlage van een e-mail, is mijn computer geïnfecteerd?

Dat hangt af van het type bestand. Zo infecteren kwaadaardige uitvoerbare bestanden computers direct na het openen (dubbelklikken) ervan. Kwaadaardige Microsoft Office-documenten veroorzaken computerinfecties na het inschakelen van macro-opdrachten (indien geopend met Office-versies van vóór 2010).

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, ontvangers infecteren alleen computers als ze kwaadaardige bestanden of links openen. Het lezen van e-mails zonder er iets in te openen is ongevaarlijk.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner verwijdert malware. Het kan bijna alle bekende malware detecteren. Het is belangrijk om te weten dat high-end malware ontworpen kan zijn om zich diep in het systeem te verbergen. Het kan dus niet worden gedetecteerd zonder een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Norton Order Confirmation phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Norton Order Confirmation phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.