FacebookTwitterLinkedIn

Hoe searchesmia.com verwijderen uit de instellingen van een webbrowser

Ook bekend als: searchesmia.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is searchesmia.com?

Tijdens het inspecteren van searchesmia.com, vond ons team dat het gebruikers omleidt naar valse zoekmachines. Ons team ontdekte searchesmia.com tijdens het testen van malafide browser extensies. Dit zijn de belangrijkste twee redenen waarom searchesmia.com niet vertrouwd kan worden.

searchesmia.com fake google docs app adds managed by your organization feature

Meer over searchesmia.com

We ontdekten dat searchesmia.com resultaten toont van gosearches.gg, goodsearchez.com, privatesearches.org, en andere valse zoekmachines die misleidende resultaten kunnen tonen en (of) resultaten gegenereerd door onbetrouwbare zoekmachines. Een van de toepassingen die searchesmia.com promoot is een nep Google Docs extensie.

Apps die searchesmia.com promoten zijn browserkapers die de instellingen van webbrowsers wijzigen. Deze apps veranderen de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina naar searchesmia.com. Het is belangrijk om te vermelden dat een valse Google Docs-extensie die searchesmia.com promoot, de functie "Beheerd door uw organisatie" toevoegt aan Chrome-browsers.

Naast het omleiden van gebruikers naar duistere pagina's, kunnen searchesmia.com (en apps die het promoten) browsergerelateerde en zelfs gevoelige informatie verzamelen. Dit kan leiden tot problemen met betrekking tot online privacy en andere problemen zoals identiteitsdiefstal, geldverlies en meer.

Overzicht bedreiging:
Naam searchesmia.com browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Valse Google Docs app en andere malafide browserextensies
Veronderstelde functionaliteit Nauwkeurige zoekresultaten
Aangetaste browserinstellingen Startpagina, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (searchesmia.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres 172.67.134.217
Detectienamen (Malicious Installer) K7AntiVirus (Trojan ( 0059a7651 )), K7GW (Trojan ( 0059a7651 )), Webroot (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachines in het algemeen

Valse zoekmachines en browserkapers zijn niet te vertrouwen. Het gebruik ervan kan leiden tot onbetrouwbare (potentieel schadelijke) websites en ongewenste downloads en installaties. Valse zoekmachines (en browserkapers) worden meestal gepromoot als nuttig/legitiem om gebruikers te verleiden ze te gebruiken.

Voorbeelden van apps die functioneren als browser hijackers zijn National Parks Tab, Cats fanpage, en Whiteboard New Tab.

Hoe heeft searchesmia.com gepromote software op mijn computer geïnstalleerd?

Een van de browserextensies (een valse Google Docs-extensie) die searchesmia.com promoot, wordt verspreid via webpagina's die kraaktools hosten. Het wordt geïnstalleerd via een malafide uitvoerbaar bestand. Het komt ook vaak voor dat browser-hijacking apps gebundeld worden met andere software (freeware).

In deze gevallen worden browserkapers toegevoegd aan browsers wanneer gebruikers de installatie van software voltooien zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen te wijzigen (zonder de selectie van ongewenste apps ongedaan te maken). Ook worden browser hijackers verspreid via schaduwrijke advertenties en andere dubieuze sites.

Hoe de installatie van browserkapers vermijden?

Download toepassingen alleen van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en geverifieerde winkels. Lees recensies voordat u toepassingen installeert/toevoegt. Vertrouw geen duistere pagina's en advertenties of links daarop. Ga niet akkoord met meldingen van verdachte webpagina's.

Controleer downloaders en installers altijd op ongewenste apps en deselecteer ze. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Searchesmia.com leidt om naar goodsearchez.com (GIF):

searchesmia.com redirects to goodsearchez.com

Searchesmia.com die doorverwijst naar gosearches.gg (GIF):

searchesmia.com redirects to gosearches.gg

Screenshot van de louche website die een malafide installatieprogramma promoot:

searchesmia.com promoter

Een screenshot van een valse Google Docs app die toegang tot de site vraagt:

searchesmia.com fake google docs requests access

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

searchesmia.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchesmia.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Verwijder" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de website searchesmia.com veroorzaken), scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

searchesmia.com doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing searchesmia.com related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek de nep "Google Docs" app en andere verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing searchesmia.com from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" de kwaadaardige extensie uit (indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchesmia.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing searchesmia.com from Google Chrome default search engine

Uw standaard zoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "searchesmia.com", klik op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft hebben met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchesmia.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Removing searchesmia.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing searchesmia.com from Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u kwaadaardige extensies uit (indien aanwezig), verwijdert u hxxp://searchesmia.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing searchesmia.com from Mozilla Firefox default search engine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op deMozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchesmia.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchesmia.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchesmia.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchesmia.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25634-searchesmia-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers bezoek searchesmia.com website?

Meestal worden nep zoekmachines gepromoot om het websiteverkeer te verhogen en meer inkomsten voor hun ontwikkelaars te genereren.

Is het bezoeken van searchesmia.com een bedreiging voor mijn privacy?

Searchesmia.com verwijst naar nep zoekmachines (hun adressen). Het gebruik van valse zoekmachines kan leiden tot problemen met betrekking tot online privacy. Bovendien kunnen apps die searchesmia.com promoten gebruikt worden om gevoelige informatie te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Een van de apps die searchesmia.com promoten is een nep Google Docs app die wordt geïnstalleerd via een uitvoerbaar bestand dat wordt gehost op een misleidende pagina. Ook worden browser-hijacking apps gepromoot via meldingen van louche pagina's, dubieuze advertenties, enz. Ook zijn dit soort apps te vinden in freeware-installaties.

Zal Combo Cleaner me helpen een browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant het besturingssysteem en verwijdert alle browserkapers. Het is het vermelden waard dat handmatige verwijdering niet altijd werkt omdat browser hijackers zo ontworpen kunnen zijn dat ze elkaar opnieuw installeren. Alle browser hijackers die elkaar opnieuw installeren moeten in één keer worden verwijderd. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchesmia.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchesmia.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.