FacebookTwitterLinkedIn

Hoe privatesearches.org verwijderen uit de instellingen van een webbrowser

Ook bekend als: privatesearches.org doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is privatesearches.org?

We hebben privatesearches.org getest en vastgesteld dat het een louche zoekmachine is die misleidende resultaten kan tonen. Ons team heeft privatesearches.org ontdekt na het installeren van een nep Google Docs toepassing gedownload van een misleidende pagina.

De valse Google Docs app promoot privatesearches.org door een webbrowser te kapen. Ook voegt het de functie "beheerd door uw organisatie" toe aan Chrome-browsers.

privatesearches.org browser hijacker

Meer over privatesearches.org en de app die het promoot

Resultaten gegenereerd door privatesearches.org kunnen schaduwrijke advertenties en links naar mogelijk schadelijke pagina's bevatten. Privatesearches.org kan verschillende oplichting promoten, onbetrouwbare toepassingen, bedrieglijke websites, enz. Het is dus zeer raadzaam om geen zoekresultaten van privatesearches.org te vertrouwen.

De nep Google Docs toepassing kaapt een webbrowser door het maken van privatesearches.org de standaard zoekmachine, homepage en nieuwe tabbladpagina. Ook, het voorkomt gebruikers van het verwijderen van privatesearches.org uit de instellingen van een gekaapt browser. Dus, privatesearches.org kan niet worden verwijderd zonder het verwijderen van de nep Google Docs app.

Naast het tonen van onbetrouwbare resultaten, kan privatesearches.org gebruikers volgen. Het kan browsergerelateerde gegevens verzamelen die de ontwikkelaars ervan aan derden kunnen verkopen of op andere manieren kunnen misbruiken.

Overzicht bedreiging:
Naam privatesearches.org doorverwijzing
Type bedreiging Browser hijacker, Redirect, Search hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Een nep Google Docs applicatie
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Aangetaste browserinstellingen Startpagina, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (Installer) Arcabit (Adware.Agent.YPK), Combo Cleaner (Adware.Agent.YPK), Emsisoft (Adware.Agent.YPK (B)), G-Data (Adware.Agent.YPK), Panda (Trj/Agent), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (privatesearches.org) N/A (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Browser-hijacking toepassingen promoten valse of louche zoekmachines. Deze zoekmachines kunnen resultaten tonen die door legitieme of onbetrouwbare zoekmachines zijn gegenereerd of resultaten genereren die onbetrouwbare websites kunnen bevatten. Gewoonlijk downloaden en voegen gebruikers per ongeluk browserkapers toe aan browsers.

Meer voorbeelden van apps die ontworpen zijn om webbrowsers te kapen zijn Clean Notifications, Whiteboard New Tab, en Cities HD Backgrounds in Your New Tab.

Hoe heeft privatesearches.org promoting software op mijn computer geïnstalleerd?

De app die privatesearches.org promoot wordt verspreid via een bedrieglijk installatieprogramma. Dat installatieprogramma wordt gepromoot op een misleidende pagina. Een browser wordt gekaapt nadat het valse installatieprogramma is gedownload en de installatie is voltooid. Een screenshot van een bedrieglijke pagina die privatesearches.org/fake Google Docs app promoot wordt hieronder gegeven.

Ook kunnen browserkapers gevonden worden in freeware-installers. Gebruikers veroorzaken onverwachte installaties wanneer ze installatieprocessen voltooien zonder de selectie van meegeleverde browser hijackers ongedaan te maken. Gewoonlijk hebben installateurs die browser hijackers of andere ongewenste apps bevatten "Geavanceerd", "Aangepast" of gelijkaardige instellingen of aangevinkte vakjes die bijkomende installaties vermelden.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Vertrouw geen advertenties op twijfelachtige, verdachte websites en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen tonen. Download alle apps van legitieme pagina's en winkels. Vermijd downloads van onofficiële pagina's, downloaders (en winkels) van derden, P2P-netwerken, enz.

Deselecteer ongewenste toepassingen (wijzig "Geavanceerd", "Aangepast" of soortgelijke instellingen in downloaders en installateurs) voordat u software downloadt en installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van privatesearches.org die zijn resultaten weergeeft (GIF):

privatesearches.org toont zijn resultaten

Misleidende pagina die een vals installatieprogramma promoot dat wordt gebruikt om een valse Google Docs app te verspreiden:

privatesearches.org browser hijacker misleidende promotor

Weergave van de valse Google Docs-extensie die de website privatesearches.org promoot:

privatesearches.org browser hijacker valse google docs-app vraagt om toegang

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

privatesearches.org doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

privatesearches.org browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het uninstall programma's venster: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de privatesearches.org website veroorzaken), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

privatesearches.org doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan privatesearches.org gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogramGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek een nep "Google "Docs" app en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Privatesearches.org verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram Google Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" de kwaadaardige extensie uit (indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.privatesearches.org) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Privatesearches.org verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "privatesearches.org", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van privatesearches.org doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Aan privatesearches.org gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Privatesearches.org verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u kwaadaardige extensies uit (indien aanwezig), verwijdert u hxxp://privatesearches.org en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Privatesearches.org verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke vermelding of te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van privatesearches.org doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de privatesearches.org doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van privatesearches.org doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over privatesearches.org doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25544-privatesearches-org-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website privatesearches.org te bezoeken?

Valse zoekmachines zoals privatesearches.org zijn winstgevender voor hun ontwikkelaars wanneer ze meer gebruikers hebben.

Is het bezoeken van privatesearches.org een bedreiging voor mijn privacy?

Privatesearches.org kan naar onbetrouwbare pagina's leiden en gebruikers volgen. Dus, het gebruik ervan om te surfen op het web kan problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

De valse Google Docs app wordt verspreid via een vals installatieprogramma (dat installatieprogramma wordt gepromoot op een onbetrouwbare pagina). In andere gevallen worden browser-hijackende apps verspreid via softwarebundels (meestal via freeware-installateurs), meldingen van dubieuze pagina's en louche advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen een browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner verwijdert elke browser hijacker van uw computer. Het is belangrijk te vermelden dat sommige browser hijackers ontworpen kunnen zijn om elkaar opnieuw te installeren. Dus, als er meerdere browser hijackers aanwezig zijn, kan het nodig zijn om ze allemaal tegelijk te verwijderen. Het kan moeilijk zijn om dit handmatig te doen. Combo Cleaner verwijdert ongewenste apps automatisch.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
privatesearches.org doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van privatesearches.org doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.