FacebookTwitterLinkedIn

Hoe gosearches.gg verwijderen uit de instellingen van een webbrowser

Ook bekend als: gosearches.gg browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is gosearches.gg?

We hebben gosearches.gg geïnspecteerd en vastgesteld dat het een valse zoekmachine is die gepromoot wordt via browser hijackers. Ons team heeft ook gemerkt dat gosearches.gg vaak de eindbestemming URL is in omleidingsketens (bv. gosearches.gg wordt geopend via searchesmia.com). Het is zeer raadzaam om gosearches.gg of apps die het promoten niet te vertrouwen.

valse Google Documenten-app die gosearches.gg promoot

Meer over gosearches.gg

Gosearches.gg is een valse zoekmachine die misleidende resultaten kan tonen (twijfelachtige webpagina's promoten) of resultaten van onbetrouwbare zoekmachines kan weergeven. Hoe dan ook, het moet niet worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om alleen legitieme zoekmachines zoals Google te gebruiken.

Eén van de apps die gosearches.gg promoot is een nep Google Docs app. Deze extensie kaapt een webbrowser (verandert zijn instellingen). Het verandert de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina naar gosearches.gg. Ook voegt deze valse Google Docs-toepassing de functie "Beheerd door uw organisatie" toe aan Chrome-browsers.

Naast het promoten van gosearches.gg, plaatst nep Google Docs app onzichtbare lagen op bezochte pagina's. Zodra op die lagen wordt geklikt, worden gebruikers omgeleid naar potentieel schadelijke websites. Die sites kunnen worden gebruikt om browserkapers, adware of zelfs malware (bv. ransomware) te verspreiden. Ze kunnen ook zijn ontworpen om gevoelige informatie en (of) geld te stelen van nietsvermoedende bezoekers.

Overzicht bedreiging:
Naam gosearches.gg browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Valse Google Docs-toepassingen en andere browser-hijacking-apps
Veronderstelde functionaliteit Nauwkeurige zoekresultaten
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (gosearches.gg) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres 104.21.74.70
Detectienamen (Malicious Installer) Combo Cleaner (Application.Agent.KXJ), Emsisoft (Application.Agent.KXJ (B)), G-Data (Application.Agent.KXJ), K7GW (Trojan ( 0059a7651 )), Webroot (W32.Malware.Gen), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Het doel van browserkapers is het promoten van verschillende (meestal valse) zoekmachines. Soms promoten browser-hijacking apps die zoekmachines zonder de instellingen van webbrowsers te wijzigen. Ook kunnen apps van dit type worden gebruikt om browsergerelateerde en andere informatie te verzamelen.

Voorbeelden van browserkapers zijn National Parks Tab, Clean Notifications en Whiteboard New Tab.

Hoe heeft gosearches.gg promoting software op mijn computer geïnstalleerd?

Gosearches.gg wordt gepromoot via valse extensies (bijvoorbeeld een valse Google Docs app). Deze extensies worden verspreid via misleidende websites. Ook zijn browser hijackers te vinden in bepaalde installateurs als optionele installaties. Gebruikers voegen deze apps toe aan browsers na het installeren van software zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen te wijzigen.

Schaduwachtige advertenties en meldingen van dubieuze pagina's worden ook gebruikt om gebruikers te verleiden tot het toevoegen van browser hijackers en het installeren van andere ongewenste toepassingen.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Download toepassingen van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en geverifieerde winkels. Vertrouw geen advertenties op twijfelachtige pagina's en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven. Vermijd downloads van P2P-netwerken, downloaders van derden, gratis bestandshostingsites, enz.

Controleer downloaders en installers op ongewenste apps en deselecteer ze door de opgegeven instellingen te wijzigen (of vinkjes te verwijderen) voordat u downloads en installaties voltooit. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Searchesmia.com leidt om naar gosearches.gg (GIF):

searchesmia.com verwijst door naar gosearches.gg

Website die een kwaadaardig installatieprogramma voor een browser hijacker verspreidt, ontworpen om searchesmia.com te promoten:

gosearches.gg promoter

Valse Google Docs apps wil toegang tot de site:

gosearches.gg nep google docs-app-toegangsverzoek

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

gosearches.gg doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

gosearches.gg browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Verwijder" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de gosearches.gg website veroorzaken), scan uw computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

gosearches.gg doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan gosearches.gg gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek een nep "Google Docs" app en andere verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Gosearches.gg verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" de kwaadaardige extensie uit (indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.gosearches.gg) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Gosearches.gg verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

To change your default search engine in Google Chrome: Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "gosearches.gg", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van gosearches.gg browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Aan gosearches.gg gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Gosearches.gg verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u kwaadaardige extensies uit (indien aanwezig), verwijdert u hxxp://gosearches.gg en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Gosearches.gg verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van gosearches.gg browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de gosearches.gg browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van gosearches.gg browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over gosearches.gg browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25639-gosearches-gg-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers bezoek gosearches.gg website?

De makers van valse zoekmachines willen het aantal gebruikers verhogen omdat het meer inkomsten voor hen genereert.

Is het bezoeken van gosearches.gg een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines kunnen ontworpen zijn om informatie te verzamelen over hun gebruikers/bezoekers. Het bezoeken/gebruiken van valse zoekmachines kan dus leiden tot problemen met betrekking tot online privacy.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Een van de apps die gosearches.gg promoten wordt verspreid via een misleidende website die een nep-installatieprogramma downloadt. In andere gevallen worden browserkapers verspreid via onbetrouwbare advertenties en softwarebundels. Meldingen van duistere pagina's worden ook gebruikt om browser hijackers te promoten.

Zal Combo Cleaner me helpen een browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner verwijdert alle browserkapers die aan een webbrowser zijn toegevoegd. Het is het vermelden waard dat het verwijderen van twee of meer browser hijackers moeilijk kan zijn als ze ontworpen zijn om elkaar opnieuw te installeren. In zulke gevallen is het nodig om al deze apps tegelijk te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
gosearches.gg browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van gosearches.gg browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.