FacebookTwitterLinkedIn

Hoe een browser te stoppen met het openen van goodsearchez.com

Ook bekend als: goodsearchez.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is goodsearchez.com?

We hebben goodsearchez.com getest en vastgesteld dat het een valse zoekmachine is die geen unieke resultaten genereert. Typisch worden valse en andere onbetrouwbare zoekmachines voornamelijk gepromoot via browser hijackers. Ons team vond ook dat goodsearchez.com wordt gepromoot via een nep Google Docs extensie.

goodsearchez.com browser hijacker

Meer over goodsearchez.com en de app die het promoot

Goodsearchez.com leidt gebruikers om naar bing.com, wat betekent dat gebruikers in principe eindigen zoeken op het web via Bing, een legitieme zoekmachine. Echter, goodserarchez.com kan gebruikers tracken. Het is gebruikelijk dat valse zoekmachines worden ontworpen om browsing-gerelateerde en andere gegevens te verzamelen. Die gegevens kunnen worden misbruikt voor marketingdoeleinden, verkocht aan derden of op andere manieren te gelde gemaakt.

Zoals we in de inleiding al vermeldden, wordt goodsearchez.com gepromoot via een valse Google Docs browserextensie. Deze extensie plaatst onzichtbare lagen op bezochte webpagina's om gebruikers te verleiden tot het openen van potentieel schadelijke pagina's (bijvoorbeeld phishing sites, technische ondersteuning scam pagina's, enz.) Het voegt ook de functie "beheerd door uw organisatie" toe aan Chrome-browsers.

Het is het vermelden waard dat nep zoekmachines zoals goodsearchez.com meestal gepromoot worden via browser hijackers. Apps van dit type kapen webbrowsers door hun instellingen te wijzigen, zoals de standaard zoekmachine, startpagina en (of) een nieuw tabblad pagina. Bovendien voorkomen ze dat gebruikers valse zoekmachines uit deze instellingen verwijderen. Meestal kan dit niet worden gedaan terwijl browserkapers aan browsers zijn toegevoegd.

Overzicht bedreiging:
Naam goodsearchez.com browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Google Docs (a fake app)
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Aangetaste browserinstellingen Homepage, new tab URL, default search engine
Dienend IP Adres (goodsearchez.com) 104.21.15.98
Detectienamen (Malicious Installer) ALYac (Adware.Agent.YPK), Combo Cleaner (Adware.Agent.YPK), Emsisoft (Adware.Agent.YPK (B)), Panda (Trj/Agent), Webroot (W32.Malware.Gen), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser-hijacking apps

Meestal worden deze apps gepromoot als legitiem en nuttig. Ze bieden echter zelden nuttige functies. Valse zoekmachines die via browserkapers worden gepromoot, kunnen misleidende resultaten genereren (onbetrouwbare pagina's promoten) en ongewenste advertenties tonen.

Clean Notifications, Surf Start en Whiteboard New Tab zijn voorbeelden van apps die ontworpen zijn om webbrowsers te kapen.

Hoe heeft goodsearchez.com promoting software op mijn computer geïnstalleerd?

De toepassing (nep Google Docs app) die goodsearchez.com promoot wordt verspreid via een website die software cracking tools host. Ook kan het verspreid worden via andere schaduwrijke (onofficiële) websites en winkels van derden.

Een andere populaire manier om browserkapers te verspreiden is ze te bundelen met andere programma's. Ze worden opgenomen in installateurs als extra aanbiedingen. Gebruikers gaan akkoord met het toevoegen of installeren van browser-hijacking apps wanneer ze de software-installatie afronden zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of soortgelijke instellingen te wijzigen of selectievakjes uit te schakelen.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Download toepassingen van officiële websites en winkels. Vermijd downloads van onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, winkels van derden en soortgelijke bronnen. Klik niet op valse knoppen of vertrouw geen advertenties op dubieuze webpagina's. Sta ook niet toe dat verdachte pagina's meldingen tonen.

Deselecteer altijd ongewenste toepassingen in downloaders en installateurs voordat u programma's (vooral gratis) downloadt en installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Goodsearchez.com leidt om naar bing.com (GIF):

goodsearchez.com verwijst door naar bing.com

Screenshot van een bedrieglijke website die gebruikt wordt om het kwaadaardige installatieprogramma te promoten dat de valse Google Docs-extensie injecteert:

Misleidende site die een kwaadaardig installatieprogramma promoot dat de valse Google Documenten-extensie injecteert

Verschijning van de nep Google Docs extensie die de goodsearchez.com website promoot:

Valse Google Documenten-extensie die reclame maakt voor goodsearchez.com

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

goodsearchez.com doorverwijzing:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

goodsearchez.com browserkaper verwijderen via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de goodsearchez.com website veroorzaken), scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

goodsearchez.com doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan goodsearchez.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek de nep "Google Docs" app en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Goodsearchez.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" de kwaadaardige extensie uit (indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.goodsearchez.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Goodsearchez.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "goodsearchez.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van goodsearchez.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Aan goodsearchez.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Goodsearchez.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u kwaadaardige extensies uit (indien aanwezig), verwijdert u hxxp://goodsearchez.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Goodsearchez.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van goodsearchez.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de goodsearchez.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van goodsearchez.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over goodsearchez.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25532-goodsearchez-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers bezoek goodsearchez.com website?

Meestal genereren valse zoekmachines meer inkomsten voor hun ontwikkelaars wanneer het aantal van hun gebruikers hoger is.

Is het bezoeken van goodsearchez.com een bedreiging voor mijn privacy?

Goodsearchez.com is een nep zoekmachine. Het kan dus in staat zijn om browsing-gerelateerde en andere informatie te verzamelen die kan worden misbruikt voor marketing en andere doeleinden.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

De meeste browser hijackers worden verspreid via misleidende advertenties, software bundels (meestal freeware installers), meldingen van louche websites, enz. Gebruikers voegen zelden opzettelijk browserkapers toe aan browsers.

Zal Combo Cleaner me helpen een browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal een browser hijacker verwijderen. Als er meerdere browser hijackers zijn toegevoegd aan een browser of geïnstalleerd op het besturingssysteem, kan het moeilijk zijn deze handmatig te verwijderen. In dergelijke gevallen kunnen deze apps elkaar opnieuw installeren. Combo Cleaner verwijdert alle ongewenste apps in één keer.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
goodsearchez.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van goodsearchez.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.