FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u doorverwijzingen naar happyquokka.xyz en de software die ze veroorzaakt?

Ook bekend als: happyquokka.xyz browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is happyquokka.xyz?

Happyquokka.xyz is het adres van een valse zoekmachine. Illegitieme zoekmachines worden meestal gepromoot door mogelijk ongewenste programma's (PUA's) gecategoriseerd als browser hijackers.

De happyquokka.xyz zoekmachine is opgemerkt dat die wordt onderschreven door een browser hijacker genaamd "Tool". Wat opmerkelijk is over deze bedrieglijke browserextensie is dat het gebruik maakt van geavanceerde technieken bedoeld om te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen.

Tool browser hijacker die happyquokka.xyz promoot door het weergeven van een nep Chrome extensies lijst

Hoe promoten browser hijackers happyquokka.xyz?

Typisch werken browser hijackers door het toewijzen van nep web zoeker adressen als browsers 'homepage, standaard zoekmachine, en nieuwe browser tabblad/ venster URL's. Daarom worden nieuwe browser tabbladen/vensters die geopend worden en web zoekopdrachten gedaan via de URL-balk doorverwezen naar de bevorderde adres. De "Tool" browser hijacker is niet waargenomen wijziging van browsers op deze manier.

Een opmerkelijke wijziging die deze software maakt, is het wijzigen van de snelkoppeling van Google Chrome om de "Tool" extensie te laden. De snelkoppeling wordt gewijzigd door het toevoegen van het oorspronkelijke doel met "--load-extension="C:\Users\username\AppData\Roaming\System\random_filename" string.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar echte zoekmachines. Happyquokka.xyz is hierop geen uitzondering; het leidt om naar de legitieme Bing zoekmachine (mogelijk andere).

Bovendien heeft deze software de neiging om bepaalde technieken te gebruiken om gebruikers te stoppen van het herstellen van hun browsers. De "Tool" browser hijacker ontkent toegang tot de Google Chrome extensies lijst ("chrome://extensions/") en toont in plaats daarvan een valse ("chrome-extension://[user's_ID]/extensions.html). Deze browserextensie maakt ook gebruik van de Chrome-functie "Beheerd door uw organisatie".

Bovendien kunnen de meeste browser-hijackers gegevens traceren. Interessante informatie is onder meer: Bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingetypte zoekopdrachten, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van datatracking software op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam happyquokka.xyz browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Tool
Getroffen browser instellingen Homepage, new tab URL, default search engine
Detectienamen (happyquokka.xyz) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (kwaadaardige installer) Avast (Win32:TrojanX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKDZ.79766), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (UDS:Trojan.Win32.Mixer), Microsoft (Trojan:MSIL/AgentTesla.LEG!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om happyquokka.xyz browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachines en browser hijackers in het algemeen

Happyquokka.xyz is vrijwel identiek aan ginmule.xyz, musttrust.xyz, en peatea.xyz; het heeft ook gelijkenissen met nearbyme.io, search1.me, sportsblast.xyz, kwiqsearch.com, en talloze anderen. GoCouponSearch, Anywhere Search, SecureTab, en My Togo zijn enkele voorbeelden van browser hijackers.

Frauduleuze zoekmachines en browser hijackers lijken meestal legitiem en bieden "handige" functies die zelden werken. In feite zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid irrelevant voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Ongewenste apps zijn ontworpen om browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uit te voeren en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft happyquokka.xyz advertentie software op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. Deze marketingmethode - het verpakken van reguliere software met diverse toevoegingen - wordt "bundelen" genoemd. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie/download sites hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere downloaders van derden bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar ze leiden om naar verschillende twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden opgespoord en onmiddellijk van het apparaat worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij aan het uitvoeren van een scan met Combo Cleaner om het automatisch te verwijderen.

Weergave van happyquokka.xyz die doorverwijst naar de Bing zoekmachine (GIF):

happyquokka.xyz doorverwijzend naar Bing (GIF)

Screenshot van de "Tool" browser hijacker's handmatige verwijdering uit Google Chrome:

happyquokka.xyz promoting browser hijacker (Tool) handmatige verwijdering stappen

happyquokka.xyz browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van happyquokka.xyz browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

happyquokka.xyz doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

happyquokka.xyz browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar een recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze items en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de happyquokka.xyz website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

happyquokka.xyz doorverwijzing verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van happyquokka.xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze. Merk op dat de "Tool" browser hijacker (een van degenen die happyquokka.xyz promoten) toegang tot de lijst met extensies ontkent door het weergeven van een nep; "Tool" browserextensie verwijdering stappen vindt u hierboven.

Wijzig uw startpagina:

Happyquokka.xyz uit de startpagina van Google Chrome verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.happyquokka.xyz) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van happyquokka.xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "happyquokka.xyz" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van happyquokka.xyz browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van happyquokka.xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Happyquokka.xyz van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://happyquokka.xyz en voert u het domein van uw voorkeur in, dat elke keer dat u Mozilla Firefox start zal worden geopend.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van happyquokka.xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van happyquokka.xyz browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de happyquokka.xyz browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van happyquokka.xyz browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over happyquokka.xyz browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22323-happyquokka-xyz-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de happyquokka.xyz website te bezoeken?

Bezoeken aan happyquokka.xyz genereren inkomsten voor haar ontwikkelaars en/of die van de browser hijackers die deze nep zoekmachine promoten.

Is een bezoek aan happyquokka.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Sites zoals happyquokka.xyz verzamelen meestal gegevens over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden gedistribueerd via software gebundeld, misleidende promotionele webpagina's, onofficiële en freeware download sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, online oplichting, misleidende browser meldingen / opdringerige advertenties, en ga zo maar door.

Zal Combo Cleaner mij helpen bij het verwijderen van browser hijackers?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en geïnstalleerde browser-hijacking applicaties verwijderen. Handmatige verwijdering is echter niet in alle gevallen ideaal. In gevallen waarin meerdere browser hijackers in het systeem zijn geïnfiltreerd, kan het zijn dat wanneer er één (handmatig) wordt verwijderd - de anderen opnieuw installeren. Bovendien kunnen sommige verwijdering-gerelateerde instellingen niet worden gewijzigd wanneer de hijacker software aanwezig is. Daarom is het cruciaal om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
happyquokka.xyz browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van happyquokka.xyz browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met happyquokka.xyz browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.