FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kan ik doorverwijzingen naar musttrust.xyz en de daarbij horende software verwijderen?

Ook bekend als: musttrust.xyz browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is musttrust[.]xyz?

Musttrust.xyz is een valse zoekmachine. Frauduleuze web zoekmachines zoals musttrust[.]xyz worden meestal gepromoot door ongewenste programma's die gecategoriseerd worden als browser hijackers. Er werd opgemerkt dat de browser hijacker Find musttrust[.]xyz promoot, wat hieraan opmerkelijk is, is dat deze schadelijke extensie geavanceerde tactieken gebruikt om gebruikers te verhinderen dat ze hun browsers herstellen.

musttrust[.]xyz promoot een browser hijacker die een nep lijst met extensies weergeeft op Chrome

Hoe promoten browser hijackers musttrust[.]xyz?

Browser hijackers werken meestal door valse web zoekadressen toe te wijzen aan (bijvoorbeeld, musttrust[.]xyz) de startpagina, standaard zoekmachine, en nieuwe tabblad/venster URL's van de browser. Hoewel niet is waargenomen dat de Find browser hijacker deze wijzigingen aanbrengt in browsers, is het mogelijk dat het browsers op deze manier kan wijzigen.

Hijackersoftware promoot zoekmachines door er naar door te verwijzen wanneer een nieuw browsertabblad/venster wordt geopend, en wanneer een webzoekopdracht wordt uitgevoerd via de URL-balk. Er werd opgemerkt dat de Find browser hijacker  musttrust[.]xyz en de peatea[.]xyz frauduleuze web zoekmachines.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar echte zoekmachines. Dit geldt ook voor musttrust[.]xyz; het verwijst door naar de legitieme Bing zoekmachine (mogelijk andere).

Browser hijackers maken vaak gebruik van verschillende technieken om de toegang te behouden. De browserhijacker Find weigert toegang tot de lijst met Google Chrome-extensies ("chrome://extensions/") en geeft in plaats daarvan een valse lijst weer ("chrome-extension://[user's_ID]/extensions.html"). Daarom kunnen gebruikers de aanwezige extensie Find niet zien, noch kunnen ze deze verwijderen. Bovendien kan deze browser hijacker gebruik maken van de "Beheerd door uw organisatie" Chrome browser functie.

Wat meer is, de meeste browser hijackers hebben de capaciteit om gegevens bij te houden. Ze registreren surfactiviteiten (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen gevoelige informatie die daaruit wordt gehaald (IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz.). Deze gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van dergelijke ongewenste software op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam musttrust.xyz browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, doorverwijzingen, zoek hijacker, toolbar, ongewenst nieuw tabblad
Browserextensie(s) Find
Getroffen browserinstellingen Startpagina, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (musttrust[.]xyz) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (rogue installer) Avast (Win32:TrojanX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Jaik.45703), ESET-NOD32 (meerdere detecties), Kaspersky (UDS:DangerousObject.Multi.Generic), Microsoft (Trojan:Win32/Sabsik.FL.B!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (startpagina, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de hijacker te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om musttrust.xyz browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachines en browser hijackers in het algemeen

Kwiqsearch.com, nearbyme.io, ctcodeinfo.com zijn een paar voorbeelden van valse zoekmachines, en GameSearchTech, MySearchConverters, IncognitoSearchWeb van browser hijackers. Ze lijken legitiem en bieden "nuttige" functionaliteiten aan, die echter zelden operationeel zijn.

Dit geldt voor bijna alle ongewenste programma's. Ongewenste programma's zijn ontworpen om browsers te hijacken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uit te voeren, dubieuze en kwaadaardige sites geforceerd te openen en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft musttrust[.]xyz promotiesoftware op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de marketingtechniek "bundelen", het verpakken van reguliere software met ongewenste/schadelijke toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties (bijv. gebruikte "Gemakkelijke/Snelle" instellingen, etc.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Ongewenste programma's kunnen ook "officiële" downloadpagina's hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam om software te onderzoeken en alleen van officiële/geverifieerde bronnen te downloaden. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware sites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" optie te gebruiken en zich af te melden voor alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken gewoon, maar verwijzen door naar zeer verdachte websites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die worden gedetecteerd, onmiddellijk van het systeem verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de musttrust.xyz die doorverwijst naar de Bing zoekmachine (GIF):

musttrust.xyz doorverwijzingen naar Bing (GIF)

Schermafdruk van Find browser hijacker's handmatige verwijderingsstappen:

musttrust.xyz bevorderen browser hijacker verwijderingsstappen

musttrust.xyz browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van musttrust.xyz browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

musttrust[.]xyz doorverwijzingen verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

musttrust[.]xyz browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de musttrust[.]xyz website veroorzaken), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

musttrust[.]xyz doorverwijzingen verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen verwijderd kunnen worden:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies van Google Chrome:

Verwijderen van musttrust[.]xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome  Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze. Merk op dat de Find browser hijacker (een van degenen die musttrust.xyz promoten) toegang tot de extensies lijst ontkent door het weergeven van een valse Find browser extensie. Verwijdering stappen kunnen hierboven worden gevonden.

Wijzig uw startpagina:

Musttrust[.]xyz van Google Chrome startpagina verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.musttrust[.]xyz) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van musttrust[.]xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "musttrust[.]xyz" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van musttrust.xyz browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van musttrust[.]xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menupictogram firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Musttrust[.]xyz van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogram firefox menu icon (at the top right corner of the main window), then select "Options", in the opened window remove hxxp://musttrust[.]xyz and enter your preferred domain, which will open each time you start Mozilla Firefox.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van musttrust[.]xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"


Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config in knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van musttrust.xyz browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de musttrust.xyz browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van musttrust.xyz browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over musttrust.xyz browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22093-musttrust-xyz-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de musttrust[.]xyz website te bezoeken?

Browser hijacker ontwikkelaars genereren inkomsten door doorverwijzingen naar websites zoals de musttrust[.]xyz site.

Is een bezoek aan musttrust[.]xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Websites zoals musttrust[.]xyz verzamelen gewoonlijk informatie over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid met behulp van social engineering en verdachte distributietechnieken, bijv. online oplichting, onofficiële en freeware websites, misleidende browsermeldingen/opdringerige advertenties, software bundeling, etc.

Zal Combo Cleaner mij helpen bij het verwijderen van browser hijackers?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en gedetecteerde browserhijacking programma's verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering niet ideaal kan zijn wanneer meerdere browser hijackers in het systeem zijn geïnfiltreerd. Het kan voorkomen dat wanneer er één wordt verwijderd - de anderen het opnieuw installeren. Bovendien, sommige instellingen kunnen niet worden gewijzigd terwijl een browser hijacker aanwezig is. Daarom moeten browser hijackers onmiddellijk en in één keer verwijderd worden.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
musttrust.xyz browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van musttrust.xyz browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met musttrust.xyz browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.