FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je software die doorverwijzingen veroorzaakt naar nearbyme.io?

Ook bekend als: nearbyme.io browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is nearbyme.io?

Nearbyme.io is het adres (URL) van een valse zoekmachine. Web zoekprogramma's worden beschouwd als illegitiem omdat ze geen zoekresultaten kunnen genereren en geen informatie over het surfen kunnen opslaan.

Valse zoekmachines worden meestal gepromoot door mogelijk ongewenste programma's, die worden geclassificeerd als browser hijackers.

Deze software promoot (d.w.z., veroorzaakt doorverwijzingen naar) onwettige zoekmachines door wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen. Bovendien hebben de meeste browser hijackers de mogelijkheid om gegevens te traceren.

nearbyme.io valse zoekmachine variant die omleiden naar Google

Browser hijackers wijzen nep webzoeker adressen als browsers 'homepage, standaard zoekmachine, en nieuwe tabblad / venster URL's toe. Om uit te werken over hoe dit van invloed heeft op de browsing activiteit, met een browser hijacker geïnstalleerd die nearbyme.io promoot wordt elke enkele nieuwe browser tabblad / venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk - doorverwezen naar nearbyme.io.

Illegitieme zoekmachines zelden kunnen bieden zoekresultaten, dus ze hebben de neiging om te leiden (of leiden tot omleiding ketens) naar Google, Bing, Yahoo, en andere echte. De nearbyme.io web zoekmachine is geen uitzondering op deze. Het is waargenomen omleiden zowel naar Google (google.com) en Bing (bing.com) zoekmachines.

Wat meer is, browser hijackers kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken of ontzeggen. Ook kan deze software alle wijzigingen die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen ongedaan maken.

Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder het verwijderen van de software die er invloed op heeft. Browser hijackers en nep zoekmachines hebben meestal de mogelijkheid om gegevens te traceren.

Informatie van belang omvat: Bezochte URL's, bekeken pagina's, ingetypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden, met de bedoeling ze te misbruiken voor winstdoeleinden.

Kortom, de aanwezigheid van datatracking software op browsers/systemen kan resulteren in ernstige privacy problemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Het is van cruciaal belang om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na ontdekking te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam nearbyme.io browser hijacker
Type bedreiging Browser hijacker, doorverwijzingen, zoek hijacker, toolbar, ongewenst nieuw tabblad
Beïnvloede browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Dienend IP Adres 192.241.229.243
Symptomen Gemanipuleerde internet browser(s) instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en te zoeken op het internet met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep-installateurs van flashspelers.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar louche websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Fxsmash.xyz, websearches.club, smashapps.net - zijn enkele voorbeelden van onwettige zoekmachines, en Set Colors, Food Tab, MovieSearchZilla - van browser hijackers. Deze software lijkt meestal legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met aanbiedingen van verschillende functionaliteiten.

Echter zijn de beloofde functies zelden operationeel. In feite geldt dit voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste apps is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor gebruikers. In plaats van beloftes na te komen, kunnen mogelijk ongewenste programma's browsers kapen, omleidingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uitvoeren en privé-informatie verzamelen.

Hoe heeft nearbyme.io zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere producten worden verpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd.

Door het haasten door download/ installatie processen (bijvoorbeeld door het negeren van voorwaarden, met behulp van vooraf ingestelde opties, enz.) - laten gebruikers het risico per ongeluk toe waardoor gebundelde inhoud in hun apparaten verschijnt. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Deze toepassingen kunnen ook "officiële" promotie/download webpagina's hebben.

Hoe voorkom je de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam onderzoek te doen naar softwareproducten alvorens deze te downloaden/installeren en/of aan te schaffen. Bovendien moeten alle downloads worden gedaan van officiële en betrouwbare bronnen. Dubieuze downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken en andere downloaders van derden - bieden vaak gevaarlijke en/of gebundelde inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van extra apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk; ze leiden echter om naar verschillende onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult-dating, gokken, enz.).

Als gebruikers op dergelijke advertenties en/of omleidingen stuiten, moeten ze hun apparaten inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van nearbyme.io nep webzoeker alternatieve variant die omleidingen naar de Bing zoekmachine:

nearbyme.io variant die doorverwijst naar Bing

Verschijning van nearbyme.io die doorverwijst naar de Google zoekmachine (GIF):

nearbyme.io verwijst door naar Google (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

nearbyme.io doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

nearbyme.io browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de nearbyme.io website veroorzaken), scan je je computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om je computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

nearbyme.io doorverwijzingen verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van nearbyme.io gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verander je startpagina:

nearbyme.io verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.nearbyme.io) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig je standaard zoekmachine:

Verwijderen van nearbyme.io uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om je standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "nearbyme.io" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van nearbyme.io browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van nearbyme.io gerelateerde Mozilla Firefox-extensies

Klik op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig je startpagina:

nearbyme.io verwijderen van Mozilla Firefox-homepage

Om je startpagina opnieuw in te stellen, klik je op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer je vervolgens "Opties", in het geopende venster verwijder je hxxp://nearbyme.io en voer je het domein van jouw voorkeur in, dat elke keer dat je Mozilla Firefox start zal worden geopend.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijderen van nearbyme.io uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, typ: "nearbyme.io"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van nearbyme.io browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de nearbyme.io browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van nearbyme.io gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verander je startpagina:

Verwijderen van nearbyme.io uit Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende venster verwijder je hxxp://nearbyme.io en voer je het domein van jouw voorkeur in, dat elke keer dat je Internet Explorer opstart geopend wordt. Je kunt ook about: blank invoeren om een lege pagina te openen wanneer je Internet Explorer opstart.

Wijzig je standaardzoekmachine:

Verwijderen van nearbyme.io uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". In het geopende venster, selecteer "Search Providers", stel "Google", "Bing", of een andere gewenste zoekmachine als uw standaard en verwijder vervolgens "nearbyme.io".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van nearbyme.io browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van nearbyme.io browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over nearbyme.io browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20964-nearbyme-io-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
nearbyme.io browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van nearbyme.io browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.