FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u doorverwijzingen naar peatea.xyz en browser hijackers die ze veroorzaken?

Ook bekend als: peatea.xyz browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is peatea[.]xyz?

Peatea.xyz is de URL (adres) van een nep zoekmachine. Typisch worden dergelijke zoekmachines gepromoot door mogelijk ongewenste programma's (Potentially Unwanted Applications) geclassificeerd als browser hijackers.

De peatea[.]xyz web zoekmachine is waargenomen die wordt gepromoot door een browser hijacker genaamd Find. Wat opmerkelijk is aan dit stukje software is dat het gebruik maakt van geavanceerde technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browser kunnen herstellen.

peatea[.]xyz die browser hijacker promoot die een valse extensielijst weergeeft

Hoe promoten browser hijackers peatea[.]xyz?

Browser hijackers wijzen meestal browsers 'standaard zoekmachine, nieuw tabblad/venster, en homepage URL's opnieuw toe aan valse web zoeker adressen. Hoewel de Find browser hijacker niet is opgemerkt browsers te wijzigen op deze manier, is het niet onwaarschijnlijk dat het in sommige gevallen deze instellingen zou kunnen veranderen.

De hijackersoftware promoot frauduleuze zoekmachines (bv. peatea[.]xyz) door er telkens naar toe te verwijzen wanneer een nieuw browsertabblad/venster wordt geopend, en een webzoekopdracht wordt uitgevoerd via de URL-balk.

Valse webzoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus leiden ze om naar legitieme zoekmachines. Peatea.xyz wordt omgeleid naar Bing (bing.com), maar het kan ook worden omgeleid naar anderen. Het is vermeldenswaard dat de browser hijacker Find is genoteerd de musttrust[.]xyz nep zoekmachine ook te promoten.

Browser hijackers gebruiken meestal technieken die de persistentie verzekeren. In het geval van de Find browser hijacker, ontkent het de toegang tot de Google Chrome browser extensie lijst. Wanneer gebruikers de lijst ("chrome://extensions/") proberen te openen, worden ze omgeleid naar een valse lijst ("chrome-extension://[user's_ID]/extensions.html"), die niet Find bevat. Deze browserkaper kan ook gebruikmaken van de Chrome-browserfunctie "Beheerd door uw organisatie".

Bovendien hebben de meeste browser hijackers de mogelijkheid om gegevens bij te houden. Interessante informatie is onder meer browsergeschiedenis en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enz. De verzamelde gegevens worden te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van dergelijke ongewenste software op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam peatea.xyz browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Doorverwijzing, Zoekmachine Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Find
Getroffen browser instellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (peatea[.]xyz) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (malafide installer) Avast (Win32:TrojanX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Jaik.45703), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (UDS:DangerousObject.Multi.Generic), Microsoft (Trojan:Win32/Sabsik.FL.B!ml), volledieg lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om peatea.xyz browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachines en browser-hijackers in het algemeen

Search1.me, kwiqsearch.com, 123.sogou.com en 12startpage.com zijn voorbeelden van valse zoekmachines, en TopADSBlockSearch, Key Omni, GameSearchTech zijn voorbeelden van browser hijackers. Ze lijken legitiem en bieden "handige" functionaliteiten aan, die zelden werken.

In feite geldt dit voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) te leveren en persoonlijke en gevoelige gegevens te verzamelen.

Hoe heeft peatea[.]xyz promotiesoftware op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotie/download pagina's. Deze toepassingen worden ook vaak verspreid met behulp van de "bundeling" tactiek - het verpakken van reguliere programma's met ongewenste toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal geklikt op advertenties, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en altijd te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Onbetrouwbare bronnen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar verschillende dubieuze sites (bijv. adult-dating, gokken, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins detecteren en deze onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met browser hijackers, raden wij het uitvoeren van een scan met Combo Cleaner om het automatisch te verwijderen.

Verschijning van peatea.xyz omleiden naar de Bing zoekmachine (GIF):

peatea.xyz doorverwijzing naar Bing (GIF)

Screenshot van het handmatig verwijderen van de Find browser hijacker uit Google Chrome:

Find browser hijacker verwijdering

peatea.xyz browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van peatea.xyz browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

peatea[.]xyz doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

peatea[.]xyz browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de website peatea[.]xyz veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

peatea[.]xyz doorverwijzing verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van peatea[.]xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde
verdachte browser add-ons en verwijder ze. Merk op dat de Find browser hijacker (een van degenen die peatea.xyz promoten) de toegang tot de lijst met extensies ontzegt en een valse weergeeft; deze verwijderingsstap voor de Find browser hijacker kan u hierboven vinden.

Wijzig uw startpagina:

Peatea[.]xyz van Google Chrome homepage verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.peatea[.]xyz) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Als aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van peatea[.]xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "peatea[.]xyz" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van peatea.xyz browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van peatea[.]xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijderen van peatea[.]xyz van Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menufirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://peatea[.]xyz en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander uw standaard zoekmachine:Verwijderen van peatea[.]xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"

Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van peatea.xyz browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de peatea.xyz browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van peatea.xyz browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over peatea.xyz browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22091-peatea-xyz-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om peatea.xyz website te bezoeken?

Browser hijacker ontwikkelaars genereren inkomsten door het dwingen van gebruikers om nep zoekmachines te bezoeken, zoals peatea[.]xyz.

Is een bezoek aan peatea.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Hoogst waarschijnlijk, ja. Websites zoals peatea[.]xyz verzamelen meestal informatie over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid met behulp van social engineering en verschillende twijfelachtige methoden, bijv. software "bundelen", dubieuze downloadkanalen (bijv. onofficiële, freeware en scam sites; Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.), misleidende browsermeldingen / opdringerige advertenties, enzovoort.

Zal Combo Cleaner me helpen bij het verwijderen van browser hijackers?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en geïnstalleerde browser-hijacking applicaties verwijderen. Aan de andere kant, in bepaalde gevallen wanneer meerdere browser hijackers aanwezig zijn, kan handmatige verwijdering niet de perfecte oplossing zijn. Want wanneer één browser hijacker verwijderd is, kunnen de anderen hem opnieuw installeren. Bovendien kan deze hijacker software voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen of wijzigingen aanbrengen. Daarom moeten alle browser hijackers in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
peatea.xyz browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van peatea.xyz browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met peatea.xyz browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.