FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder apps die de browserinstellingen wijzigen naar s3redirect.com

Ook bekend als: De s3redirect.com browserkaper
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de S3redirect.com doorverwijzing

Wat is s3redirect.com?

S3redirect.com is het adres van een nep-zoekmachine. Dergelijke adressen verschijnen doorgaans in de browserinstellingen na de installatie van een browserkaper. Onderzoek toont aan dat een van de browserkapers die is ontworpen om s3redirect.com te promoten, de Kano app is. Het is echter ook mogelijk is dat dit adres ook via andere vergelijkbare apps wordt gepromoot. Browserkaper worden meestal onbedoeld geïnstalleerd, en daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties (ongewenste programma's).

s3redirect.com redirects to search.yahoo.com

Doorgaans promoten browserkapers valse zoekmachines door instellingen van browsers te wijzigen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen. In dit geval verandert een ongewenst programma (zoals Kano APP) deze instellingen naar s3redirect.co. Het belangrijkste doel hiervan is ervoor te zorgen dat gebruikers s3redirect.co bezoeken telkens wanneer ze een browservenster of een nieuw tabblad openen en telkens als ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Onderzoek toont aan dat s3redirect.co resultaten weergeeft die zijn gegenereerd door Yahoo (omleidingen naar search.yahoo.com via smashapps.net) en door s3arch.page die wordt geopend via searchmes.xyz. Mogelijk is deze ontworpen om resultaten weer te geven die zijn gegenereerd door nog andere zoekmachines of andere verdachte websites. Met andere woorden, deze nep-zoekmachine geeft resultaten weer die zijn gegenereerd door zowel legitieme als dubieuze zoekmachines. Het is de moeite waard om te vermelden dat zoekmachines zoals s3arch.page misleidende resultaten kunnen weergeven (zoals links naar verdachte websites). Om s3redirect.co te verwijderen uit de browserinstellingen of deze te wijzigen naar een ander adres, moeten gebruikers de browserkaper verwijderen die deze instellingen heeft gewijzigd (bijvoorbeeld de Kano APP). Dit komt omdat browserkapers zijn ontworpen om te voorkomen dat gebruikers deze instellingen wijzigen. Bovendien verzamelen dergelijke apps vaak browsegegevens zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten en andere browsegegevens. Mogelijk zijn ze ook ontworpen om gevoelige informatie te verzamelen. Bovendien kunnen de verzamelde gegevens worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zullen misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kunnen gebruikers waarvan de browsers door dergelijke apps zijn gekaapt, het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, privacyschendingen, onveilige situaties op internet enz. Het wordt sterk aanbevolen om dergelijke apps niet te vertrouwen en de geïnstalleerde browserkaper zo snel mogelijk te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam De s3redirect.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekkaper, menubalk, ongewenste nieuwe tab
Browserextensie(s) Kano APP (en andere ongewenste programma's)
Zogenaamde functionaliteit Meestal beloven browserkapers dat ze de surfervaring zullen verbeteren
Gewijzigde browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabs, standaard zoekmachine
IP-adres (s3redirect.com) 104.27.149.159
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard zoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Spionage via internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van onbetrouwbare zoekmachines zoals s3redirect.co zijn pdfsrch.com, mybrowser-search.com en pdfmagicsearch.com. Noch dergelijke zoekmachines, noch de apps die ze promoten mogen worden vertrouwd. Het is de moeite waard om te vermelden dat browserkapers vaak worden geadverteerd als nuttige, legitieme applicaties terwijl ze dat in feite niet zijn. Meestal zijn ze alleen ontworpen om gebruikers te dwingen een nep-zoekmachine te bezoeken of te gebruiken en browsergerelateerde gegevens te verzamelen.

Hoe werd s3redirect.com geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en installeren gebruikers ongewenste programma's samen met andere programma's die ze bewust downloaden of installeren. Dit gebeurt wanneer ongewenst programma's in de setups worden opgenomen als extra aanbiedingen en gebruikers deze niet weigeren. Doorgaans kunnen aanbiedingen voor het downloaden of installeren van inbegrepen apps worden geweigerd in de "Aangepaste", "Geavanceerde", Handmatige" opties in de installers. Ook kunnen ongewenste en onbedoelde downloads of installaties worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken (als die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren).

Hoe vookomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Bestanden en programma's mogen alleen worden gedownload van officiële webpagina's en via directe links. Externe downloaders (en installatieprogramma's), peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), niet-officiële pagina's, gratis bestandshosting-pagina's, enz. genereren inkomsten door het promoten van potentieel ongewenste, en soms zelfs kwaadaardige, applicaties. Daarom mogen ze niet worden gebruikt om software te downloaden of te installeren. Verder wordt het sterk aanbevolen om downloaders en installers altijd te controleren op "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen om te kijken of deze aanbiedingen bevatten om ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat downloads of installaties worden voltooid. Een andere manier om ongewenste downloads te voorkomen, is door niet op opdringerige advertenties te klikken die op onbetrouwbare, verdachte websites verschijnen. Dergelijke advertenties zijn meestal ontworpen om onbetrouwbare of zelfs kwaadwillende pagina's te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Alle verdachte, ongewenste extensies, add-ons of plug-ins die mogelijk op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

S3redirect.com verwijst gebruikers door naar de s3arch.page via searchmes.xyz (GIF):

s3redirect.com redirects to s3arch.page via searchmes.xyz

Een verdachte website die de Kano APP promoot:

s3redirect.com redirect promoter

Melding dat de Kano APP gegevens kan lezen en wijzigen:

Kano APP asks for a permission to be installed

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De s3redirect.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

s3redirect.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "Kano APP"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de s3redirect.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De S3redirect.com browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing s3redirect.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies (zoals 'Kano APP') en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing s3redirect.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://s3redirect.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing s3redirect.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "S3redirect.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de s3redirect.com browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing s3redirect.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Kano APP" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing s3redirect.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" schakel "Kano APP" uit en zoek naar de browserkaper URL (hxxp://s3redirect.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing s3redirect.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "s3redirecti.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de s3redirect.com browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing s3redirect.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Kano APP" en alle andere recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing s3redirect.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Kano APP" uit, verwijdert u hxxp://s3redirect..com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing s3redirect.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de s3redirect.com browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de de s3redirect.com browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van de s3redirect.com browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de s3redirect.com browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18119-s3redirect-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De s3redirect.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De s3redirect.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.