Hoe verwijdert u de s3arch.page browserkaper?

Ook bekend als: s3arch.page doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de S3arch.page browserkaper

Wat is s3arch.page?

S3arch.page is een valse zoekmachine die wordt gepromoot via de Suls APP-browserkaper (de site kan ook worden gepromoot door andere kapers). Software in deze categorie past de browserinstellingen aan om valse zoekmachines te promoten. In dit geval de s3arch.page-zoekmachine. Bovendien bespioneert deze browserkaper de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om de s3arch.page browserkaper te distribueren, wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenste toepassing.

s3arch.page browser hijacker

Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en andere populaire browsers zijn veelvoorkomende doelwitten van browserkapers. Na succesvolle infiltratie wijzen ze de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabs en vensters toe aan de adressen van valse zoekmachines. Hierdoor wordt elke afzonderlijke zoekopdracht die in de URL-balk wordt ingevoerd en elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend omgeleid naar het gepromote adres (bijvoorbeeld s3arch.page). Valse zoekmachines hebben geen meerwaarde voor gebruikers omdat ze doorgaans geen zoekresultaten kunnen leveren, dus leiden ze door naar (soms via omleidingsketens) naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme. Zelfs wanneer valse tools voor het zoeken op internet zoekresultaten kunnen genereren, dan zijn deze vaak onnauwkeurig of promoten ze onbetrouwbare of kwaadaardige websites. Naast het veroorzaken van ongewenste omleidingen, kunnen browserkapers de toegang tot de browserinstellingen beperken of weigeren en alle gebruikerswijzigingen ongedaan maken. Daarom moet de browserkaper worden verwijderd om de getroffen browser te herstellen. Zoals vermeld in de inleiding, heeft s3arch.page datatracking-mogelijkheden. Het kan het surfgedrag van gebruikers bespioneren (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en gevoelige informatie verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens bevatten hoogstwaarschijnlijk persoonlijk identificeerbare informatie. Bovendien wordt dergelijke informatie vaak ten gelde gemaakt door ze te delen met derden (mogelijk cybercriminelen), die ze op hun beurt kunnen misbruiken om er geld mee te verdienen. Kortom, de aanwezigheid van spionagesoftware op systemen kan leiden tot financiële verliezen, ernstige schendingen van de privacy en zelfs identiteitsdiefstal. Om de apparaatintegriteit en gebruikersveiligheid te garanderen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam s3arch.page
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabs
Browserextensie(s) Suls APP
Promotie-URL s3arch.page
IP-adres (s3arch.page) 104.28.0.237
Gewijzigde browserinstellingen Startpagina, URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine
Symptomen Gewijzigde instellingen in de internetbrowser (startpagina, standaard zoekmachine, nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende advertenties in pop-ups, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Internet browser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om s3arch.page doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Get Online Recipes, Secured Search en My Horoscope Tab zijn een paar voorbeelden van andere browserkapers. Ze lijken legitiem en nuttig en verleiden gebruikers om ze te downloaden of te installeren met aanbiedingen van allerlei "handige" functies. De beloofde functionaliteit werkt echter meestal niet. Dit geldt in feite voor bijna alle ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste applicaties is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars; voor gebruikers zijn ze waardeloos en kunnen ze veel problemen veroorzaken. Ongewenste apps zijn ontworpen om browserinstellingen aan te passen, dubieuze en kwaadaardige sites geforceerd te openen, opdringerige advertenties te tonen en privégegevens te verzamelen.

Hoe werd s3arch.page geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt s3arch.page gepromoot met behulp van een browserkaper genaamd Suls APP. Deze frauduleuze browserextensie wordt gepromoot via allerlei misleidende websites die meldingen weergeven waarin aan gebruikers wordt gevraagd om hun browser bij te werken, Flash Player te installeren, enz. Het probleem is dat de overgrote meerderheid van de internetgebruikers roekeloos is en gemakkelijk wordt misleid door dergelijke berichten. Daarom kunnen browserkapers zoals Suls APP gemakkelijk webbrowsers infiltreren en hun instellingen wijzigen.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt sterk aanbevolen om software te controleren voordat u deze downloadt of installeert. Alleen officiële en betrouwbare downloadbronnen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare kanalen, zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak misleidende en/of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem en onschadelijk uit, maar ze linken naar dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen en anderen). Als u dergelijke advertenties / omleidingen opmerkt, dan moeten gebruikers het systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met s3arch.page, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

S3arch.page (Suls APP) browserkaper vraagt ​​om verschillende toestemmingen:

s3arch.page browser hijacker asking for permissions

Website die de Suls APP browserkaper promoot:

Website used to promote s3arch.page browser hijacker

Nog een andere website die de Suls APP browserkaper promoot:

Another website used to promote s3arch.page browser hijacker

s3arch.page doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van s3arch.page doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De s3arch.page doorverwijzing verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

s3arch.page browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de s3arch.page website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De S3earch.page browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing s3arch.page related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing s3arch.page from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://s3arch.page/ in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing s3arch.page from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "s3arch.page".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van s3arch.page doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing s3arch.page related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "SulsAPP" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing s3arch.page from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u ongewenste extensies uit, en zoekt u naar de browserkaper URL (s3arch.page). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing s3arch.page from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "s3arch.page", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van s3arch.page doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing s3arch.page related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins. 

Verander uw startpagina:

Removing s3arch.page from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u verdachte extensies uit, en verwijdert u hxxp://s3arch.page en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing s3arch.page from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van s3arch.page doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de s3arch.page doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van s3arch.page doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over s3arch.page doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17918-s3arch-page-browser-hijacker

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
s3arch.page doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van s3arch.page doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met s3arch.page doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.