FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app waarmee smashapps.net wordt gepromoot?

Ook bekend als: Smashapps.net browserkaper
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Smashapps.net doorverwijzing

Wat is smashapps.net?

Smashapps.net is het adres van een valse zoekmachine. Dergelijke zoekmachines worden meestal gepromoot door browserkapers. Onderzoek toont aan dat een van de apps die smashapps.net promoot "Suls APP" is. Meestal promoten browserkapers valse zoekmachines door bepaalde wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen. Apps van dit type worden gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties omdat gebruikers ze meestal onbewust (per ongeluk) downloaden en installeren. Bovendien zijn browserkapers vaak niet alleen ontworpen om valse zoekmachines te promoten, maar ook om informatie te verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker.

smashapps.net browser hijacker

De meeste browserkapers promoten valse zoekmachines door instellingen zoals het adres van een standaardzoekmachine, homepage en nieuwe tabbladen aan te passen. In dit geval stelt Suls APP (of een andere vergelijkbare app) dit in op smashapps.net. Het voorkomt ook dat gebruikers dit adres verwijderen zolang de app is geïnstalleerd. Dit betekent dat gebruikers smashapps.net moeten bezoeken elke keer dat ze browservenster of een nieuw tabblad openen en bij elke zoekopdrachten die ze invoeren in de adresbalk. Deze nep-zoekmachine genereert geen eigen en unieke resultaten. Bij gebruik geeft smashapps.net resultaten weer die zijn gegenereerd door Yahoo, het leidt gebruikers om naar search.yahoo.com. Om te voorkomen dat browsers smashapps.net openen, moeten gebruikers de Suls APP (of een andere browser-hijacker) verwijderen. Een andere reden om dergelijke ongewenste apps te verwijderen, is dat deze kunnen zijn ontworpen om browsegegevens te verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende / bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Er bestaan zelfs browserkapers die ook persoonlijke, vertrouwelijke informatie registreren. Bovendien zouden ontwikkelaars verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden die deze zullen misbruiken om er geld mee te verdienen. Het is mogelijk dat de verzamelde informatie in handen valt of wordt verkocht aan cybercriminelen. De geïnstalleerde browserkaper kan de oorzaak zijn van problemen zoals identiteitsdiefstal, problemen met online privacy, browserveiligheid en andere problemen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om elke geïnstalleerde browserkaper zo snel mogelijk te verwijderen en dergelijke apps nooit te downloaden of te installeren. Let op, de Suls APP (of andere apps die zijn ontworpen om smashapps.net te promoten) kunnen ontworpen zijn om ook andere adressen te promoten (zoals biosc.xyz en smashappsearch.com).

Samenvatting bedreiging:
Naam Smashapps.net browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbal, ongewenste nieuwe tabs
Browserextensie(s) Suls APP (kan ook door andere apps worden gepromoot)
Zogenaamde functionaliteit Meestal worden browserkapers geadverteerd als tools die de surfervaring promoten.
Gewijzigde browserinstellingen Startpagina, URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine
IP-adres 104.27.140.89
Symptomen Gewijzigde instellingen in de internetbrowser (startpagina, standaard zoekmachine, nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende advertenties in pop-ups, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Internet browser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Free Driver Maps, AnonymoSearch en Maps N' Direction Hub zijn een paar voorbeelden van andere browserkapers. Meestal zijn dergelijke ongewenste apps ontworpen om valse zoekmachines te promoten en browsergerelateerde of andere gegevens te verzamelen. Zelfs als ze worden geadverteerd als nuttige, legitieme applicaties, bieden ze vaak geen meerwaarde. Integendeel, ze kunnen de oorzaak zijn van allerlei problemen.

Hoe werd smashapps.net geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak verspreiden ontwikkelaars mogelijk ongewenste apps door ze op te nemen in downloaders of installers van andere programma's. Deze distributiemethode wordt "bundeling" genoemd. In de meeste gevallen wordt informatie over extra inbegrepen apps niet correct bekendgemaakt, deze is te vinden in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de installers. Het probleem is dat niet alle gebruikers die instellingen controleren en wijzigen. Door ze ongewijzigd te laten, gaan ze akkoord met aanbiedingen om allerlei ongewenste apps te downloaden en te installeren, naast programma's die ze bewust downloaden en installeren. In sommige gevallen kunnen ongewenste apps worden gedownload of geïnstalleerd door op misleidende advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt sterk aanbevolen om software alleen te downloaden van officiële, betrouwbare websites en via directe links. Andere kanalen zoals externe downloaders (en installatieprogramma's), peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), niet-officiële websites en andere soortgelijke kanalen of tools zijn vaak ontworpen om ongewenste en soms zelfs kwaadaardige apps te verspreiden. Daarom mogen ze niet worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor installatieprogramma's van derden. Het is ook altijd een goed idee om de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen van elke downloaders en installers te controleren. Als deze aanbiedingen bevatten om ongewenste software te downloaden en/of te installeren, dan moeten ze worden afgewezen voordat de downloads en/of installaties worden voltooid. Opdringerige advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven, kunnen andere, mogelijk schadelijke websites openen of zelfs ongewenste apps downloaden en installeren. U mag dergelijke advertenties niet vertrouwen. Tot slot mogen er ook geen ongewenste apps (extensies, add-ons of plug-ins) op een browser zijn geïnstalleerd of op het besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Smashapps.net verwijst door naar search.yahoo.com (GIF):

smashapps.net redirects to search.yahoo.com

Website promoot een ongewenste app die werd ontworpen om de browserinstellingen te wijzigen naar smashapps.net:

smashapps.net redirect promoter

Melding dat Suls APP bepaalde gegevens kan lezen en wijzigen:

browser hijacker promoting smashapps.net asks for a permission to be installed

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

smashapps.net doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

smashapps.net browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Suls APP"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de smashapps.net website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

SearchYA browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing smashapps.net related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing smashapps.net from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://smashapps.net in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing smashapps.net from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Smashapps.net".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van smashapps.net browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing smashapps.net related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Suls APP" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing smashapps.net from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "Suls APP" en andere verdachte extensies uit, en zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://smashapps.net). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing smashapps.net from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "smashapps.net", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van smashapps.net browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing smashapps.net related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Suls APP" en alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing smashapps.net from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Suls APP" uit, verwijdert u hxxp://smashapps.net en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing smashapps.net from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van smashapps.net browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de smashapps.net browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van smashapps.net browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over smashapps.net browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17895-smashapps-net-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Smashapps.net browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Smashapps.net browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.