FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app TypicalFraction?

Ook bekend als: Advertenties van TypicalFraction
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u TypicalFraction van een Mac?

Wat is TypicalFraction?

TypicalFraction moet de Safe Finder-website promoten via akamaihd.net, het adres van een valse zoekmachine door het wijzigen van de browserinstellingen, en om gebruikers allerlei advertentie te kunnen tonen. Met andere woorden, het is een vorm van adware die zich als een browserkaper gedraagt. Onderzoek toont ook aan dat TypicalFraction gevoelige gegevens kan lezen. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers in de meeste gevallen onbewust dergelijke apps downloaden en installeren, daarom worden ze gecategoriseerd als potentieel ongewenste applicaties (ongewenste programma's).

TypicalFraction adware

Programma's zoals TypicalFraction tonen doorgaans banners, coupons, enquêtes, pop-ups en andere soorten advertenties. Wanneer gebruikers erop klikken, dan openen die advertenties vaak allerlei dubieuze websites. Dergelijke advertenties kunnen ook zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren die de download of installatie van ongewenste toepassingen kunnen veroorzaken. Bovendien verandert TypicalFraction de instellingen van de browser, zoals het adres van de startpagina, de standaard zoekmachine en de nieuw tabbladen in te stellen op het adres van een nep-zoekmachine. Het is gebruikelijk dat apps van dit type voorkomen dat gebruikers de bovengenoemde instellingen herstellen, zolang ze zijn geïnstalleerd. Wijzigingen die door dergelijke apps zijn aangebracht, kunnen daarom pas ongedaan worden gemaakt nadat de verantwoordelijke app is verwijderd. Het is de moeite waard om te vermelden dat valse zoekmachines geen unieke resultaten genereren, ze tonen resultaten die zijn gegenereerd door andere legitieme zoekmachines. Sommige nepzoekmachines kunnen echter ook zijn ontworpen om misleidende resultaten weer te geven. Een ander probleem met TypicalFraction is dat het gevoelige informatie zoals telefoonnummers, creditcardgegevens en wachtwoorden kan lezen. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om frauduleuze aankopen en transacties ui te voeren, om accounts en identiteiten te stelen. Deze kunnen ook worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Bovendien kan TypicalFraction ook browsergegevens verzamelen (bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's). Samenvattend kunnen we stellen dat de gebruikers van TypicalFraction het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, diefstal van geld en accounts, privacyschendingen en andere problemen. Daarom mogen TypicalFraction en andere soortgelijke apps niet worden vertrouwd en mogen deze nooit worden gedownload of geïnstalleerd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van TypicalFraction
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Fortinet (Adware/Synataeb!OSX), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van TypicalFraction verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

TypicalFraction lijkt sterk op andere apps van dit type zoals ProduceStyle, CompeteService en PrimaryIndexer. Deze tonen allemaal advertenties, promoten dubieuze websites en registreren gevoelige informatie. Het is gebruikelijk dat dergelijke apps als legitiem en nuttig worden geadverteerd, hoewel de meeste niet alleen nutteloos zijn, maar ze ook de oorzaak kunnen zijn van allerlei problemen. Als een dergelijke app al op uw browser of besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd TypicalFraction geïnstalleerd op mijn computer?

Gebruikers downloaden en installeren vaak adware en andere ongewenste programma's via downloaders en installers van andere programma's. Het is gebruikelijk dat dergelijke apps ook extra aanbiedingen bevatten, die gebruikers terugvinden in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en "Handmatige" opties. Hoewel niet alle gebruikers die instellingen controleren en wijzigen wanneer ze programma's downloaden en installeren, is dit toch aanbevolen. Door ze ongewijzigd te laten, kunnen inbegrepen ongewenst-programma's worden gedownload en geïnstalleerd samen met bewust gedownloade en geïnstalleerde software. Deze distributiemethode van ongewenste programmas wordt "bundeling" genoemd. Ook kunnen ongewenste downloads en installaties worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken die bepaalde scripts uitvoeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is niet veilig om dubieuze websites, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), downloaders van derden, installatieprogramma's en andere dergelijke kanalen te gebruiken om software (of bestanden) te downloaden en te installeren. Dit moet worden gedaan met behulp van officiële websites en directe links. Het wordt ook aanbevolen om altijd de "Aangepast" en "Geavanceerde" opties van downloaders en installers te controleren. Vaak bevatten deze aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren. Opdringerige advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven, openen vaak andere onbetrouwbare websites of ze veroorzaken downloads en installaties van andere ongewenste apps. Daarom mag u dergelijke advertenties nooit aanklikken. Alle verdachte, ongewenste extensies, add-ons en plug-ins die op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met TypicalFraction, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van TypicalFraction is voltooid:

pop-up displayed once TypicalFraction installation is done

TypicalFraction verwijst gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

TypicalFraction redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

TypicalFraction-adware op Safari:

typicalfraction adware extension installed on safari

TypicalFraction's mappen:

typicalfraction installation folder

Advertenties van TypicalFraction onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van TypicalFraction. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De TypicalFraction adware verwijderen:

Verwijder aan TypicalFraction gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van typicalfraction gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van TypicalFraction verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van typicalfraction gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van typicalfraction gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van typicalfraction gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van TypicalFraction QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van TypicalFraction op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van TypicalFraction

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.