Hoe verwijdert u advertenties en doorverwijzingen die worden veroorzaakt door ProduceStyle?

Ook bekend als: Advertenties van ProduceStyle
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de ProduceStyle adware van uw Mac?

Wat is ProduceStyle?

ProduceStyle is een frauduleze applicatie, die wordt geklasseerd als adware. Deze app vertoont intrusieve advertenties en toont ook advertenties die linken naar schadelijke inhoud. Daarnaast heeft deze app kenmerken van een browserkaper, en promoot het valse zoekmachines. ProduceStyle promoot Safe Finder via akamaihd.net. Omdat de meeste gebruikers deze adware onbedoeld downloaden en installeren, wordt het geklaseerd als een ongewenste app. Meestal kunnen dergelijke apps browsergegevens lezen, en de kans is groot dat ProduceStyle dat ook kan.

ProduceStyle adware

Adware-applicaties maken het mogelijk om pop-ups, banners, enquêtes, coupons en andere opdringerige advertenties op elke bezochte website te tonen. Deze advertenties verbergen de pagina-inhoud en vertragen de browser. Wanneer erop wordt geklikt, linken ze door naar onbetrouwbare en kwaadaardige sites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (ongewenste programma's bijvoorbeeld). Browserkapers stellen de adressen van onwettige zoekmachines in als de standaardzoekmachine van de browser, de startpagina en URL voor nieuwe tabbladen en vensters. Daarom wordt elke afzonderlijke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend doorverwezen naar het gepromote adres. ProduceStyle promoot (via akamaihd.net) de website Safe Finder. Meestal kunnen zoekmachines zoals deze geen eigen resultaten genereren, en dus verwijzen ze door naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Verder kunnen browserkapers de toegang tot de instellingen van de browser weigeren of eventuele toegestane wijzigingen resetten. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor dataspionage. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (browse- en zoegeschiedenis) en persoonlijke informatie verzamelen die hieruit is afgeleid (IP-adressen, geolocaties en andere details). Bovendien worden deze gevoelige gegevens vaak gedeeld met, of verkocht aan, derden (mogelijk cybercriminelen), die ze ook zullen willen misbruiken om er geld mee te verdienen. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke spionage-software op systemen leiden tot financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en uw persoonlijke gegevens te garanderen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van ProduceStyle
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Endgame (Malicious (moderate Confidence)), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze app behoort tot de Adload malwarefamilie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ProduceStyle verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

CreativeSearch, ElementaryDataSearch and RecognitionAssist zijn enkele voorbeelden van adware. Deze software lijkt zelden verdacht en ziet er meestal legitiem en onschadelijk uit. Gebruikers worden misleid met aanbiedingen van verschillende "nuttige" functionaliteiten zodat ze de apps zelf downloaden of installeren. De geadverteerde functies werken echter zelden zoals beloofd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. Dit geldt in feite voor vrijwel alle ongewenste programma's. Functionaliteit, gebruikersgemak en veiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste applicaties is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te tonen, browserinstellingen aan te passen, onbetrouwbare of kwaadaardige pagina's geforceerde te openen en gevoelige gegevens te verzamelen.

Hoe werd ProduceStyle geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om deze valse marketingtechniek te beschrijven waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Gebruikers die de download- en installatieprocessen te snel doorlopen (bijv. stappen overslaan, de voorwaarden negeren, vooraf ingestelde opties gebruiken enz.) - lopen het risico onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toe te staan. Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ongewenste programma's downloaden of installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is sterk aanbevolen om software te controleren voordat u deze downloadt, of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, zoals: niet-officiële en gratis file-hosting (freeware) websites, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders bieden vaak misleidende en gebundelde inhoud aan. Download- en installatieprocessen moeten zorgvuldig worden uittgevoerd, dat wil zeggen door alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enzovoort. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem uit, maar ze verwijzen door naar allerlei dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.).Als u met advertenties / omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren alle verdachte applicaties of browserextensies en plug-ins onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ProduceStyle, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ProduceStyle is voltooid:

pop-up displayed once ProduceStyle installation is done

ProduceStyle verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

ProduceStyle redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

ProduceStyle adware installatiemap:

ProduceStyle adware install folder

ProduceStyle adware op de Safari-browser:

ProduceStyle adware installed on Safari

Advertenties van ProduceStyle onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ProduceStyle. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ProduceStyle adware verwijderen:

Verwijder aan ProduceStyle gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van producestyle gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ProduceStyle verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van producestyle gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van producestyle gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van producestyle gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ProduceStyle QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ProduceStyle op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ProduceStyle

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.