FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de CompeteService adware?

Ook bekend als: Advertenties van CompeteService
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de CompeteService van een Mac?

Wat is CompeteService?

CompeteService is zowel een adware als een browserkaper: het is ontworpen om gebruikers allerlei advertenties te tonen en om een nep-zoekmachine te promoten door de browserinstellingen te wijzigen. Onderzoek toont aan dat deze app de Safe Finder-pagina opent via akamaihd.net en gevoelige gegevens verzamelt. Gebruikers downloaden en installeren apps zoals CompeteService meestal onbewust, onbedoeld. Daarom worden dergelijke apps gecategoriseerd als potentieel ongewenste applicaties (ongewenste programma's).

CompeteService adware

Meestal tonen applicaties zoals CompeteService advertenties die verdachte websites openen en ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Daarom mag er niet op deze advertenties worden (die worden weergegeven door geïnstalleerde adware). Enkele voorbeelden van advertenties die door adware worden vertoond zijn coupons, banners, pop-ups, enquêtes. Bovendien is CompeteService ontworpen om het adres van een nep-zoekmachine te promoten door browserinstellingen te wijzigen, zoals adressen van de standaardzoekmachine, nieuwe tabbladen en startpagina's. Ze zijn met andere woorden ontworpen om ervoor te zorgen dat gebruikers een bepaald adres bezoeken telkens ze een browser of een nieuw tabblad openen en elke keer als ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Vaak staan deze apps niet toe dat gebruikers deze instellingen wijzigen, tenzij de applicatie zelf wordt verwijderd. Een ander probleem met dergelijke ongewenste programma's is dat de meeste zijn ontworpen om browsergerelateerde informatie te verzamelen, zoals ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, adressen van bezochte websites, geolocaties enz. Soms verzamelen ze ook gevoelige, persoonlijke informatie. Deze specifieke app kan creditcardgegevens, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens lezen. Dergelijke gegevens kunnen worden misbruikt om accounts en identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen of transacties uit te voeren, enzovoort. Daarom kunnen gebruikers van CompeteService het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, financiële verliezen, diefstal van accounts, privacyschendingen en allerlei andere problemen. Daarom mag CompeteService of een andere app van dit type ook nooit worden vertrouwd. Als het al op een browser of besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet het zo snel mogelijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van CompeteService
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.5), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van apps zoals CompeteService zijn VentureSprint, RecordExplorer en RotatorAssist. Het is gebruikelijk dat adware wordt geadverteerd als legitieme, nuttige software. Nochtans is deze vaak nutteloos en alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor zijn ontwikkelaars. Bovendien kunnen dit soort programma's de oorzaak zijn van allerlei problemen. Zoals vermeld in de inleiding, downloaden of installeren gebruikers vaak onbewust adware (of andere soorten ongewenste programma's).

Hoe werd CompeteService op mijn computer geïnstalleerd?

De meeste gebruikers downloaden en installeren ongewenste programma's via misleidende advertenties of samen met andere, voornamelijk gratis programma's. Dat komt omdat ongewenste programma's als extra aanbiedingen worden opgenomen in de downloaders en installers. Deze distributiemethode wordt "bundeling" genoemd. In de meeste gevallen wordt informatie over extra inbegrepen apps verborgen achter de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen. Gebruikers die programma's downloaden of installeren zonder deze instellingen te controleren (en te wijzigen), downloaden en installeren vaak niet alleen de gewenste software, maar ook ongewenste programma's. Met andere woorden, door de standaardinstellingen ongewijzigd te laten, gaan gebruikers akkoord met aanbiedingen om alle inbegrepen apps te downloaden en te installeren. Ongewenste downloads (en installaties) via misleidende advertenties kunnen alleen voorkomen als gebruikers op advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste apps?

Het wordt niet aanbevolen om bestanden en programma's te downloaden via niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, externe downloaders of andere vergelijkbare tools. Installatieprogramma's van derden mogen ook niet worden gebruikt. Dergelijke kanalen en tools worden vaak gebruikt om ongewenste, soms zelfs kwaadaardige, apps te verspreiden. Software mag alleen worden gedownload vanaf officiële websites en via directe links. Bovendien is het belangrijk om downloads of installaties niet te voltooien zonder de installers (en hun "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen) te controleren op aanbiedingen voor het downloaden of installeren van extra meegeleverde software. Advertenties die worden weergegeven op dubieuze sites (bijvoorbeeld op pagina's met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie) die kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Daarom mag er niet op dergelijke advertenties worden geklikt. Als er ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) op uw browser zijn geïnstalleerd of als dergelijke programma's op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd, dan moet u deze zo snel mogelijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met CompeteService, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de CompeteService-installatie is voltooid:

pop-up displayed once CompeteService installation is done

CompeteService verwijst gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

CompeteService redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

CompeteService geïnstalleerd op Safari:

competeservice adware safari extension

CompeteService's installatiemap:

competeservice adware installation folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers kunnen worden verwijderd van een Mac-computer:

De CompeteService adware verwijderen:

Verwijder aan CompeteService gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van competeservice gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van CompeteService verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van competeservice gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van competeservice gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van competeservice gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van CompeteService QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van CompeteService op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.