FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder akamaihd.net uit de browserinstellingen

Ook bekend als: akamaihd.net browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe akamaihd.net te verwijderen uit de browserinstellingen van een Mac?

Wat is akamaihd.net?

Akamaihd.net is een adres dat gepromoot wordt via een mogelijk ongewenste app (PUA), die gecategoriseerd is als browserkaper. De naam van deze browserkaper is onbekend, maar onderzoek toont aan dat dezet gerelateerd is aan een andere soortgelijke app genaamd Search Pulse, Akamaihd.net is immers ontworpen om de gebruikers om te leiden naar een valse zoekmachine (home.searchpulse.net of search.searchpulse.net) die gepromoot wordt door de bovengenoemde browserkaper. Meestal promoten dergelijke apps valse zoekmachines en adressen zoals akamaihd.net. Dit doen ze door de browserinstellingen te wijzigen. Ook zijn de meeste van hen ontworpen om persoonlijke gegevens te verzamelen.

akamaihd.net browserkaper op een Mac computer

Doorgaans zijn browserkapers ontworpen om de instellingen in de browsers te wijzigen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad. In dit geval worden deze instellingen gewijzigd naar akamaihd.net, wat de bezoekers naar home.searchpulse.net (search.searchpulse.net) leidt, een adres van een valse zoekmachine die geen unieke resultaten levert. Onderzoek toont aan dat het resultaten oplevert die gegenereerd worden door Yahoo en dus de gebruikers omleidt naar search.yahoo.com. Meestal worden de mensen die een browserkaper op een browser en/of besturingssysteem geïnstalleerd hebben, gedwongen om een ​​bepaald adres te bezoeken (in dit geval akamaihd.net en vervolgens home.searchpulse.net of search.searchpulse.net) wanneer ze een nieuw venster/tabblad openen of wanneer ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Gewoonlijk is de enige manier om dit te voorkomen door de browserkaper te verwijderen, omdat dergelijke apps hun instellingen opnieuw toewijzen na elke poging om ze ongedaan te maken. Simpel gezegd, ze staan de ​​gebruikers niet toe om de instellingen te wijzigen die door hen zijn aangesteld. Bovendien verzamelen de meeste browserkapers verschillende informatie, bijvoorbeeld: geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, enzovoort. Er is altijd een mogelijkheid dat de verzamelde informatie ook persoonlijke, gevoelige details kan bevatten. Op de één of andere manier verkopen hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens aan externen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is mogelijk dat ze de informatie verkopen aan cybercriminelen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam akamaihd.net browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac malware, Mac virus
Detectie Namen Volledige lijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 104.91.166.56
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om akamaihd.net browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Search.landslidesearch.com, search.pizgetz.com en search.gravenday.com zijn voorbeelden van andere valse zoekmachines die gepromoot worden via ongewenste programma's (browserkapers). Deze apps (en de valse zoekmachines) worden doorgaans als nuttig voorgesteld en zouden nauwkeurige zoekresultaten en andere functies aanbieden. De meeste van hen werken echter niet zoals ze geadverteerd zijn en hebben enkel als doel om hun ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen. Bovendien lopen de gebruikers van valse zoekmachines en browserkapers het risico om problemen te ervaren met betrekking tot de veiligheid van het browsen, de privacy of zelfs om het slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal.

Hoe werd akamaihd.net geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste mensen downloaden en/of installeren browserkapers en andere ongewenste programma's niet bewust. Het gebeurt meestal wanneer ze op enkele misleidende advertenties klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren of wanneer die apps verspreid worden door ze op te nemen in de verschillende download- en/of installatie-instellingen. Deze verspreidingsmethode wordt "bundeling" genoemd en wordt gebruikt om de mensen te misleiden tot het downloaden en/of installeren van ongewenste apps, samen met software die de mensen meestal vrijwillig downloaden en installeren. Meestal is de informatie over de extra opgenomen apps te vinden in de instellingen van instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast", enzovoort. De mensen laten ze echter vaak ongewijzigd en dat is hoe ze onbewust toestaan dat de opgenomen ongewenste programma's ook gedownload en/of geïnstalleerd worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Software en bestanden mogen alleen gedownload worden via officiële, betrouwbare websites en niet via externe software-downloaders, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), verdachte pagina's en andere vergelijkbare kanalen. Installatieprogramma's van externe partijen mogen ook niet gebruikt worden. Het is ook belangrijk om de instellingen van installers te controleren. Vergeet daarbij niet de "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties net te controleren. Als ze aanbiedingen bevatten om ongewenste apps te downloaden en/of te installeren, dan moeten ze geweigerd worden. Bovendien is het gebruikelijk dat de opdringerige advertenties (vooral als ze op dubieuze pagina's worden weergegeven) ontworpen zijn om onbetrouwbare webpagina's te openen of om ongewenste downloads of installaties te veroorzaken. Op dergelijke advertenties mag daarom niet geklikt worden. Als er ongewenste advertenties verschijnen of als u vaak wordt doorverwezen naar ongewenste websites, dan is het de moeite waard om te controleren welke apps er op de browser geïnstalleerd zijn en om alle onbekende, verdachte extensies, add-ons of plug-ins te verwijderen. Hetzelfde moet toegepast worden voor apps die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

akamaihd.net browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van akamaihd.net browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

akamaihd.net doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de akamaihd.net-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de akamaihd.net browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

akamaihd.net browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan akamaihd.net browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan akamaihd.net browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan akamaihd.net browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
akamaihd.net browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van akamaihd.net browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met akamaihd.net browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.