Hoe verwijdert u de Eking ransomware van uw computer?

Ook bekend als: Eking virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Eking ransomware

Wat is Eking?

Eking is afkomstig uit de ransomware-familie genaamd Phobos. Het versleutelt de bestanden van het slachtoffer en genereert een bericht met de vraag om losgeld. Eking hernoemt de bestanden van het slachtoffer door er een unieke ID per slachtoffer aan toe te voegen samen met het e-mailadres [email protected] en de ".eking"-extensie. Zo wordt bijvoorbeeld "1.jpg" hernoemd naar "1.jpg.id[1E857D00-2275].[[email protected]].eking", "2.jpg" to "2.jpg.id[1E857D00-2275].[[email protected]].eking" enzovoort. In een pop-up-venster toont het vervolgens het bericht met de vraag om losgeld ("info.hta") en een ander in een tekstbestand ("info.txt").

Zoals uitgelegd in beide berichten (info.hta en info.txt) moeten slachtoffers contact opnemen met de ontwikkelaars van Eking door ze een e-mail te sturen naar het adres [email protected] of [email protected] protonmail.com en te wachten op verdere instructies. Als slachtoffers niet binnen 24 uur antwoorden, dan moeten ze proberen contact op te nemen met cybercriminelen via de meegeleverde Tor-websitelink. Bovendien krijgen slachtoffers een gratis decodering van maximaal 5 bestanden aangeboden. Die bestanden kunnen naar de ontwikkelaars van Eking worden gestuurd voordat ze betalen voor de volledige decodering. Helaas zijn er geen andere tools bekend waarmee bestanden die zijn versleuteld door de Eking-ransomware kunnen worden gedecoreerd, althans momenteel niet. Met andere woorden, de ontwikkelaars van Eking zijn de enigen die over de juiste decoderingstools beschikken. Hoewel het probleem met de meeste ransomware-ontwikkelaars is dat ze vaak geen decryptietool of -sleutel sturen, zelfs niet na betaling. Simpel gezegd, slachtoffers die cybercriminelen vertrouwen en losgeld betalen, worden vaak opgelicht. In de regel is de enige manier om toegang te krijgen tot bestanden die verloren zijn gegaan door ransomware-aanvallen, als u weigert te betalen, deze te herstellen vanaf een back-up. Het is de moeite waard om te vermelden dat als sommige bestanden niet worden versleuteld door ransomware (in dit geval Eking), deze kunnen worden beschermd tegen versleuteling door de ransomware van het besturingssysteem te verwijderen. Reeds versleutelde bestanden blijven echter ontoegankelijk, zelfs na het verwijderen van ransomware.

Schermafbeelding van een bericht waarin aan gebruikers wordt gevraagd om losgeld te betalen om hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

Eking decrypt instructions (info.hta)

Er bestaan veel verschillende varianten van ransomware, en Koti, ZoNiSoNaL of MR.ROBOT zijn er daar slechts enkele van. In de regel versleutelt software van dit type gegevens en geeft het slachtoffers instructies over hoe ze contact kunnen opnemen met de cybercriminelen die de ransomware hebben ontworpen en hoe ze het losgeld kunnen betalen. De twee belangrijkste onderlingenverschillen zijn de prijs van de decoderingstool of -sleutel, en het versleutelingsalgoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat ransomware gebruikt om bestanden te versleutelen. In de meeste gevallen is gratis decodering alleen mogelijk wanneer ransomware bugs vertoont of niet volledig klaar is. Helaas gebeurt dat vrij zelden. Daarom is het belangrijk om altijd een back-up van gegevens te maken en deze op een externe server (zoals Cloud) of een niet-aangesloten opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Enkele van de meest gebruikelijke manieren die cybercriminelen gebruiken om ransomware en andere malware te verspreiden, zijn spamcampagnes, valse software-updaters, onbetrouwbare downloadkanalen, niet-officiële software-activeringstools en trojans. Wanneer ze spamcampagnes gebruiken, sturen ze e-mails met schadelijke bijlagen of links naar websites die zijn ontworpen om schadelijke bestanden te downloaden. Hoe dan ook, hun belangrijkste doel is ontvangers te misleiden zodat die een ​​schadelijk bestand te openen (uitvoeren) dat is ontworpen om malware te installeren. In de meeste gevallen zijn de schadelijke bestanden die aan hun e-mails zijn toegevoegd Microsoft Office-documenten, archiefbestanden (zoals ZIP, RAR), PDF-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden zoals .exe. Een andere populaire manier om malware te verspreiden is door middel van nep-software-updaters. Niet-officiële updatetools (van derden) kunnen uw software meestal niet echt bijwerken. Ze installeren eenvoudigweg malware of infecteren systemen door bugs enn gebreken in verouderde software te misbruiken. Bovendien kunnen onbetrouwbare kanalen voor het downloaden van software worden gebruikt om ook malware te verspreiden. Heel vaak downloaden gebruikers die bestanden via peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, verschillende gratis bestandshosting, freeware downloadwebsites en andere soortgelijke kanalen. Wanneer ze worden uitgevoerd, infecteren die bestanden computers met schadelijke software. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke bestanden vaak worden vermomd als legitieme software. 'Cracking'-tools zijn programma's die zogenaamd gratis betaalde software kunnen activeren. In plaats daarvan installeren deze tools echter vaak ransomware en andere kwaadaardige software. Trojans zijn programma's die, indien ze worden geïnstalleerd, allerlei malware verspreiden. Als er al een kwaadaardig programma van dit type is geïnstalleerd, dan is de kans groot dat het extra schade veroorzaakt.

Samenvatting bedreiging:
Naam Eking virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .eking
Bericht met de vraag om losgeld info.hta and info.txt
Contactgegevens cybercriminelen [email protected], [email protected] en decphob on Sonar
Detectienamen Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), BitDefender (Trojan.GenericKD.33855769), ESET-NOD32 (A Variant Of MSIL/GenKryptik.EKSC), Kaspersky (HEUR:Trojan-PSW.MSIL.Agensla.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Naam van het frauduleuze proces Battleships (de naam kan verschillen)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Eking virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zichzelf tegen besmettingen met ransomware?

Links en bijlagen in irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral niet als ze werden verzonden door onbekende, verdachte adressen. Dergelijke e-mails moeten altijd zorgvuldig worden geanalyseerd voordat ze worden geopend. Software mag alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Niet-officiële pagina's, externe downloaders (en installatieprogramma's) en andere kanalen en andere hierboven genoemde kanalen mogen niet worden vertrouwd. Verder is het belangrijk om software correct bij te werken en te activeren. Dit moet worden gedaan door gebruik te maken van geïmplementeerde functies (of tools) die zijn ontworpen door officiële softwareontwikkelaars. Andere tools worden immers vaak gebruikt om malware te verspreiden, en bovendien is het niet legaal om gelicentieerde software te activeren met behulp van niet-officiële tools van derden. Tot slot moet een computer regelmatig worden gescand met een betrouwbare antivirus- of antispywaresoftware en moet die software altijd up-to-date zijn. Als uw computer al is geïnfecteerd met Eking, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen..

Tekst in het Eking ransomware pop-up-venster ("info.hta")

All your files have been encrypted!
Your PC has been infected by a ransomware. If you want to restore them, contact the following address below.
E - Mail contact - [email protected] / [email protected]
If there is no answer in 24 hours. Try to contact us via Sonar.
- Download TOR browser
hxxps://www.torproject.org/download/
- While using your TOR browser copy and paste the URL below:
hxxp://kcxb2moqaw76xrhv.onion/
- Register an account and message us in our ID : decphob
- If the TOR link is not working go to hxxps://onion.live
Write this ID in the title of your message -
Free decryption as guarantee
Before paying you can send us up to 5 files for free decryption. The total size of files must be less than 4Mb (non archived), and files should not contain valuable information. (databases,backups, large excel sheets, etc.)
Where to buy bitcoins?
The easiest way to buy bitcoins is LocalBitcoins site. You have to register, click 'Buy bitcoins', and select the seller by payment method and price.
hxxps://localbitcoins.com/buy_bitcoins
Also you can find other places to buy Bitcoins and beginners guide here:
hxxp://www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Attention!
NEVER RENAME ENCRYPTED FILES THIS MAY CAUSE DAMAGE TO YOUR FILES PERMANENTLY
Do not try to decrypt your data using third party software, it may cause permanent data loss.
Decryption of your files with the help of third parties may cause increased price (they add their fee to our) or you can become a victim of a scam.

Screenshot van het Eking's tekstbestand ("info.txt"):

Eking ransomware text file (

Tekst in dit bestand:

Your PC has been infected by a ransomware.  If you want to restore them, contact the following address below.

E - Mail contact - [email protected] / [email protected]

If there is no answer in 24 hours. Try to contact us via Sonar.

Download TOR browser

hxxps://www.torproject.org/download/

While using your TOR browser copy and paste the URL below:

hxxp://kcxb2moqaw76xrhv.onion/

Register an account and message us in our ID : decphob

If the TOR link is not working go to hxxps://onion.live


NEVER RENAME ENCRYPTED FILES THIS MAY CAUSE DAMAGE TO YOUR FILES PERMANENTLY

Screenshot van bestanden versleuteld door Eking (".eking"-extensie):

Files encrypted by Eking ransomware (.eking extension)

Ekings kwaadaardige proces in Taakbeheer ("Battleships" maar de naam kan verschillen):

eking battleships malicious process

Eking ransomware verwijderen:

 

Eking virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Eking virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Eking virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Eking virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Eking virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.