FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Eking ransomware van uw computer?

Ook bekend als: Eking virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Eking ransomware

Wat is Eking?

Eking is afkomstig uit de ransomware-familie genaamd Phobos. Het versleutelt de bestanden van het slachtoffer en genereert een bericht met de vraag om losgeld. Eking hernoemt de bestanden van het slachtoffer door er een unieke ID per slachtoffer aan toe te voegen samen met het e-mailadres decphob@tuta.io en de ".eking"-extensie. Zo wordt bijvoorbeeld "1.jpg" hernoemd naar "1.jpg.id[1E857D00-2275].[decphob@tuta.io].eking", "2.jpg" to "2.jpg.id[1E857D00-2275].[decphob@tuta.io].eking" enzovoort. In een pop-up-venster toont het vervolgens het bericht met de vraag om losgeld ("info.hta") en een ander in een tekstbestand ("info.txt").

Zoals uitgelegd in beide berichten (info.hta en info.txt) moeten slachtoffers contact opnemen met de ontwikkelaars van Eking door ze een e-mail te sturen naar het adres decphob@tuta.io of decphob@ protonmail.com en te wachten op verdere instructies. Als slachtoffers niet binnen 24 uur antwoorden, dan moeten ze proberen contact op te nemen met cybercriminelen via de meegeleverde Tor-websitelink. Bovendien krijgen slachtoffers een gratis decodering van maximaal 5 bestanden aangeboden. Die bestanden kunnen naar de ontwikkelaars van Eking worden gestuurd voordat ze betalen voor de volledige decodering. Helaas zijn er geen andere tools bekend waarmee bestanden die zijn versleuteld door de Eking-ransomware kunnen worden gedecoreerd, althans momenteel niet. Met andere woorden, de ontwikkelaars van Eking zijn de enigen die over de juiste decoderingstools beschikken. Hoewel het probleem met de meeste ransomware-ontwikkelaars is dat ze vaak geen decryptietool of -sleutel sturen, zelfs niet na betaling. Simpel gezegd, slachtoffers die cybercriminelen vertrouwen en losgeld betalen, worden vaak opgelicht. In de regel is de enige manier om toegang te krijgen tot bestanden die verloren zijn gegaan door ransomware-aanvallen, als u weigert te betalen, deze te herstellen vanaf een back-up. Het is de moeite waard om te vermelden dat als sommige bestanden niet worden versleuteld door ransomware (in dit geval Eking), deze kunnen worden beschermd tegen versleuteling door de ransomware van het besturingssysteem te verwijderen. Reeds versleutelde bestanden blijven echter ontoegankelijk, zelfs na het verwijderen van ransomware.

Schermafbeelding van een bericht waarin aan gebruikers wordt gevraagd om losgeld te betalen om hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

Eking decrypt instructions (info.hta)

Er bestaan veel verschillende varianten van ransomware, en Koti, ZoNiSoNaL of MR.ROBOT zijn er daar slechts enkele van. In de regel versleutelt software van dit type gegevens en geeft het slachtoffers instructies over hoe ze contact kunnen opnemen met de cybercriminelen die de ransomware hebben ontworpen en hoe ze het losgeld kunnen betalen. De twee belangrijkste onderlingenverschillen zijn de prijs van de decoderingstool of -sleutel, en het versleutelingsalgoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat ransomware gebruikt om bestanden te versleutelen. In de meeste gevallen is gratis decodering alleen mogelijk wanneer ransomware bugs vertoont of niet volledig klaar is. Helaas gebeurt dat vrij zelden. Daarom is het belangrijk om altijd een back-up van gegevens te maken en deze op een externe server (zoals Cloud) of een niet-aangesloten opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Enkele van de meest gebruikelijke manieren die cybercriminelen gebruiken om ransomware en andere malware te verspreiden, zijn spamcampagnes, valse software-updaters, onbetrouwbare downloadkanalen, niet-officiële software-activeringstools en trojans. Wanneer ze spamcampagnes gebruiken, sturen ze e-mails met schadelijke bijlagen of links naar websites die zijn ontworpen om schadelijke bestanden te downloaden. Hoe dan ook, hun belangrijkste doel is ontvangers te misleiden zodat die een ​​schadelijk bestand te openen (uitvoeren) dat is ontworpen om malware te installeren. In de meeste gevallen zijn de schadelijke bestanden die aan hun e-mails zijn toegevoegd Microsoft Office-documenten, archiefbestanden (zoals ZIP, RAR), PDF-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden zoals .exe. Een andere populaire manier om malware te verspreiden is door middel van nep-software-updaters. Niet-officiële updatetools (van derden) kunnen uw software meestal niet echt bijwerken. Ze installeren eenvoudigweg malware of infecteren systemen door bugs enn gebreken in verouderde software te misbruiken. Bovendien kunnen onbetrouwbare kanalen voor het downloaden van software worden gebruikt om ook malware te verspreiden. Heel vaak downloaden gebruikers die bestanden via peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, verschillende gratis bestandshosting, freeware downloadwebsites en andere soortgelijke kanalen. Wanneer ze worden uitgevoerd, infecteren die bestanden computers met schadelijke software. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke bestanden vaak worden vermomd als legitieme software. 'Cracking'-tools zijn programma's die zogenaamd gratis betaalde software kunnen activeren. In plaats daarvan installeren deze tools echter vaak ransomware en andere kwaadaardige software. Trojans zijn programma's die, indien ze worden geïnstalleerd, allerlei malware verspreiden. Als er al een kwaadaardig programma van dit type is geïnstalleerd, dan is de kans groot dat het extra schade veroorzaakt.

Samenvatting bedreiging:
Naam Eking virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .eking
Bericht met de vraag om losgeld info.hta and info.txt
Contactgegevens cybercriminelen decphob@tuta.io, decphob@protonmail.com en decphob on Sonar
Detectienamen Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), BitDefender (Trojan.GenericKD.33855769), ESET-NOD32 (A Variant Of MSIL/GenKryptik.EKSC), Kaspersky (HEUR:Trojan-PSW.MSIL.Agensla.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Naam van het frauduleuze proces Battleships (de naam kan verschillen)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Eking virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zichzelf tegen besmettingen met ransomware?

Links en bijlagen in irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral niet als ze werden verzonden door onbekende, verdachte adressen. Dergelijke e-mails moeten altijd zorgvuldig worden geanalyseerd voordat ze worden geopend. Software mag alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Niet-officiële pagina's, externe downloaders (en installatieprogramma's) en andere kanalen en andere hierboven genoemde kanalen mogen niet worden vertrouwd. Verder is het belangrijk om software correct bij te werken en te activeren. Dit moet worden gedaan door gebruik te maken van geïmplementeerde functies (of tools) die zijn ontworpen door officiële softwareontwikkelaars. Andere tools worden immers vaak gebruikt om malware te verspreiden, en bovendien is het niet legaal om gelicentieerde software te activeren met behulp van niet-officiële tools van derden. Tot slot moet een computer regelmatig worden gescand met een betrouwbare antivirus- of antispywaresoftware en moet die software altijd up-to-date zijn. Als uw computer al is geïnfecteerd met Eking, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze ransomware automatisch te verwijderen..

Tekst in het Eking ransomware pop-up-venster ("info.hta")

All your files have been encrypted!
Your PC has been infected by a ransomware. If you want to restore them, contact the following address below.
E - Mail contact - decphob@tuta.io / decphob@protonmail.com
If there is no answer in 24 hours. Try to contact us via Sonar.
- Download TOR browser
hxxps://www.torproject.org/download/
- While using your TOR browser copy and paste the URL below:
hxxp://kcxb2moqaw76xrhv.onion/
- Register an account and message us in our ID : decphob
- If the TOR link is not working go to hxxps://onion.live
Write this ID in the title of your message -
Free decryption as guarantee
Before paying you can send us up to 5 files for free decryption. The total size of files must be less than 4Mb (non archived), and files should not contain valuable information. (databases,backups, large excel sheets, etc.)
Where to buy bitcoins?
The easiest way to buy bitcoins is LocalBitcoins site. You have to register, click 'Buy bitcoins', and select the seller by payment method and price.
hxxps://localbitcoins.com/buy_bitcoins
Also you can find other places to buy Bitcoins and beginners guide here:
hxxp://www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Attention!
NEVER RENAME ENCRYPTED FILES THIS MAY CAUSE DAMAGE TO YOUR FILES PERMANENTLY
Do not try to decrypt your data using third party software, it may cause permanent data loss.
Decryption of your files with the help of third parties may cause increased price (they add their fee to our) or you can become a victim of a scam.

Screenshot van het Eking's tekstbestand ("info.txt"):

Eking ransomware text file

Tekst in dit bestand:

Your PC has been infected by a ransomware.  If you want to restore them, contact the following address below.

E - Mail contact - decphob@tuta.io / decphob@protonmail.com

If there is no answer in 24 hours. Try to contact us via Sonar.

Download TOR browser

hxxps://www.torproject.org/download/

While using your TOR browser copy and paste the URL below:

hxxp://kcxb2moqaw76xrhv.onion/

Register an account and message us in our ID : decphob

If the TOR link is not working go to hxxps://onion.live


NEVER RENAME ENCRYPTED FILES THIS MAY CAUSE DAMAGE TO YOUR FILES PERMANENTLY

Screenshot van bestanden versleuteld door Eking (".eking"-extensie):

Files encrypted by Eking ransomware (.eking extension)

Ekings kwaadaardige proces in Taakbeheer ("Battleships" maar de naam kan verschillen):

eking battleships malicious process

Eking ransomware verwijderen:

 

Eking virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Eking virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Video die uitlegt welke stappen worden genomen in geval van een ransomware infectie:

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Eking virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Eking virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Eking virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.