Phobos ransomware

Ook bekend als: Phobos virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Phobos ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Phobos?

Phobos is een kwaadaardig ransomware-programma dat (zoals de meeste programma's van dit type) gegevens versleutelt en deze in deze status bewaart tot een losgeld betaald wordt. Phobos hernoemt alle gecodeerde bestanden door de extensie ".phobos" toe te voegen plus de unieke ID van het slachtoffer en een e-mailadres. Bijvoorbeeld, "1.jpg" kan worden hernoemd naar een bestandsnaam zoals "1.jpg.ID-63857777. [[email protected]] .phobos" of "1.jpg.ID-63857777. [[email protected]] .phobos". Het e-mailadres dat weergegeven wordt varieert. Het virus codeert de gegevens met behulp van AES-cryptografie en genereert na codering een HTML-toepassing ("Phobos.hta") en opent deze. Deze app geeft een pop-upvenster weer met een bericht waarin om losgeld wordt gevraagd.

In het e-mailbericht waarin gevraagd wordt om losgeld te betalen, stellen de cybercriminelen dat alle bestanden gecodeerd zijn. Om ze te decoderen, moeten de slachtoffers contact met hen opnemen via [email protected], [email protected], of andere e-mailadressen en de toegewezen ID ("Encryption ID") verstrekken. Phobos-ontwikkelaars bieden de gratis decryptie van sommige bestanden aan als 'bewijs' dat ze vertrouwd kunnen worden en dat de bestanden gedecodeerd kunnen worden (dat ze beschikken over de vereiste decryptietool). Ze dringen er ook bij de slachtoffers op aan om onmiddellijk contact met hen op te nemen: want hoe eerder de cybercriminelen gecontacteerd worden, hoe lager de kosten van decodering zijn. Ze waarschuwen de gebruikers van de geïnfecteerde computers ook dat alleen zij de tools kunnen leveren om de bestanden te decoderen. Ze verklaren dat pogingen om andere tools te gebruiken kunnen leiden tot permanente gegevensschade (gegevensverlies). Eén slachtoffer nam contact op met de Phobos-ontwikkelaars en ontving een antwoord waarin stond dat de kosten van de ontsleuteling (toen) 3000 euro waren, maar ze zeiden ook dat tenzij de betaling aan een Bitcoin-wallet binnen de zes uur zou worden voldaan, de kosten met 2000 euro zouden stijgen (de totale kosten van de decoderingstool bedraagt dan 5000 euro). Meestal gebruiken de cybercriminelen cryptografie-algoritmen die unieke sleutels voortbrengen en die onmogelijk 'gekraakt' kunnen worden. Verder bewaren ransomware-ontwikkelaars deze sleutels op externe servers die alleen door hen beheerd worden. Decodering zonder de betrokkenheid van de cybercriminelen is over het algemeen onmogelijk, en we raden u aan om deze mensen nooit te vertrouwen en geen contact met hen op te nemen - zij negeren hun slachtoffers zodra er losgeld wordt betaald. Als uw computer geïnfecteerd is met Phobos, dan is de beste oplossing om een ​​bestaande back-up van gegevens te gebruiken en bestanden vanaf daar te herstellen. Er is momenteel geen tool beschikbaar voor gratis bestandsdecodering.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers aangemoedigd worden om losgeld te betalen om zo hun aangetaste gegevens te ontsleutelen:

Phobos ontsleutelingsinstructies

Er zijn veel ransomware-programma's die erg op elkaar lijken. Voorbeelden zijn Seon, Nostro, en LyaS. Het belangrijkste doel van deze virussen is gegevens te versleutelen en de slachtoffers te dwingen om losgeld te betalen (meestal in cryptogelden). De belangrijkste verschillen zijn over het algemeen de exacte kostprijs van de ontsleutelingstool en het cryptografie-algoritme dat gebruikt wordt om de gegevens te versleutelen. Alleen de ransomware-ontwikkelaars kunnen de slachtoffers voorzien van decryptiesleutels/-tools en het is dus onmogelijk om de gegevens te ontsleutelen zonder hun betrokkenheid te decoderen. Dit is alleen mogelijk als het virus niet volledig ontwikkeld is of gebreken/bugs bevat. Maak daarom regelmatig gegevensback-ups en bewaar ze op externe servers of niet-verbonden opslagapparaten.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Er zijn verschillende veelgebruikte manieren om computers met ransomware te besmetten, maar het is niet bekend hoe de cybercriminelen Phobos precies verspreiden. Meestal verspreiden ransomware-ontwikkelaars deze infecties door middel van email-spamcampagnes, valse software-updates, dubieuze software-downloadbronnen en trojans. Spamcampagnes infecteren computers via e-mailbijlagen zoals Microsoft Office-documenten, archiefbestanden, uitvoerbare bestanden, PDF-bestanden, enzovoort. De cybercriminelen versturen veel e-mails met de kwaadaardige bijlagen, in de hoop dat sommige gebruikers deze openen. Het openen van deze bijlagen/het installeren van de kwaadaardige software resulteert meestal in een computerinfectie met ransomware of andere risicovolle virussen. Valse software-updaters downloaden en installeren vaak malware in plaats van de beloofde updates, of ze exploiteren fouten/bugs in verouderde software. Cybercriminelen gebruiken onbetrouwbare software-downloadbronnen (zoals freeware-downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites en peer-to-peer-netwerken) om schadelijke bestanden (uitvoerbare bestanden) te verspreiden door ze als legitiem voor te stellen. Door deze te downloaden en te openen wordt de malware (zoals ransomware-programma's) geïnstalleerd. Trojans zijn virussen (schadelijke programma's) die, éénmaal geïnstalleerd, ransomware en andere infecties verspreiden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Phobos virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
Symptomen U kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Phobos virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Neem voorzorgsmaatregelen wanneer u op het internet surft of als u software downloadt, installeert en bijwerkt. Vermijd het openen van bijlagen in irrelevante e-mails. Als u een e-mail ontvangt met een bijlage (of weblink) die verzonden is vanaf een onbekend/onbetrouwbaar e-mailadres, dan mag u de bijlage niet openen en mag u niet op de weergegeven link klikken. Download software met behulp van officiële websites of andere betrouwbare bronnen. Gebruik geen downloaders van externe partijen of andere dubieuze tools. Gebruik geen onofficiële software-updatingtools - gebruik tools of geïmplementeerde functies die alleen door de officiële software-ontwikkelaars geleverd worden. Zorg voor een betrouwbare antivirus- of antispywaresoftware. Deze hulpprogramma's kunnen allerlei bedreigingen (computerinfecties) detecteren en verwijderen voordat ze schade kunnen aanrichten. Als uw computer al met Phobos geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Phobos ransomware pop-up venster:

Al uw bestanden zijn gecodeerd

Neem contact op met ons om uw bestanden te decoderen via dit e-mailadres: [email protected] Vermeld als onderwerp 'Versleutelings-ID: ********'.

Wij bieden een gratis decryptie van uw testbestanden aan als bewijs. U kunt ze bij uw e-mail voegen en we versturen u het versleutelde bericht.

De decryptieprijs stijgt na verloop van tijd, dus haast je en krijg korting.

Decodering met behulp van externe tools kan leiden tot oplichting of een prijsverhoging.

Screenshot van een andere variant van het Phobos ransomware pop-up venster:

een andere variant van het Phobos ransomware pop-up venster

Tekst in de tweede variant van het Phobos ransomware pop-up venster:

Al uw bestanden zijn gecodeerd

Hallo,

De gegevens op deze pc veranderden in een nutteloze binaire code

Om weer normaal te worden, kunt u contact met ons opnemen via deze e-mail: [email protected] 

Als Onderwerp van uw bericht vermeld u 'Versleutelings-ID: ********'

Interessante feiten:

• 1. In de loop der tijd nemen de kosten toe, verspil uw tijd niet

• 2. Alleen wij kunnen u zeker helpen, niemand anders.

• 3. WEES VOORZICHTIG!!! Als je nog steeds andere oplossingen voor het probleem probeert te vinden, maak dan een back-up van de bestanden waarop je wilt experimenteren en speel ermee. Anders kunnen ze permanent beschadigd worden.

• 4. Alle diensten die u hulp bieden zullen gewoon geld van u afnemen en verdwijnen of ze zullen bemiddelaars zijn tussen ons, met een hoge kost als gevolg. Dit omdat de ontsleutelingstool alleen bij de makers van het virus hoort

Screenshot van bestanden versleutelt door Phobos (".phobos" extensie die een ID en email-adres bevat):

Bestanden versleutelt door Phobos

Phobos ransomware verwijderen:

Phobos virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Phobos virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Phobos virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Phobos virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Phobos virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.