De Oled ransomware verwijderen uit uw computer

Ook bekend als: Oled virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor de verwijdering van Oled ransomware

Wat is Oled?

De Oled ransomware werd ontdekt door S!Ri. Meestal versleutelt software van dit type bestanden, hernoemt deze en vertoont vervolgens een bericht met de vraag om losgeld. Oled hernoemt gecodeerde bestanden door de ID van het slachtoffer en het e-mailadres van de ontwikkelaar toe te voegen samen met de ".oled"-extensie. Zo wordt bijvoorbeeld "1.jpg" hernoemd naar een bestandsnaam zoals "1.jpg.[EF7BE7BC].[[email protected]].oled", enzovoort. Oled maakt ook een losgeldbericht aan in een tekstbestand met de naam "readme-warning.txt".

Het bericht met de vraag om losgeld ("readme-warning.txt") meldt dat slachtoffers moeten betalen voor een decoderingstool (in Bitcoin), maar de kosten hiervan worden niet genoemd. Voor meer informatie (zoals de kosten van de decoderingstool en betalingsinstructies), worden de slachtoffers dringend verzocht een e-mail te sturen naar [email protected] Het bericht kan maximaal twee kleine bestanden bevatten. Volgens de ontwikkelaars van Oled zullen ze deze bestanden ontsleutelen en terugsturen. Ze bieden deze gratis decodering aan als 'bewijs' dat ze een tool hebben waarmee bestanden kunnen worden gedecodeerd nadat die door de Oled-ransomware werden gecodeerd. Slachtoffers worden gewaarschuwd dat ze niet mogen proberen om versleutelde bestanden te wijzigen of andere decoderingstools te gebruiken, aangezien dit de bestanden onherstelbaar zou kunnen beschadigen. Gewoonlijk beschikken enkel de verantwoordelijke cybercriminelen over de specifieke ransomware-tools die de gecodeerde bestanden kunnen herstellen. Helaas is dit ook het geval met Oled. Er zijn momenteel geen gratis tools bekend die bestanden kunnen ontsleutelen die door deze ransomware zijn versleuteld. Over het algemeen is de enige manier om bestanden te herstellen zonder tools te gebruiken die bij cybercriminelen zijn gekocht, via een eerder gemaakte back-up. Merk echter op dat uw bestanden gecodeerd zullen blijven, zelfs na het verwijderen van de ransomware uit het besturingssysteem. Zo'n verwijdering voorkomt alleen verdere bestandsversleuteling. We raden u ten zeerste aan om uw bestanden te herstellen vanaf een back-up (als er al een is gemaakt). Betaal de cybercriminelen niet voor ontsleutelingstools, meestal zullen ze zelfs na betaling niets leveren. Slachtoffers van ransomware, die cybercriminelen vertrouwen en losgeld betalen, worden vaak opgelicht.

Schermafbeelding van een bericht waarin gebruikers worden gevraagd om losgeld te betalen om hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

Oled decrypt instructions (readme-warning.txt)

Andere voorbeelden van ransomware zijn Adair, Jenkins en Afrodita. In de meeste gevallen maken deze programma's het voor slachtoffers onmogelijk om hun bestanden nog te openen. Ze zijn versleuteld en de slachtoffers moeten betalen voor een decoderingstool of -sleutel. Er zijn onderling meestal twee grote verschillen tussen ransomwares: het gebruikte cryptografische algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat wordt gebruikt om bestanden te versleutelen en de grootte van het gevraagde losgeld. Meestal is het onmogelijk om bestanden te herstellen die versleuteld zijn door ransomware. Dat is enkel mogelijk als de ransomware nog in ontwikkeling is en bugs of fouten bevat. Daarom is het aanbevolen steeds een back-up van uw gegevens te bewaren op een niet-aangesloten opslagapparaat.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Doorgaans verspreiden cybercriminelen malware via spamcampagnes, trojans, onbetrouwbare kanalen voor het downloaden van software, valse software-updaters en niet-officiële activeringstools. Ze verspreiden ook malware door e-mails te verzenden die links bevatten naar schadelijke bestanden (of bijlagen met dergelijke bestanden). In de meeste gevallen voegen ze MS Office-documenten, uitvoerbare bestanden (.exe), archieven zoals RAR, PDF-documenten, JavaScript-bestanden en andere bestanden toe. Hun belangrijkste doel is om ontvangers te misleiden zodat die het ​​schadelijke bestand openen (uitvoeren). Eenmaal geopend, installeert dit bestand schadelijke software. Malware wordt ook verspreid via trojans. Trojans worden gebruikt om kettinginfecties te veroorzaken met andere schadelijke software. Er worden verschillende onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van bestanden en software gebruikt om malware te verspreiden. Enkele voorbeelden zijn peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), freeware download- of bestandhostingspagina's, downloaders van derden, enz. Kwaadaardige software wordt op deze manier verspreid door  het uploaden van kwaadaardige bestanden die vermomd zijn als legitieme bestanden, software enz. Merk op dat systemen alleen besmet kunnen raken met malware als mensen kwaadaardige bestanden openen die gedownload zijn via deze bronnen. Valse software-updaters kunnen bugs in verouderde software misbruiken of schadelijke programma's installeren in plaats van updates. Niet-officiële activeringstools activeren zogenaamd gratis software waar eigenlijk betaald voor moet worden, maar vaak installeren ze ook schadelijke programma's.

Samenvatting bedreiging:
Naam Oled virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker.
Extensie versleutelde bestanden .oled
Bericht met de vraag om losgeld readme-warning.txt
Contactgegevens cybercriminelen [email protected]
Detectienamen Avast (Win32:Trojan-gen), AVG (Win32:Trojan-gen), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.Phobos.E), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Cryptor.czp), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met de vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Oled virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zich tegen besmettingen met ransomware

Download of installeer geen software via externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële pagina's of andere hierboven genoemd bronnen. Gebruik alleen officiële webpagina's en directe downloadlinks. Geïnstalleerde software (en besturingssystemen) moeten worden bijgewerkt via geïmplementeerde functies en tools die werden ontworpen door de officiële ontwikkelaars. Bijlagen of weblinks die werden ontvangen via verdachte e-mails (verzonden vanaf onbekende, verdachte adressen) mogen niet worden geopend. Activeer software of besturingssystemen niet via niet-officiële activeringstools. Het is illegaal om de activering van software op deze manier te omzeilen en het leidt vaak tot de installatie van risicovolle malware. Scan uw computer regelmatig op bedreigingen met betrouwbare antispyware- of antivirussoftware en houd deze up-to-date. Als uw computer al is geïnfecteerd met Oled, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Oled ransomware-tekstbestand ("readme-warning.txt"):

::: Greetings :::


Little FAQ:
.1.
Q: Whats Happen?
A: Your files have been encrypted and now have the "OLED" extension. The file structure was not damaged,
we did everything possible so that this could not happen.

.2.
Q: How to recover files?
A: If you wish to decrypt your files you will need to pay in bitcoins.

.3.
Q: What about guarantees?
A: Its just a business. We absolutely do not care about you and your deals, except getting benefits. If we do not do our work and
liabilities - nobody will cooperate with us. Its not in our interests.
To check the ability of returning files, you can send to us any 2 files with SIMPLE extensions(jpg,xls,doc, etc... not databases!)
and low sizes(max 1 mb), we will decrypt them and send back to you. That is our guarantee.

.4.
Q: How to contact with you?
A: You can write us to our mailbox: [email protected]

.5.
Q: How will the decryption process proceed after payment?
A: After payment we will send to you our scanner-decoder program and detailed instructions for use. With this program you will
be able to decrypt all your encrypted files.

.6.
Q: If I donít want to pay bad people like you?
A: If you will not cooperate with our service - for us, its does not matter. But you will lose your time and data, cause only
we have the private key. In practice - time is much more valuable than money.

:::BEWARE:::
DON'T try to change encrypted files by yourself!
If you will try to use any third party software for restoring your data or antivirus solutions - please make a backup for all
encrypted files! Any changes in encrypted files may entail damage of the private key and, as result, the loss all data.

Screenshot van bestanden versleuteld door Oled (".oled"-extensie):

Files encrypted by Oled ransomware (.oled extension)

Update 11 mei 2020 - Cybercriminelen hebben onlangs een bijgewerkte versie van de Oled-ransomware uitgebracht, die een ander bericht met de vraag om losgeld toont (en een ander bestand aanmaakt met een willekeurige tekenreeks.

Screenshot van het bijgewerkte tekstbestand van de Oled ransomware ("readme-warning.txt"):

Updated Oled ransomware ransom note

Tekst in dit bestand:

Dear user! Your computer is encrypted! We demand a ransom!
Decryption service is paid !!!! PAYMENT FOR BITCOIN !!!
Also from your servers files, documents, databases SQL, PDF were uploaded to our cloud storage
After we agree, you will receive a decryption program, valuable advice in order not to fall into this situation in the future, as well as all your files on our server will be deleted.
Otherwise, they will fall into the open access of the Internet!
Use any third party software for restoring your data or antivirus solutions will result in a loose of data.
Please be sure that we will find common languge. We will restore all the data and give you recommedations how to configure the protection of your server.

COMMUNICATION METHOD:
To decrypt your computer, you need to download the TOR browser at hxxps://www.torproject.org/download/
Install it and visit our website for further action hxxp://paymen45oxzpnouz.onion/E38D7F03

Screenshot van de bijgewerkt Oled ransomware website op het Tor-netwerk:

Updated Oled ransomware website

Tekst getoond in dit bestand:

What happened
Your local network has been hacked

Your documents, photos, databases and other important files are encrypted

To decrypt your files you need to contact us via chat. We demand a ransom!

You can do it right now. Use chat bellow. But remember that you do not have much time
Contact with support
-

Enter your ID code to start
Your ID
Information
Buy Bitcoins with Bank Account or Bank Transfer
Coinmama, Korbit, Coinfloor, Coinfinity, BitPanda, BTCDirect, Paymium, Bity, CoinCorner, HappyCoins, Coinbase
, * Don't use Coinbase if you're in USA, Bitfinex, Poloniex

Buy Bitcoin with Credit/Debit Card
CEX.io, CoinMama, Huobi, Bittylicious, BitPanda, CoinCafe, Coinhouse, Safello

Buy Bitcoins with Cash or Cash Deposit
LocalBitcoins, BitQuick, Wall of Coins, LibertyX, Bitit, Coin ATM Radar

Screenshot van bestanden versleuteld door Oled ransomware (willekeurige extensie):

Files encrypted by the updated Oled ransomware

De Oled ransomware verwijderen:

Oled virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Oled virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oled virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oled virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Oled virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.