Hoe verwijdert u de Nemty Special Edition ransomware van uw systeem?

Ook bekend als: Nemty Special Edition virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Nemty Special Edition ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Nemty Special Edition?

Nemty Special Edition is de naam van een kwaadaardig programma, een nieuwe variant van de NEMTY REVENUE 3.1-ransomware. Deze ransomware werd ontdekt door Anti-malware vigilante. Het versleutelt gegevens en vraagt betaling voor de ontsleuteling. Tijdens het coderingsproces worden alle betrokken bestanden voorzien van een extensie, bestaande uit het woord "NEMTY", het onderstrepingsteken en een willekeurige tekenreeks - ".NEMTY_[random_string]". Een bestand met de originele naam "1.jpg" zou er na versleuteling bijvoorbeeld uitzien als "1.jpg.NEMTY_GAGK0TW" "- na versleuteling. Nadat dit proces is voltooid, wordt een bericht met een vraag om losgeldd -"NEMTY_ [random_string]-DECRYPT.txt "weergegeven Hetzelfde kwaadaardige uitvoerbare bestand, dat wordt gebruikt om Nemty Special Edition te verspreiden, injecteert ook Vidar-trojan Een van de bekende distributiemethoden van deze ransomware verloopt via spamcampagnes die zich richten op Zuid-Koreaanse gebruikers.

Het bericht met de vraag om losgeld ("NEMTY_ [random_string] -DECRYPT.txt") informeert de slachtoffers dat hun gegevens zijn versleuteld. De cryptographische algorithmes die worden gebruikt om bestanden te versleutelen zijn AES-128-CTR en RSA-2048. Het bericht stelt dat er geen gratis manieren zijn om de gegevens te herstellen. Om te leren hoe ze bestanden moeten ontsleutelen, moeten gebruikers contact leggen met de cybercriminelen achter de aanval. Helaas is het bij een ransomware-infectie vaak onmogelijk om de bestanden te herstellen zonder tussenkomst van de verantwoordelijke criminelen. Dit kan enkel als de malware nog in ontwikkeling is en/of aanzienlijke fouten vertoont. Hoe dan ook, het wordt nadrukkelijk afgeraden om contact op te nemen met de cybercriminelen of hen te betalen. Omdat slachtoffers zelfs na betaling vaak niet de nodige tools of software ontvangen om hun bestanden te decoderen. Daarom lijden ze niet alleen financiële verliezen, maar blijven hun gegevens ook versleuteld - in wezen waardeloos. Om te voorkomen dat de Nemty Special Edition verder wordt versleuteld, moet deze uit het besturingssysteem worden verwijderd. Verwijdering zal echter de reeds versleutelde bestanden niet herstellen. De enige haalbare oplossing is om deze te herstellen vanaf een back-up, als deze vóór de infectie is gemaakt en op een andere locatie is opgeslagen.

Schermafbeelding van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

Nemty Special Edition decrypt instructions (NEMTY_[random_string]-DECRYPT.txt)

Zemblax, .HaCk, 0day0 en Himynameisransom zijn slechts enkele voorbeelden van andere ransomwares. Deze programma's versleutelen bestanden en vragen losgeld in ruil voor de ontsleuteling. De belangrijkste verchilpunten zijn meestal het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en de grootte van het gevraagde losgeld (meestal een bedrag tussen 500 en 1500 euro). Cybercriminelen geven meestal de voorkeur aan digitale valuta's (bijv. cryptocurrencies, prepaid vouchers, enz.), omdat dergelijke transacties moeilijk of onmogelijk te traceren zijn. Om permanent gegevensverlies te voorkomen, wordt het ten zeerste aanbevolen om back-ups te bewaren op niet-aangesloten opslagapparaten en/of externe servers (idealiter op verschillende afzonderlijke locaties).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Er is waargenomen dat de Nemty Special Edition-ransomware wordt verspreid via spamcampagnes, die zich met name richten op Zuid-Koreaanse gebruikers. De term "spamcampagne" beschrijft een grootschalige operatie waarbij misleidende / oplichtende e-mails met duizenden tegelijk worden verzonden. Deze mails bevatten virusbestanden, als bijlagen of downloadlinks. Schadelijke bestanden kunnen in verschillende bestandsformaten bestaan ​​(bijv. archief- en uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.); wanneer ze worden uitgevoerd of anderszins geopend, wordt het infectieproces geactiveerd (d.w.z. de download en installatie van de malware wordt gestart). Andere veel voorkomende modi voor de verspreiding van malware zijn trojans, illegale activeringstools ("cracks"), vals updaters en onbetrouwbare downloadkanalen. Trojaanse paarden zijn schadelijke programma's, waarvan sommige soorten kettinginfecties kunnen veroorzaken. In plaats van betaalde software te activeren, kunnen 'cracking'-tools malware downloaden/installeren. Valse updaters veroorzaken infecties door fouten in verouderde software te misbruiken en/of door simpelweg schadelijke software te installeren in plaats van de beloofde updates. Schadelijke inhoud kan per ongeluk worden gedownload van onbetrouwbare bronnen, zoals: niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere downloaders van derden.

Samenvatting bedreiging:
Naam Nemty Special Edition virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .NEMTY_[random_string]
Bericht met de vraag om losgeld NEMTY_[random_string]-DECRYPT.txt
Contactgegevens cybercriminelen [email protected] and [email protected]
Detectienamen DrWeb (Trojan.DownLoader33.39179), BitDefender (Trojan.GenericKDZ.67001), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/GenKryptik.EJYZ), Kaspersky (Trojan.Win32.Zenpak.aaxn), volledige detectielijst (VirusTotal)
Frauduleuze procesnaam 전산 및 비전산자료 보존 요청서_20200506(꼭 자료 보존해주세요)1 (procesnamen kunnen verschillen)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Nemty Special Edition virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zichzelf tegen besmettingen met ransomware?

Verdachte en / of irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral niet als deze werden verzonden door verdachte of onbekende afzenders. Eventuele bijlagen of links in dubieuze mails mogen nooit worden geopend, omdat dit kan leiden tot een risicovolle infectie. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Bovendien moeten alle producten worden geactiveerd en bijgewerkt met functies en tools, geleverd door echte ontwikkelaars. Het gebruik illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden wordt afgeraden, omdat ze vaak worden gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te garanderen, is het van het grootste belang dat er een betrouwbare antivirus- en  antispywaresoftware is geïnstalleerd. Deze software moet up-to-date worden gehouden, gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met Nemty Special Edition, raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het tekstbestand van de Nemty Special Edition-ransomware ("NEMTY_ [random_string] -DECRYPT.txt"):

NEMTY SPECIAL EDITION

 

We are sorry to inform... but your files were encrypted.
Don't try to find free solution... You will only waste your time!
We use strong encryption (AES-128-CTR & RSA-2048)

 

Contacts:

e-mail(main):    [email protected]
e-mail(reserve): [email protected]

 

KEY:
-

Screenshot van bestanden die worden versleuteld door Nemty Special Edition ransomware (".NEMTY_[random_string]"-extensie):

Files encrypted by Nemty Special Edition ransomware (.NEMTY_[random_string] extension)

Screenshot van het Nemty Special Edition ransomware-proces op Windows Task Manager ("전산 및 비전산자료 보존 요청서_20200506(꼭 자료 보존해주세요)1"):

Nemty Special Edition ransomware process on Task Manager (process name: 전산 및 비전산자료 보존 요청서_20200506(꼭 자료 보존해주세요)1)

Lay-out van de e-mail waarmee Nemty Special Edition ransomware wordt verspreid (GIF):

Nemty Special Edition ransomware distributing email gif

Nemty Special Edition ransomwareverwijdering:

Nemty Special Edition virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Nemty Special Edition virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Nemty Special Edition virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Nemty Special Edition ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Nemty Special Edition ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mNemty Special Editionode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Nemty Special Edition ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mNemty Special Editionode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Nemty Special Edition, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmNemty Special Editionode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Nemty Special Edition ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Nemty Special Edition ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17752-nemty-special-edition-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Nemty Special Edition virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Nemty Special Edition virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Nemty Special Edition virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.