Hoe verwijdert u de NEMTY REVENUE 3.1 ransomware?

Ook bekend als: NEMTY REVENUE 3.1 virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

NEMTY REVENUE 3.1 ransomware verwijderingsinstructies

Wat is NEMTY REVENUE 3.1?

NEMTY REVENUE 3.1 is een kwaadaardige software, een nieuwe variant van de Nemty 2.6 ransomware. Op systemen die geïnfecteerd zijn met deze malware worden bestanden versleuteld en wordt een bericht met een vraag om losgeld weergegeven. Tijdens het coderingsproces worden alle betrokken bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam gevolgd door een extensie bestaande uit "NEMTY", een liggend streepje en een willekeurige tekenreeks (bv. "NEMTY_[random_string]"). Een bestand zoals "1.jpg" zou er na versleuteling bijvoorbeeld als "1.jpg.NEMTY_4FA50B7" uitzien. Zodra dit proces is voltooid, wordt er een bericht met een vraag om losgeld "NEMTY_[random_string]-DECRYPT.txt" aangemaakt.

Het bericht met de vraag om losgeld informeert de slachtoffers dat hun gegevens zijn versleuteld met de AES-128 en RSA-2048 cryptografische algoritmen. Het bericht stelt dat de enige manier om de aangetaste bestanden te herstellen is door de decoderingssleutel van de cybercriminelen achter NEMTY REVENUE 3.1. te kopen. Gebruikers worden ook gewaarschuwd dat een poging tot herstel met decryptietools van derden de gegevens onherstelbaar zal beschadigen. Om meer informatie te krijgen over het betalen van losgeld, geeft het bericht aan de slachtoffers de instructie om de vermelde websites te bezoeken. In veel gevallen is decodering na een ransomwarebesmetting onmogelijk zonder de betrokkenheid van de verantwoordelijke criminelen, tenzij het kwaadaardige programma nog in ontwikkeling is en/of bugs (fouten) vertoont. Hoe dan ook, het wordt sterk afgeraden om te communiceren met de cybercriminelen omdat gebruikers, zelfs als ze voldoen aan de losgeldeisen, vaak niet de benodigde sleutels/tools ontvangen om hun gegevens te decoderen. Daarom blijven de bestanden versleuteld en waardeloos en lijden de slachtoffers bovendien ook financiële verliezen. Om te voorkomen dat NEMTY REVENUE 3.1 bestanden verder versleutelt, moet het worden verwijderd uit het besturingssysteem. Helaas zal deze verwijdering de reeds gecodeerde gegevens niet herstellen. De enige oplossing is om ze te herstellen van een back-up, mits er één is gemaakt voorafgaand aan de infectie en dat deze opgeslagen werd op een aparte locatie (zodat deze niet is beïnvloed door NEMTY REVENUE 3.1).

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

NEMTY REVENUE 3.1 decryptie instructies (NEMTY_[willekeurige_reeks]-DECRYPT.txt)

Protect (Hydra), Wanna Decrypt0r 4.0 en Sekhmet zijn enkele voorbeelden van andere ransomware. De schadelijke programma's in deze categorie zijn ontworpen om bestanden te versleutelen en om betaling te eisen voor de ontsleuteling ervan. De cruciale verschillen zijn meestal: het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag. De bedragen lopen uiteen van 100 tot meer dan 1000 euro. Digitale valuta (bijv. cryptocurrencies, prepaid vouchers enz.) worden meestal gebruikt voor deze betalingen, omdat dergelijke transacties moeilijk of onmogelijk te traceren zijn. Om de gegevensintegriteit te beschermen, wordt het aanbevolen om back-ups op te slaan op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten (idealiter op meerdere verschillende locaties).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Malware (inclusief ransomware) wordt vaak verspreid via trojans, spamcampagnes, tools voor illegale activering ("cracks"), valse updaters en onbetrouwbare downloadkanalen. Trojans zijn schadelijke programma's die kettinginfecties kunnen veroorzaken (d.w.z. extra malware downloaden/installeren). Tijdens spamcampagnes worden duizenden misleidende e-mails verzonden die vermomd worden als "belangrijk", "officieel", "dringend", "prioriteit" enzovoort. Aan deze mails zijn besmettelijke bestanden toegevoegd of ze kunnen downloadlinks met schadelijke inhoud bevatten. Deze virale bestanden kunnen verschillende formaten hebben (bijv. archief- en uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.). Wanneer ze worden geopend dan start het infectieproces. 'Cracking'-tools kunnen schadelijke software downloaden/installeren in plaats van de gelicentieerde producten te activeren. Valse updaters veroorzaken infecties door gebruik te maken van zwakke punten in verouderde software en/of door simpelweg malware te installeren in plaats van de beloofde updates. Schadelijke inhoud kan ook onbedoeld worden gedownload van onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken voor het delen (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere downloaders van derden.

Samenvatting bedreiging:
Naam NEMTY REVENUE 3.1 virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden NEMTY_[random_string]
Bericht met de vraag om losgeld NEMTY_[random_string]-DECRYPT.txt
Contactgegevens cybercriminelen Website in Tor-browser
Detectienamen BitDefenderTheta (Gen:[email protected]@DYrde), CrowdStrike Falcon (Win/malicious_confidence_70% (D)), MaxSecure (Trojan.Malware.300983.susgen), Kaspersky (UDS:DangerousObject.Multi.Generic), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer staan niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (bijvoorbeeld my.docx.locked). Een bericht met de vraag om losgeld wordt op uw bureaublad weergegevens. Cybercriminelen vragen een betaling (losgeld) in bitcoins of andere cryptomunten om uw bestanden te ontgrendelen.
Distributie methodes Besmette e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om NEMTY REVENUE 3.1 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u uzelf tegen besmettingen met ransomware?

Dubieuze en/of irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral niet de bijlagen of links die daarin aanwezig zijn omdat dit kan leiden tot gevaarlijke systeeminfecties. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Het is net zo belangrijk om producten te activeren en bij te werken met de functies/tools, die geleverd worden door de legitieme ontwikkelaars. Illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden worden als zeer onbetrouwbaar beschouwd en het is afgeraden om deze te gebruiken. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te garanderen, is het van groot belang dat er een betrouwbare antivirus/antispyware is geïnstalleerd en dat deze up-to-date wordt gehouden. Deze software moet gebruikt worden om regelmatige systeemscans uit te voeren en om de gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al besmet is met NEMTY REVENUE 3.1, dan raden we aan om een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in het tekstbestand van de NEMTY REVENUE 3.1 ransomware ("NEMTY_[random_string]-DECRYPT.txt"):

=========================
NEMTY REVENUE 3.1
=========================

Uw belangrijke bestanden zijn versleuteld met algoritmen van hoge kwaliteit (AES-128&RSA-2048).
De enige manier om uw documenten en andere bestanden te herstellen is door een privésleutel te kopen.
Deze zorgen voor een volledige decodering na het verkrijgen van de sleutel.
Probeer uw bestanden niet te herstellen met behulp van services van derden, ze zullen alleen uw bestanden beschadigen.
=========================
Gebruik de volgende URL's:

TOR (beter): zjoxyw5mkacojk5ptn2iprkivg5clow72mjkyk5ttubzxprjjnwapkad.onion/public/pay.php
WWW (mirror): nemty.top/public/pay.php


-

Screenshot van bestanden versleuteld door NEMTY REVENUE 3.1 ("NEMTY_[random_string]"-extensie):

Bestanden versleuteld door NEMTY REVENUE 3.1 ransomware (NEMTY_[random_string] extensie)

Screenshot van de website van de NEMTY REVENUE 3.1 ransomware:

NEMTY REVENUE 3.1 ransomware-website

Screenshot van het NEMTY REVENUE 3.1 ransomware's proces op Windows Taakbeheer (procesnaam kan variëren):

NEMTY REVENUE 3.1 ransomware proces in taakbeheer

NEMTY REVENUE 3.1 ransomware verwijdering:

NEMTY REVENUE 3.1 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van NEMTY REVENUE 3.1 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het NEMTY REVENUE 3.1 virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze NEMTY REVENUE 3.1 ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de NEMTY REVENUE 3.1 ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mNEMTY REVENUE 3.1ode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de NEMTY REVENUE 3.1 ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mNEMTY REVENUE 3.1ode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met NEMTY REVENUE 3.1, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmNEMTY REVENUE 3.1ode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals NEMTY REVENUE 3.1 ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de NEMTY REVENUE 3.1 ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17462-nemty-revenue-3-1-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
NEMTY REVENUE 3.1 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NEMTY REVENUE 3.1 virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met NEMTY REVENUE 3.1 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.