FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Nemty 2.6 ransomware uit uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Nemty 2.6 virus
Schadeniveau: Ernstig

Nemty 2.6 ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Nemty 2.6?

Zoals werd ontdekt door dnwls0719, is Nemty 2.6 een kwaadaardig programma, een bijgewerkte variant van de NEMTY 2.5 REVENGE ransomware. Het werkt door de gegevens te versleutelen en betaling te eisen voor de decoderingstools/software. Tijdens het coderingsproces wordt aan elk getroffen bestand een extensie toegevoegd die bestaat uit ".NEMTY, het onderstrepingsteken en een willekeurige tekenreeks (vb. ".NEMTY_[random]"). Deze tekenreeks is hetzelfde voor elk versleuteld bestand, maar ze is verschillend voor elke infectie (dat wil zeggen: het verschilt voor elk slachtoffer). Een bestand met de naam "1.jpg" zou er na de versleuteling bijvoorbeeld uitzien als "1.jpg.NEMTY_S7SKZYS". Nadat dit proces is voltooid, wordt er een losgeldbrief "NEMTY_[random]-DECRYPT" (vb. "NEMTY_S7SKZYS-DECRYPT.txt") in elke gecompromitteerde map geplaatst.

Het bericht met de losgeldeis, informeert de gebruikers dat hun gegevens zijn versleuteld. De enige manier om ze te herstellen, is door de juiste decoderingstools/-software te kopen van de cybercriminelen achter de Nemty 2.6-ransomware. Het losgeldbedrag wordt niet vermeld in dit bericht, maar de slachtoffers worden gewaarschuwd dat ze drie maanden de tijd hebben om het losgeld te betalen. Als het niet binnen deze periode wordt betaald, dan wordt de decoderingssleutel verwijderd van de servers van de criminelen en blijven de getroffen bestanden versleuteld. Ter garantie kunnen de gebruikers gratis verschillende versleutelde bestanden verzenden om de ontsleuteling te testen. De notitie instrueert de slachtoffers om de verstrekte link in hun browser te openen. Op de geopende website moeten ze dit bestand uploaden "NEMTY_[random]-DECRYPT.txt" en de verdere instructies op de pagina volgen. Daarna moeten gebruikers de Tor-browser downloaden en installeren, er een andere link mee openen, hetzelfde bestand uploaden naar de site en de daarin beschreven stappen volgen. Helaas is het decoderen van bestanden na een ransomware-infecties onmogelijk zonder de tussenkomst van de personen die verantwoordelijk zijn voor de aanval, tenzij de malware bugs/fouten vertoont en/of nog in ontwikkeling is. Ongeacht de omstandigheden wordt het sterk afgeraden om aan de eisen van cybercriminelen te voldoen. Ze zijn niet te vertrouwen en vaak ontvangen de slachtoffers de nodige tools om hun gegevens te ontsleutelen niet, ondanks het feit dat ze ervoor betaald hebben. Daarom ervaren ze naast permanent gegevensverlies ook financiële verliezen. Als u Nemty 2.6 van het besturingssysteem verwijdert, dan voorkomt u dat het verdere versleuteling veroorzaakt. Door de verwijdering worden de reeds aangetaste bestanden echter niet hersteld. De enige oplossing is om ze te herstellen van een back-up, als die vóór de infectie is gemaakt en afzonderlijk is opgeslagen (zodat deze niet door Nemty 2.6 wordt versleuteld).

Schermafbeelding van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Nemty 2.6 decryptie instructies (NEMTY_[random]-DECRYPT.txt)

MZReverenge, Kraken,en Ravack zijn enkele voorbeelden van andere ransomware. De schadelijke programma's in deze categorie zijn ontworpen om de gegevens van geïnfecteerde systemen te versleutelen en om losgeld te vragen in ruil voor de decoderingstools/-software. Er zijn twee cruciale verschillen tussen deze programma's/infecties: het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en de omvang van de gevraagde betaling. Om permanent gegevensverlies te voorkomen, wordt het ten zeerste aanbevolen om back-ups te bewaren op niet-aangesloten opslagapparaten en/of externe servers. Het is het beste om meerdere back-upkopieën op verschillende locaties op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware heeft veel verspreidingsmethoden. De voornaamste zijn: spamcampagnes, trojans, illegale activeringstools ("cracks"), onwettige updates en onbetrouwbare downloadkanalen (bijv. niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken en andere downloaders van derden). De term 'spamcampagne' beschrijft misleidende e-mails die op grote schaal worden verzonden. Aan deze mails zijn besmettelijke bestanden toegevoegd (of ze bevatten downloadlinks). Deze besmette bestanden kunnen verschillende formaten hebben (bijvoorbeeld PDF- en Microsoft Office-documenten, archief- en uitvoerbare bestanden, JavaScript, enz.) en wanneer ze worden geopend, dan start het infectieproces. Met andere woorden: ze beginnen met het downloaden/installeren van malware. Trojans zijn schadelijke programma's die kettinginfecties kunnen veroorzaken. In plaats van een gelicentieerd product te activeren, kunnen illegale activeringstools schadelijke software downloaden/installeren. Valse updaters infecteren de systemen door fouten in verouderde software te misbruiken en/of door simpelweg malware te installeren, in plaats van de beloofde updates. Schadelijke inhoud kan ook onbedoeld worden gedownload van onbetrouwbare downloadbronnen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Nemty 2.6 virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .NEMTY_[random]
Bericht met de vraag om losgeld NEMTY_[random]-DECRYPT.txt
Losgeldbedrag 0.0953193 in Bitcoin-cryptocurrency (wisselkoersen fluctueren constant; destijds was het ~ 750 USD waard)
Cybercrimineel Cryptoportefeuille-adres 3KtkkWJSvM1eFdCk8cnnwccKoGttaonefC
Contactgegevens cybercriminelen Website in Tor-browser
Detectienamen Avast (Win32:AdwareX-gen [Adw]), BitDefender (Trojan.GenericKD.42821067), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Kryptik.HBSY), Kaspersky (Trojan.Win32.Zenpak.wmd), volledige detectielijst (VirusTotal)
Fraudulleuze Procesnaam 613c390d6b3b792d6bf0765e97719ac4278741ab (process name may vary)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Hoe beschermt u uzelf tegen besmettingen met ransomware?

Dubieuze en/of irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat de bestanden die eraan zijn gekoppeld (of de links die erin worden vermeld) een potentiële oorzaak van infectie zijn. Het wordt aanbevolen om altijd de officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Bovendien is het belangrijk om alleen de tools/functies van legitieme ontwikkelaars te gebruiken om software te activeren en bij te werken. Illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden worden afgeraden, omdat ze vaak worden gebruikt om malware te verspreiden. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te garanderen, is het van groot belang dat er een betrouwbare antivirus-/antispywaresuite is geïnstalleerd. Bovendien moeten deze programma's up-to-date worden gehouden en gebruikt worden om regelmatig systeemscans uit te voeren en om gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met Nemty 2.6, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in het tekstbestand van de Nemty 2.6 ransomware ("NEMTY_[random]-DECRYPT.txt"):

---> NEMTY 2.6 Wraak <---

Sommige (of misschien alle) bestanden zijn versleuteld.
We bieden een decryptietool aan als u losgeld betaalt.

Maak u geen zorgen dat we je niet kunnen helpen met decoderen - andere mensen zullen ons niet vertrouwen.
We bieden testontsleuteling aan als bewijs dat we uw gegevens kunnen ontsleutelen.

U heeft 3 maanden de tijd om te betalen (na het bezoeken van de losgeldpagina) totdat de decoderingssleutel van de server wordt verwijderd.
Na 3 maanden kan niemand, zelfs onze service geen decryptor maken.

1) Webbrowser
a) Open uw browser.
b) Open deze link: hxxp: //nemty.top/public/pay.php
c) Upload dit bestand.
d) Volg de instructies.

2) Tor-Browser
a) Download en installeer de Tor-Browser.
b) Open Tor-Browser.
c) Open deze link: hxxp://zjoxyw5mkacojk5ptn2iprkivg5clow72mjkyk5ttubzxprjjnwapkad.onion/public/pay.php
d) Upload dit bestand.
e) Volg de instructie.


-

De website van de Nemty 2.6 ransomware (GIF):

Nemty 2.6 ransomware website gif

Tekst gepresenteerd op deze pagina:

Chat
Test decoderen
Koop BTC
Engels

Wat gebeurt er?

Bestanden zijn versleuteld. Alleen onze service kan volledige decodering bieden!
We bieden 1 testdecodering aan om te bewijzen dat we uw bestanden kunnen herstellen.

Klik op "Test Decrypt" in het menu bovenaan deze pagina om 1 bestand gratis te decoderen.

Aandacht! We decoderen alleen gratis beeldbestanden, omdat ze geen significante waarde voor u hebben. Probeer ons niet te bedriegen.
Om uw bestanden te herstellen, moet u de vergoeding betalen.

Uw huidige vergoeding: 750 EUR (prijs verandert elk uur)

U moet opschieten, want uw korting van 50% vervalt nadat de teller in de voettekst van deze pagina nul heeft bereikt. Als u voor die tijd niet betaalt, wordt de vergoeding verdubbeld, dus als het 750 EUR was, wordt het 1500 EUR.

Om de vergoeding te betalen, moet u Bitcoin kopen en exact 0,0953193 BTC naar dit adres sturen: 3KtkkWJSvM1eFdCk8cnnwccKoGttaonefC

Om te zien hoe u de bitcoins kunt kopen, klikt u op "Koop BTC" in het tabbladmenu bovenaan de pagina.

Ontvangen: 0BTC
Chat
Tijd over:

3 dagen 2 uur: 56 minuten: 0 seconden

Screenshot van bestanden versleuteld door Nemty 2.6 (".NEMTY_[random]"-extensie):

Bestanden versleuteld door de Nemty 2.6 ransomware (.NEMTY_[random] extensie)

Nemty 2.6 ransomware's proces op Windows Taakbeheer ("613c390d6b3b792d6bf0765e97719ac4278741ab"; procesnaam kan variëren):

Nemty 2.6 ransomware proces in taekbeheer

Nemty 2.6 ransomware verwijderen:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Video die uitlegt welke stappen worden genomen in geval van een ransomware infectie:

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Nemty 2.6 virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Nemty 2.6 virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.