Hoe verwijdert u DeluxeFocus van uw computer?

Ook bekend als: Advertenties door DeluxeFocus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe DeluxeFocus te verwijderen van een Mac?

Wat is DeluxeFocus?

DeluxeFocus is één van de vele applicaties die de surfervaring op het web zouden moeten verbeteren en nog een aantal andere functies zouden aanbieden. Het is echter een potentieel ongewenste toepassing/applicatie die ontworpen is om aan zijn gebruikers advertenties te tonen en om verschillende gegevens te registreren. Dergelijke applicaties zijn geclassificeerd als adware. Gewoonlijk downloaden/installeren de gebruikers adware niet met opzet. Het is de moeite waard om te vermelden dat deze app is ontworpen om de Safe Finder-website te promoten door akamaihd.net te openen.

DeluxeFocus adware

Adware-applicaties vertonen coupons, banners, enquêtes, pop-ups en andere soorten. Wanneer erop wordt geklikt, dan openen ze vaak allerlei dubieuze en mogelijk kwaadaardige websites. Sommige ervan zijn mogelijk ontworpen om ook scripts uit te voeren die ongewenste software downloaden of zelfs installeren. Vaak zijn dergelijke apps ontworpen om allerlei gevoelige gegevens te verzamelen, bijvoorbeeld: IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van geopende/bezochte sites, geolocaties en andere browsegegevens. Ze kunnen echter ook gericht zijn op persoonlijke en gevoelige informatie. Onderzoek toont aan dat DeluxeFocus toegang heeft tot gegevens zoals: wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie. Dergelijke gegevens kunnen misbruikt worden om frauduleuze aankopen/transacties te doen, om verschillende accounts te stelen, enz. De ontwikkelaars van DeluxeFocus kunnen de verzamelde informatie ook verkopen aan derden (die mogelijk cybercriminelen zijn). Kortom: de gebruikers van DeluxeFocus lopen het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal, om geld te verliezen, om problemen te ondervinden met betrekking tot hun online privacy/browse-veiligheid en mogelijke andere problemen. Daarom mogen deze of andere vergelijkbare apps niet worden vertrouwd. Als DeluxeFocus op een browser en besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet het zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor andere apps van dit type..

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door DeluxeFocus
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.g), Sophos AV (Adloadr (PUA)), ZoneAlarm by Check Point (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.g), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door DeluxeFocus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Enkele voorbeelden van andere adware zijn: ValueKnow, UpgradeAssist en GeneralLaunch. Vaker wel dan niet levert dit type software geen enkele meerwaarde op en kan het ernstige problemen veroorzaken, hoewel de adware-ontwikkelaars hun apps vaak adverteren als legitiem en nuttig. Om mogelijke problemen te voorkomen, wordt het aanbevolen om geen adware en andere mogelijk ongewenste applicaties te downloaden en te installeren.

Hoe werd DeluxeFocus geïnstalleerd op mijn computer?

Gewoonlijk worden adware en andere ongewenste apps gedownload en/of geïnstalleerd via de download-/installatie-instellingen van andere programma's. Om precies te zijn: wanneer ze als extra aanbiedingen in hun setups worden opgenomen. Ontwikkelaars gebruiken deze distributiemethode om de gebruikers te misleiden om ongewenste apps te downloaden en/of te installeren samen met andere reguliere software. Deze methode wordt "bundelen" genoemd. Meestal worden de aanbiedingen voor het downloaden/installeren van ongewenste apps vermeld in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare opties van de setup. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen dit echter en zo krijgen ongewenste apps de rechten/toestemming om te worden gedownload en geïnstalleerd samen met enkele andere, gewenste programma's. Soms worden ongewenste apps gedownload/geïnstalleerd via misleidende advertenties die ontworpen zijn om ongewenste downloads en/of installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Desalniettemin gebeurt dit alleen wanneer de gebruikers op dergelijke advertenties klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), downloaders van derden, installatieprogramma's en andere soortgelijke kanalen worden vaak gebruikt als tools om ongewenste, soms zelfs kwaadaardige software te verspreiden. Daarom mogen dergelijke kanalen niet worden vertrouwd/gebruikt. De enige veilige manier om software (en bestanden) te downloaden is door gebruik te maken van de officiële websites en directe links. Bovendien bevatten downloaders en installers vaak instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", "Handmatig" die de aanbiedingen vermelden om aanvullende, ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Het is belangrijk om die instellingen te controleren en om alle aanbiedingen te weigeren om ongewenste applicaties te downloaden/installeren voordat u de downloads en/of installaties voltooit. Opdringerige advertenties die op twijfelachtige, niet-officiële pagina's worden weergegeven, kunnen ontworpen zijn om andere dergelijke sites te openen of om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Daarom wordt het niet aanbevolen om dergelijke advertenties te vertrouwen (aan te klikken). Als sommige ongewenste extensies, plug-ins of add-ons al in een browser zijn geïnstalleerd of als dergelijke programma's op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, dan moeten ze onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met DeluxeFocus, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van DeluxeFocus is voltooid:

pop-up na geslaagde DeluxeFocus installatie

DeluxeFocus verwijst zijn gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

DeluxeFocus verwijst door naar de Safe Finder website via akamaihd.net

De frauduleuze installatie ('crack) die ontworpen is om DeluxeFocus te installeren:

Frauduleuze activatie-tool installeert de deluxefocus adware

DeluxeFocus geïnstalleerd op Safari:

deluxefocus adware safari extensie

De DeluxeFocus installatie-map:

deluxefocus adware inhoudsmap

Advertenties door DeluxeFocus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door DeluxeFocus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers from te verwijderen van een Mac computer:

DeluxeFocus adware verwijderen:

Verwijder aan DeluxeFocus gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door deluxefocus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door DeluxeFocus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door deluxefocus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door deluxefocus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door deluxefocus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door DeluxeFocus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door DeluxeFocus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door DeluxeFocus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.