FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de UpgradeAssist adware?

Ook bekend als: Advertenties door UpgradeAssist
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u UpgradeAssist van een Mac?

Wat is UpgradeAssist?

UpgradeAssist is ontworpen om de gebruikers opdringerige advertenties te tonen, om de Safe Finder-site te promoten (het opent deze pagina via akamaihd.net) en registreert allerlei gegevens. De meeste gebruikers downloaden en installeren deze adware onbedoeld. Daarom staan dergelijke programma's ook bekend als potentieel ongewenste applicaties.

upgradeassist adware

Meestal vertonen adware-applicaties advertenties in de vorm van pop-ups, banners, coupons, enquêtes, etc. Deze weergegeven advertenties verbergen niet alleen de inhoud van de bezochte websites maar ze openen ook allerlei onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige pagina's, ze voeren bepaalde scripts uit die downloads en/of installaties van ongewenste apps veroorzaken, enzovoort. Toch kunnen ze dat niet doen zonder erop geklikt is. Ook zijn deze apps vaak ontworpen om browsegegevens te verzamelen, zoals: ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte/geopende websites, geolocaties, IP-adressen en andere dergelijke gegevens. UpgradeAssist richt zich ook op gevoelige informatie zoals creditcardgegevens, telefoonnummers, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens. De ontwikkelaars kunnen de opgenomen gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Het is mogelijk dat de ontwikkelaars van UpgradeAssist of derden deze geregistreerde gegevens gebruiken om frauduleuze aankopen/transacties te doen of om online accounts/identiteiten te stelen. Daarom kunnen de gebruikers van UpgradeAssist het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, kunnen ze financiële verliezen lijden en problemen ervaren met betrekking tot hun privacy of browserveiligheid. Om deze redenen mag UpgradeAssist of andere adware nooit worden gedownload en geïnstalleerd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door UpgradeAssist
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

UpgradeAssist is gelijkaardig aan CommonBrand, ProcessSignTaskBrowser en vele andere soortgelijke apps. De geïnstalleerde adware geeft doorgaans verschillende advertenties weer. Het is ook gebruikelijk dat deze apps worden ontworpen om browsergerelateerde of andere gegevens te verzamelen. Dergelijke apps leveren geen enkele meerwaarde op en ze kunnen verschillende problemen veroorzaken. Als UpgradeAssist of een andere soortgelijke app geïnstalleerd is op een browser/besturingssysteem, dan moet het meteen worden verwijderd.

Hoe werd UpgradeAssist geïnstalleerd op mijn computer?

Doorgaans downloaden en/of installeren mensen browserkapers en andere ongewenste apps onbedoeld. In sommige gevallen gebeurt dit wanneer ze op misleidende advertenties klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Vaak worden ongewenste apps echter samen met andere, meestal gratis software, gedownload en/of geïnstalleerd. Het is gebruikelijk dat ongewenste apps verspreid worden door ze op te nemen in de setups van andere programma's. Deze distributiemethode van ongewenste apps wordt "bundeling" genoemd. Deze extra opgenomen apps worden meestal vermeld in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de setups. Mensen geven toestemming voor de download en installatie als ze de instellingen niet goed controleren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Peer-to-Peer-netwerken (eMule, torrent-clients, enzovoort), niet-officiële pagina's, verschillende downloaders van derden, installatieprogramma's, enz. mogen niet worden gebruikt als tools voor het downloaden of installeren van software  omdat ze gebruikt kunnen worden om ongewenste of zelfs kwaadaardige software te verspreiden. Programma's en bestanden moeten steeds worden gedownload van officiële websites en via directe links. Als een downloader of installer instellingen bevat (zoals "Geavanceerd", "Handmatig", "Aangepast"), dan moeten deze worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Het is niet aanbevolen om downloads en installaties te voltooien zonder deze instellingen te controleren. Opdringerige advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare pagina's mogen niet worden vertrouwd; ze openen pagina's die niet betrouwbaar zijn of voeren scripts uit die downloads en/of installaties van ongewenste software veroorzaken. Als een browser ongewenste omleidingen veroorzaakt en/of allerlei advertenties weergeeft en er ongewenste, verdachte en/of onbekende extensies, add-ons of plug-ins op de browser geïnstalleerd zijn, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met UpgradeAssist, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van UpgradeAssist voltooid is:

pop-up na geslaagde UpgradeAssist installatie

UpgradeAssist verwijst zijn gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

UpgradeAssist verwijst door naar de Safe Finder website via akamaihd.net

UpgradeAssist geïnstalleerd op Safari:

upgradeassist adware safari extensie

UpgradeAssist map en inhoud:

upgradeassist installatie-map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

UpgradeAssist adware verwijderen:

Verwijder aan UpgradeAssist gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door upgradeassist gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door UpgradeAssist verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door upgradeassist gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door upgradeassist gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door upgradeassist gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door UpgradeAssist QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door UpgradeAssist op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.