Hoe verwijdert u de ValueKnow adware?

Ook bekend als: Advertenties door ValueKnow
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe ValueKnow te verwijderen van een Mac?

Wat is ValueKnow?

ValueKnow is de naam van een mogelijk ongewenste applicatie die geclassificeerd is als adware. Meestal zijn adware-applicaties ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door de gebruikers allerlei advertenties te tonen. Deze specifieke app kan ook allerlei (persoonlijke) gegevens registreren. Bovendien promoot het de Safe Finder-website door deze te openen via akamaihd.net. Apps zoals ValueKnow worden ongewenste apps genoemd omdat de gebruikers deze vaak onbedoeld downloaden en installeren.

ValueKnow adware

Eén van de belangrijkste redenen om ValueKnow niet te downloaden en te installeren, is dat het gevoelige informatie kan bespioneren in browsers. Het is gericht op gegevens zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en andere vertrouwelijke informatie. Het is gebruikelijk dat dergelijke apps browsegegevens verzamelen (bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, enz.). Hun ontwikkelaars kunnen de verzamelde informatie misbruiken door deze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen, door er frauduleuze aankopen/transacties mee uit te voeren, of door identiteiten en accounts te stelen. Gebruikers die ValueKnow in hun browser of besturingssysteem geïnstalleerd hebben, kunnen financieel verlies lijden, problemen ondervinden in verband met hun veiligheid op internet en de online privacy, het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal en andere ernstige problemen ervaren. Een andere reden om dergelijke apps niet te installeren, is dat ze opdringerige advertenties weergeven (meestal kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enzovoort). Gebruikers die op die advertenties klikken, komen op onbetrouwbare websites terecht of ze veroorzaken downloads en/of installaties van andere ongewenste apps.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door ValueKnow
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door ValueKnow verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Applicaties zoals ValueKnow worden vaak geadverteerd als nuttige, legitieme toepassingen die de surfervaring op het web zouden moeten verbeteren, die bepaalde functies zouden moeten leveren, enz. Toch zijn dergelijke apps meestal volledig nutteloos zijn en verschillende problemen veroorzaken. Als er dus adware op een browser en/of besturingssysteem geïnstalleerd is, dan moet deze meteen worden verwijderd. Enkele voorbeelden van andere adware-apps zijn: UpgradeAssist, GeneralLaunch en EssentialPanel.

Hoe werd ValueKnow geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en/of installeren gebruikers adware of andere ongewenste apps door per ongeluk (of opzettelijk) op misleidende advertenties te klikken of wanneer die apps worden opgenomen in de setups van andere programma's als extra aanbiedingen. Meestal worden aanbiedingen om extra apps te downloaden en/of te installeren verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of vergelijkbare instellingen van de downloaders of installers. Wanneer gebruikers programma's downloaden en/of installeren zonder die instellingen te controleren en te wijzigen, dan staan ze vaak toe dat de mogelijk ongewenste apps ook worden gedownload/geïnstalleerd. Bovendien kunnen ongewenste apps gedownload/geïnstalleerd worden door op misleidende advertenties te klikken die bepaalde scripts uitvoeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Ongewenste downloads en installaties kunnen worden vermeden door programma's alleen te downloaden van officiële websites en via directe links en niet via externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), dubieuze websites of andere vergelijkbare kanalen. Het kan ook worden vermeden door altijd de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van de downloaders en installers aan te vinken en door alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van extra meegeleverde software te weigeren. Bovendien veroorzaken advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen vaak omleidingen naar onbetrouwbare (en mogelijk kwaadaardige) websites of downloads/installaties van verschillende ongewenste applicaties. Daarom mag er niet op worden geklikt. Als er al ongewenste applicaties (extensies, plug-ins en add-ons) in een browser geïnstalleerd zijn, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dit soort programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ValueKnow, dan raden we aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ValueKnow voltooid is:

pop-up na geslaagde ValueKnow installatie

ValueKnow verwijst zijn gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

ValueKnow verwijst door naar de Safe Finder website via akamaihd.net

De frauduleuze installatie ('cracking' tool) die ontworpen is om ValueKnow te installeren:

valueknow adware frauduleuze installatie

ValueKnow geïnstalleerd op Safari:

valueknow adware safari extensie

De ValueKnow installatie-map en inhoud:

valueknow adware map

Advertenties door ValueKnow onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door ValueKnow. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

ValueKnow adware verwijderen:

Verwijder aan ValueKnow gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door valueknow gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door ValueKnow verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door valueknow gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door valueknow gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door valueknow gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door ValueKnow QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door ValueKnow op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door ValueKnow

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.