Hoe de TaskBrowser adware deînstalleren?

Ook bekend als: Advertenties door TaskBrowser
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe TaskBrowser verwijderen van een Mac?

Wat is TaskBrowser?

TaskBrowser zou de browserervaring moeten verbeteren, maar het is een adware-applicatie die de gebruikers overlaadt met advertenties en die allerlei gegevens verzamelt. In de meeste gevallen downloaden en installeren de gebruikers adware onbewust/onbedoeld. Daarom worden dergelijke apps gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

TaskBrowser adware

Apps zoals TaskBrowser geven doorgaans advertenties weer in de vorm van banners, coupons, pop-ups, enquêtes, enz. Meestal verbergen die advertenties de inhoud van de bezochte/geopende pagina's en openen ze, indien erop wordt geklikt, onbetrouwbare, mogelijk kwaadaardige webpagina's. In sommige gevallen kunnen ze ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren die ongewenste software downloaden en/of installeren. Ook zijn apps zoals TaskBrowser vaak ontworpen om browsergerelateerde details zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties en andere browsegegevens te verzamelen. Dergelijke apps kunnen echter ook ontworpen zijn om vertrouwelijke gegevens te verzamelen. Onderzoek toont aan dat TaskBrowser gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers en andere details kan lezen. Dergelijke informatie kan gebruikt worden voor frauduleuze aankopen, transacties, identiteitsdiefstal enz. Het is mogelijk dat de gegevens die TaskBrowser verzamelt verkocht worden aan derden die mogelijk cybercriminelen zijn. TaskBrowser of andere vergelijkbare apps mogen niet worden vertrouwd, gedownload of geïnstalleerd. De gebruikers kunnen geld verliezen, problemen ondervinden met betrekking tot hun online privacy/surfveiligheid en het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door TaskBrowser
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.5), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.g), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door TaskBrowser verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van adware-applicaties zijn: AddUpgrade, ProcessLocator en SoloProcess. Apps van dit type worden vaak geadverteerd als nuttig, ze zouden bepaalde functies moeten bieden, de surfervaring op het internet verbeteren, enz. Desalniettemin werken de meeste niet zoals ze geadverteerd werden en zijn ze alleen ontworpen om hun gebruikers advertenties te tonen en/of om verschillende te verzamelen gegevens. Bovendien lopen hun gebruikers het risico op allerlei problemen. Daarom moet elke geïnstalleerde adware-applicatie zo snel mogelijk verwijderd worden uit de browser en/of het besturingssysteem.

Hoe werd TaskBrowser geïnstalleerd op mijn computer?

Het is gebruikelijk dat ontwikkelaars ongewenste toepassingen verspreiden door ze op te nemen in de downloaders of installers van andere programma's. Het is een distributiemethode die "bundeling" wordt genoemd. De informatie over de inbegrepen apps (aanbiedingen om ze te downloaden/installeren) is doorgaans te vinden in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen voor de downloaders en installers. Niettemin downloaden en installeren de gebruikers vaak programma's zonder die instellingen te controleren en te wijzigen. Door ze ongewijzigd te laten, kunnen ongewenste apps samen met de gewenste programma's gedownload en geïnstalleerd worden. Een andere manier om stiekem ongewenste programma's te downloaden en/of te installeren, is door op misleidende advertenties te klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Downloaders van derden (en installatieprogramma's), peer-to-peer-netwerken zoals eMule, torrent-clients, niet-officiële pagina's, freeware-downloadpagina's, gratis bestandshostingsites, enz. kunnen worden gebruikt om ongewenste, soms zelfs kwaadaardige programma's te verspreiden. Daarom mogen bestanden en software alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Bovendien moeten instellingen zoals "Aangepast" of "Geavanceerd" worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de downloads en installaties worden voltooid. Advertenties die verschijnen op dubieuze en onbetrouwbare websites linken vaak naar andere gevaarlijke sites of ze downloaden of installeren ongewenste apps. Daarom mag er nooit op dergelijke advertenties worden geklikt. Ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons die op een webbrowser zijn geïnstalleerd en/of dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met TaskBrowser, dan raden we aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt na een geslaagde TaskBrowser installatie:

pop-up vertoont na TaskBrowser installatie

TaskBrowser installatie-map en inhoud:

taskbrowser adware installatie-map

TaskBrowser geïnstalleerd op Safari:

taskbrowser adware geinstalleerd op safari browser

Advertenties door TaskBrowser onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door TaskBrowser. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die tootn hoe de TaskBrowser adware te verwijderen met Combo Cleaner:

TaskBrowser adware verwijderen:

Verwijder aan TaskBrowser gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door taskbrowser gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door TaskBrowser verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door taskbrowser gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door taskbrowser gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door taskbrowser gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door TaskBrowser QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door TaskBrowser op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door TaskBrowser

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.