Hoe de ProcessSign adware deïnstalleren?

Ook bekend als: Advertenties door ProcessSign
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe ProcessSign verwijderen van een Mac?

Wat is ProcessSign?

ProcessSign is één van de vele mogelijk ongewenste applicaties die gecategoriseerd zijn als adware. Adware is software die ontworpen is om allerlei opdringerige advertenties weer te geven. Vaak werken dergelijke apps ook als informatietracking-tools (ze verzamelen persoonlijke gegevens). Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers dergelijke apps vaak ongewild downloaden en installeren.

ProcessSign adware

Vaker wel dan niet is adware zoals ProcessSign ontworpen om de gebruikers advertenties te tonen die worden weergegeven in de vorm van banners, coupons, enquêtes, pop-ups en andere advertenties. Het is gebruikelijk dat die advertenties de inhoud van de bezochte pagina's verbergen en, indien erop wordt geklikt, dubieuze en mogelijk kwaadaardige pagina's openen en downloads/installaties van ongewenste apps veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Vaak zijn apps van dit type ontworpen om ook gegevens te verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker. Ze kunnen info verzamelen, zoals: adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en andere browsegegevens. Onderzoek toont aan dat ProcessSign gevoelige informatie van websites kan lezen, zoals: wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en andere gevoelige informatie. De ontwikkelaars kunnen dergelijke informatie misbruiken om frauduleuze aankopen te doen, voor identiteitsdiefstal en om de verzamelde informatie te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die er op hun beurt geld mee proberen te verdienen. De gebruikers van ProcessSign kunnen financieel verlies lijden, slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, problemen ondervinden met betrekking tot hun veiligheid op internet, privacy enz. Daarom mogen ProcessSign en andere soortgelijke apps nooit worden gedownload en geïnstalleerd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door ProcessSign
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AB [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Sophos AV (Adloadr (PUA)), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door ProcessSign verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ProcessSign is gelijkaardig aan TaskBrowser, MoreResults, AddUpgrade en vele andere adware-applicaties. Meestal is dergelijke software ontworpen om opdringerige, vaak misleidende advertenties weer te geven. Het is ook gebruikelijk dat adware werkt als tool voor het bespioneren van informatie. Vaak worden adware-applicaties aangeprezen als legitiem en nuttig. De meeste werken echter niet zoals ze zouden moeten. Ze leveren geen nuttige functies of andere meerwaarde en ze veroorzaken verschillende problemen.

Hoe werd ProcessSign geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen downloaden en/of installeren de gebruikers ongewenste apps onbedoeld: door op misleidende advertenties te klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren, of door programma's te downloaden en/of te installeren die mogelijk ongewenste apps bevatten in hun setups. Meestal worden mogelijk ongewenste apps als extra aanbiedingen opgenomen in verschillende downloaders en installers en zijn ze te vinden in de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enz. Deze distributiemethode van ongewenste apps wordt "bundling" genoemd, het wordt gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze ongewenste apps downloaden en/of installeren samen met andere, gewenste programma's. Wanneer de gebruikers de instellingen van de setup ongewijzigd laten, dan staan ze vaak toe dat ongewenste apps worden gedownload en/of geïnstalleerd samen met programma's die ze bewust hebben gedownload en/of geïnstalleerd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt aanbevolen om software alleen te downloaden van officiële websites en via directe links. Kanalen zoals externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), niet-officiële pagina's, enz. mogen niet worden gebruikt als tools om software te downloaden of te installeren. Vaak worden ze gebruikt om ongewenste, mogelijk kwaadaardige apps te verspreiden. Bovendien mogen downloads en installaties niet worden voltooid zonder de instellingen zoals "Aangepast" en "Geavanceerd" te controleren en aanbiedingen te weigeren om aanvullende, ongewenste apps te downloaden en/of te installeren. Opdringerige advertenties die op allerlei dubieuze pagina's verschijnen, kunnen ontworpen zijn om onbetrouwbare websites te openen of om ongewenste software te downloaden en te installeren. Daarom is het niet veilig om op dergelijke advertenties te klikken. Als er een toch ongewenste, onbekende apps (extensies, add-ons of plug-ins) op een webbrowser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Dat moet ook gebeuren met dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ProcessSign, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoont wordt na een geslaagde ProcessSign installatie:

pop-up na geslaagde ProcessSign installatie

ProcessSign adware geïnstalleerd op Safari:

processsign adware geïnstalleerd op safari 

ProcessSign installatie-map en zijn bestanden:

processsign adware map 

Advertenties door ProcessSign onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door ProcessSign. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de ProcessSign adware te verwijderen met Combo Cleaner:

ProcessSign adware verwijderen:

Verwijder aan ProcessSign gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door processsign gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door ProcessSign verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door processsign gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door processsign gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door processsign gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door ProcessSign QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door ProcessSign op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door ProcessSign

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.