FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de AddUpgrade adware?

Ook bekend als: Advertenties door AddUpgrade
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe AddUpgrade verwijderen van een Mac?

Wat is AddUpgrade?

AddUpgrade is een programma, een mogelijk ongewenste applicatie die geclassificeerd is als adware. Na de installatie vertonen adware-apps allerlei types van advertenties. Het is ook gebruikelijk dat ze ontworpen zijn om persoonlijke gegevens te verzamelen. Toepassingen zoals AddUpgrade worden ongewenste apps genoemd omdat de mensen deze vaak onbedoeld (onbewust) downloaden en installeren.

AddUpgrade adware

Doorgaans wordt software zoals AddUpgrade ontworpen om advertenties weer te geven in de vorm van banners, pop-ups, coupons, enquêtes, enzovoort. Gebruikers die op die advertenties klikken, komen meestal op allerlei onbetrouwbare en mogelijk kwaadaardige websites terecht of ze staan toe om scripts uit te voeren die ontworpen zijn om de download/installatie van een bepaalde ongewenste app te veroorzaken. AddUpgrade is niet alleen adware maar ook een browserkaper: het is ontworpen om het akamaihd.net-adres te promoten door de browserinstellingen te wijzigen. Doorgaans promoten dergelijke apps valse zoekmachines door instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad te wijzigen. Dergelijke zoekmachines bieden vaak resultaten aan die gegenereerd zijn door een andere zoekmachine. Akamaihd.net verwijst zijn gebruikers door naar search.yahoo.com (of naar de Safe Finder-website die op zijn beurt doorverwijst naar Yahoo), het levert resultaten op die gegenereerd zijn door Yahoo. Vaak is adware ook ontworpen om allerlei informatie te verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker, zoals  bijvoorbeeld: geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, IP-adressen, enz. Onderzoek toont aan dat AddUpgrade ontworpen is om persoonlijke, gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en telefoonnummers vast te leggen. Het is zeer waarschijnlijk dat de ontwikkelaars ervan proberen om inkomsten te verkrijgen door de verzamelde gegevens te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze op andere manieren kunnen misbruiken. Gebruikers die AddUpgrade op een browser en besturingssysteem geïnstalleerd hebben, lopen het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal of ze kunnen financiële verliezen liden. Ook kunnen er problemen ontstaan met de veiligheid van de browser en privacyschendingen. Als AddUpgrade of een andere soortgelijke app  op een browser en/of computer is geïnstalleerd, dan moet deze dus zo snel mogelijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door AddUpgrade
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AB [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Didnarbois.A), Sophos AV (Adloadr (PUA)), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

ProcessLocator, SoloProcess, BrowserProduct zijn ook adware-applicaties. Er zijn echter veel andere soortgelijke apps. Wat de meeste van hen gemeen hebben, is dat ze ontworpen zijn om hun gebruikers advertenties te laten zien. Vaak werken ze ook als tools voor het bespioneren van informatie. Bovendien bieden de meeste van hen geen meerwaarde en kunnen ze allerlei problemen veroorzaken. Daarom mag u nooit adware downloaden of installeren.

Hoe werd AddUpgrade geïnstalleerd op mijn computer?

Het is gebruikelijk dat ontwikkelaars ongewenste apps verspreiden door ze op te nemen in de downloaders of installers van andere software. In de meeste gevallen zijn aanbiedingen voor het downloaden en/of installeren van mogelijk ongewenste apps te vinden in hun "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere vergelijkbare instellingen. Het probleem is dat niet alle gebruikers deze instellingen controleren. Met andere woorden: ze laten ze ongewijzigd. Door de standaardinstellingen ongewijzigd te laten, staan ze vaak toe dat de inbegrepen ongewenste apps samen met andere, bewust gedownloade software geïnstalleerd worden. Mogelijk ongewenste apps kunnen ook geïnstalleerd worden via misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Dergelijke advertenties kunnen dat echter niet veroorzaken zonder dat erop wordt geklikt.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties vermijden?

Gebruikers die software downloaden/installeren via onbetrouwbare bronnen zoals downloaders van derden, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), niet-officiële pagina's, enz. downloaden en/of installeren vaak ook ongewenste apps. Daarom moet alle software worden gedownload van officiële pagina's en via directe downloadlinks. Bovendien moeten de downloaders en installers die instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast", "Handmatig" bevatten, gecontroleerd worden op aanbiedingen om aanvullende, ongewenste software te downloaden/installeren. Deze aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de download- en/of installatieprocessen worden voltooid. Opdringerige advertenties op dubieuze pagina's openen vaak potentieel schadelijke pagina's. Ze kunnen ook ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Om deze redenen mag er niet op dergelijke advertenties worden geklikt. En tot slot: als er al ongewenste extensies, add-ons of plug-ins in een webbrowser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde moet gebeuren met dit soort programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met AddUpgrade, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

AddUpgrade veroorzaakt doorverwijzingen naar de Safe Finder-website (via akamaihd.net) die doorverwijst naar search.yahoo.com:

addupgrade verwijst door naar search yahoo.com via akamaihd.net

Pop-upvenster dat vertoond wordt na een geslaagde AddUpgrade installatie:

pop-up na AddUpgrade installatie

AddUpgrade installatie-map en inhoud:

addupgrade adware-map

AddUpgrade geïnstalleerd op de Safari browser:

addupgrade adware geinstalleerd op safari 

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de AddUpgrade adware te verwijderen met Combo Cleaner:

AddUpgrade adware verwijderen:

Verwijder aan AddUpgrade gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applications":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door addupgrade gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door AddUpgrade verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door addupgrade gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door addupgrade gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door addupgrade gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door AddUpgrade QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door AddUpgrade op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.