FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SoloProcess te verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door SoloProcess
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe SoloProcess te verwijderen van een Mac?

Wat is SoloProcess?

SoloProcess wordt geadverteerd als een tool die de browserervaring zou verbeteren. Desalniettemin is SoloProcess een potentieel ongewenste applicatie die geclassificeerd wordt als adware. Dergelijke software is ontworpen om allerlei advertenties weer te geven. Ook is het gebruikelijk dat adware-apps werken als tools voor het bespioneren van gebruikers: ze verzamelen verschillende soorten gegevens. Het is de moeite waard om te vermelden dat in de meeste gevallen de gebruikers adware onbedoeld downloaden en installeren.

SoloProcess adware

Adware-applicaties zijn meestal ontworpen om verschillende advertenties weer te geven. Ze geven advertenties weer in de vorm van kortingsbonnen, pop-ups, enquêtes, banners, enzovoort. Het is gebruikelijk dat de weergegeven advertenties de inhoud van de bezochte websites overlappen en, indien erop wordt geklikt, allerlei onbetrouwbare pagina's openen of scripts uitvoeren die ontworpen zijn om bepaalde ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Bovendien wordt adware vaak ontworpen om details zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte websites en andere browsergegevens te verzamelen. Er zijn echter ook apps die persoonlijke en gevoelige gegevens registrerern. Onderzoek toont aan dat SoloProcess informatie zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en andere vertrouwelijke gegevens kan lezen. De ontwikkelaars kunnen het misbruiken om inkomsten te verkrijgen en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). De gebruikers die SoloProcess op een browser en besturingssysteem hebben geïnstalleerd, lopen het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal, financiële verliezen, privacyschendingen enz. Daarom mag SoloProcess of een andere soortgelijke app  niet geïnstalleerd worden.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door SoloProcess
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.5), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Didnarbois.A), FireEye (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.5), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van applicaties zoals SoloProcess zijn: BrowserProduct, InnovativeShare en WebAidSearch. Meestal worden deze apps geadverteerd als nuttig/legitiem en zouden ze enige meerwaarde moeten bieden. Meestal zijn ze echter nutteloos en kunnen ze allerlei problemen veroorzaken. Daarom moet alle geïnstalleerde adware (en andere ongewenste apps) meteen worden verwijderd.

Hoe werd SoloProcess geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden mogelijk ongewenste apps gedownload en/of geïnstalleerd samen met andere (meestal gratis) programma's doordat ze worden 'gebundeld' in één installer of downloader. Deze distributiemethode van ongewenste apps staat bekend als "bundeling". Ongewenste downloads en/of installaties worden veroorzaakt wanneer de gebruikers programma's downloaden en/of installeren zonder de instellingen te controleren in hun setups en/of wanneer ze aanbiedingen om extra apps te downloaden en/of te installeren niet wijzigen. Die aanbiedingen zijn meestal te vinden in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of vergelijkbare instellingen van de installers. Dergelijke downloads en installaties kunnen ook veroorzaakt worden door op misleidende advertenties te klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

In de meeste gevallen worden mogelijk ongewenste apps verspreid via peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, externe downloaders, installatieprogramma's en andere soortgelijke kanalen. Daarom is het niet veilig om deze te gebruiken als tools om software te downloaden of te installeren. Dit mag alleen gebeuren via officiële pagina's en via directe links. Bovendien bevatten de download- en installatie-instellingen vaak instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" die melding maken van het downloaden en/of installeren van verschillende ongewenste programa's. Die aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de downloads en installaties worden voltooid. Advertenties die op verdachte webpagina's verschijnen, openen vaak andere dubieuze websites en/of ze veroorzaken ongewenste downloads en installaties. Daarom mag er niet op worden geklikt. Als er ongewenste, verdachte extensies, add-ons en/of plug-ins in een browser geïnstalleerd zijn, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Als dergelijke programma's op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, dan moeten ze ook verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met SoloProcess, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van SoloProcess voltooid is:

pop-upvenster na geslaagde SoloProcess installatie

SoloProcess geïnstalleerd op Safari:

soloprocess adware geinstalled op safari

SoloProcess installatie-map:

soloprocess adware map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de SoloProcess ransomware te verwijderen met behulp van Combo Cleaner:

SoloProcess adware verwijderen:

Verwijder aan SoloProcess gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door soloprocess gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door SoloProcess verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door soloprocess gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door soloprocess gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door soloprocess gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door SoloProcess QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door SoloProcess op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.