Pop-up oplichting van het 'Windows Defender Security Center'

Ook bekend als: "Windows Defender Security Center" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Windows Defender Security Center verwijderingsinstructies

Wat is Windows Defender Security Center?

"Windows Defender Security Center" is een valse foutmelding die wordt weergegeven door verschillende websites. Gebruikers bezoeken deze sites vaak onbedoeld - ze worden ernaar omgeleid door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of opdringerige advertenties die worden getoond op andere malafide sites. Onderzoek toont aan dat veel ongewenste programma's in systemen infiltreren zonder toestemming van de gebruikers. Ze veroorzaken niet alleen omleidingen maar tonen ook opdringerige advertenties, bespioneren de activiteiten op internet van hun gebruikers en ze voeren ongewenste systeemprocessen uit op de achtergrond.

Windows Defender Security Center oplichting

De foutmelding "Windows Defender Security Center" geeft aan dat het systeem geïnfecteerd is met een aantal virussen en moedigt de gebruikers aan om ze onmiddellijk te verwijderen door valse antivirus-/systeemoptimalisatietools (zoals bijvoorbeeld System Keeper) te downloaden en te installeren. Alle claims met betrekking tot de infectie zijn onjuist. Na het uitvoeren van een volledige systeemscan met het gedownloade hulpprogramma, krijgen de gebruikers veel "infecties" te zien. Omdat de gratis versie van de tool ze blijkbaar niet kan verwijderen, worden de gebruikers aangemoedigd om de 'volledige versie' te kopen. Op deze manier kunnen cybercriminelen inkomsten verkrijgen door nietsvermoedende gebruikers bang te maken en te misleiden om volledige versies aan te kopen die niet nodig zijn. Uw systeem is waarschijnlijk volkomen veilig en geoptimaliseerd. De volledige versie zal eenvoudig de lijst wissen en niets meer, wat geen echte waarde oplevert. Negeer daarom "Windows Defender Security Center" en download nooit de gepromote apps. Houd er echter rekening mee dat valse websites die fouten weergeven vaak scripts gebruiken die voorkomen dat de gebruikers browsertabbladen/-vensters sluiten. In deze gevallen beëindigt u de browser via Taakbeheer of start u het systeem opnieuw op. De volgende keer dat u de browser uitvoert, moet u de vorige sessie niet herstellen, anders opent u de kwaadaardige sites opnieuw.

Potentieel ongewenste programma's zijn berucht om opdringerige advertenties te leveren (bijvoorbeeld kortingsbonnen, banners, pop-ups, enz.) Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van externen op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de geleverde advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de browserervaring aanzienlijk vermindert. Bovendien kunnen opdringerige advertenties leiden tot kwaadaardige websites en zelfs scripts uitvoeren die heimelijk malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs één onbedoelde klik leiden tot ricisovolle computerinfecties. Een ander belangrijk probleem is het volgen van de gegevens. De meeste PUP's verzamelen IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen en andere vergelijkbare gegevens die doorgaans persoonlijke gegevens bevatten. Ontwikkelaars delen deze gegevens later met externen om inkomsten te verkrijgen. Deze mensen (mogelijk cybercriminelen) verkrijgen inkomsten door misbruik te maken van die persoonlijke gegevens. Daarom kan de aanwezigheid van data-tracking-app(s) leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Bovendien kunnen potentieel ongewenste programma's cryptocurrencies ontginnen of andere ongewenste processen uitvoeren zonder toestemming van de gebruikers. Deze programma's maken in wezen misbruik van de systeembronnen, waardoor de algehele prestaties aanzienlijk verminderen. Om deze redenen wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Windows Defender Security Center" virus
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Symptomen Ongeautoriseerde online aankopen, gewijzigde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot uw computer.
Verspreidingsmethoden Misleidende e-mails, valse online pop-upadvertenties, technieken voor valse zoekmachines, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om Windows Defender Security Center virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn tientallen valse foutmeldingen vergelijkbaar met "Windows Defender Security Center". De lijst met voorbeelden bevat (maar is niet beperkt tot) Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses, Windows Is Resetting Itself, Microsoft Edge Critical ERROR en Comcast Cable Warning Alert. Allen beweren dat het systeem is beschadigd (bijv. geïnfecteerde/ontbrekende bestanden, enzovoort) maar in plaats van mogelijk ongewenste programma's te promoten, proberen de meeste valse fouten om de gebruikers te misleiden om contact op te nemen met valse 'technische ondersteuning' en om te betalen voor onnodige diensten. Mogelijk ongewenste programma's delen ook veel overeenkomsten. De meeste claimen "nuttige functies" aan te bieden, maar dergelijke claims zijn slechts pogingen om de indruk van legitimiteit op te wekken en om de gebruikers te misleiden om ze te installeren. PUP's vormen een directe bedreiging voor uw privacy en uw internetveiligheid in plaats van een echte meerwaarde te geven voor de gewone gebruikers,.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUP's hebben officiële download-/promotiewebsites, maar vanwege beperkte kennis en onzorgvuldig gedrag van veel gebruikers infiltreren PUP's vaak zonder toestemming in de systemen. Ontwikkelaars verspreiden ze met behulp van opdringerige advertenties en de "bundeling"-methode (de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere apps). Ontwikkelaars weten dat de gebruikers vaak de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom verbergen ze de "gebundelde" apps binnen de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download/installatieprocessen. Het overslaan van de download- en installatiestappen en het klikken op advertenties leidt vaak tot de onbedoelde installatie van PUP's.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt/installeert. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar kunnen u omleiden naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.) Als u deze omleidingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte apps en browserplug-ins. Vergeet ook niet om elke stap (met name de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen zorgvuldig te analyseren en u af te melden voor alle extra opgenomen programma's. U wordt geadviseerd om het gebruik van downloaders/installers van externe partijen te vermijden, aangezien criminelen geld verdienen met het promoten van ongewenste programma's (de "bundeling"-methode). Apps mogen alleen worden gedownload van officiële/vertrouwde bronnen en bij voorkeur via een directe downloadlink. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

De "Windows Defender Security Center" pop-up (GIF):

Windows Defender Security Center oplichting gif

Op het moment van onderzoek promootte "Windows Defender Security Center" de System Keeper PUP:

Windows Defender Security Center promoot System Keeper

Windows Defender Security Center virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Windows Defender Security Center virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Windows Defender Security Center adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "windows defender security center" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "windows defender security center" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "windows defender security center" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "windows defender security center" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12537-windows-defender-security-center-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Windows Defender Security Center virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows Defender Security Center" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Windows Defender Security Center virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.