FacebookTwitterLinkedIn

Windows Is Resetting Itself oplichting

Ook bekend als: "Windows Is Resetting Itself" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Windows Is Resetting Itself verwijderingsinstructies

Wat is Windows Is Resetting Itself?

"Windows Is Resetting Itself" is een valse foutmelding de lijkt op Comcast Cable Warning Alert, Do Not Ignore This Windows Alert, VIRUS ALERT FROM MICROSOFT en vele andere. Dit foutbericht wordt weergegeven door verschillende kwaadwillende sites die gebruikers onbedoeld bezoeken. Ze worden er meestal naar doorverwezen door potentieel ongewenste programma's (PUP's) of intrusieve advertenties die worden aangeboden door kwaadwillende sites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat in de meeste gevallen potentieel ongewenste programma's het systeem infiltreren zonder toestemming. Afgezien van het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen leveren PUP's ook vaak intrusieve advertenties, verzamelen ze gevoelige gegevens en kunnen ze zelfs ongewenste processen uitvoeren op de achtergrond.

Windows Is Resetting Itself oplichting

Deze foutmelding beweert dat het systeem wordt aangevallen door malware en daarom zichzelf voortdurend opnieuw opstart. Dit kan leiden tot permanent gegevensverlies en beschadiging van het systeem. Om deze redenen wordt gebruikers gevraagd het opgegeven telefoonnummer ("+1-800-269-5942") te contacteren. Het probleem is dat de foutmelding "Windows Is Resetting Itself" oplichterij is. De waarheid is dat cybercriminelen alleen maar proberen om lichtgelovige gebruikers bang te maken en te laten bellen en betalen voor technische ondersteuning die niet nodig is. Alle claims met betrekking tot computerinfecties zijn onjuist. Daarom moet de foutmelding "Windows Is Resetting Itself" worden genegeerd. Ze kan gemakkelijk worden verwijderd door eenvoudig de kwaadwillende website te verlaten. Het is echter de moeite waard om op te merken dat kwaadwillende sites in sommige gevallen scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen en/of vensters sluiten. In dergelijke gevallen moeten gebruikers het tabblad sluiten via Taakbeheer of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Houd er echter rekening mee dat na het opnieuw uitvoeren van de browser de vorige sessie niet mag worden hersteld, anders worden ook de schadelijke sites opnieuw geopend.

Zoals hierboven vermeld worden potentieel ongewenste programma's ontworpen om intrusieve advertenties te leveren (kortingsbonnen, banners, pop-ups, enzovoort). De advertenties worden geleverd met behulp van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke website mogelijk maken. Om deze reden verbergen weergegeven advertenties de onderliggende inhoud, wat de surfervaring op het internet aanzienlijk vermindert. Wat nog belangrijker is, is dat sommige van die advertenties kunnen linken naar mogelijk kwaadwillende websites en/ of ze zelfs scripts kunnen uitvoeren die malware downloaden en installeren. Dit betekent dat zelfs een toevallige klik kan resulteren in een computerinfectie. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. PUP's verzamelen vaak informatie die als persoonlijk kan worden beschouwd. Het probleem is dat ontwikkelaars van PUP's de verzamelde gegevens delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. De aanwezigheid van apps voor het bespioneren van data kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Sommige PUP's staan ​​er ook om bekend dat ze cryptocurrencies minen of andere ongewenste processen op de achtergrond uitvoeren. Deze programma's misbruiken feitelijk systeembronnen zonder toestemming, waardoor de systeemprestaties aanzienlijk worden verminderd. Alle potentieel ongewenste programma's moeten onmiddellijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Windows Is Resetting Itself" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Onderzoeksresultaten tonen aan dat er honderden potentieel ongewenste programma's bestaan en dat die vrijwel allemaal identiek zijn. Door een aantal "interessante functies" aan te bieden, creëren PUP's een legitieme en bruikbare indruk. De waarheid is echter dat alle PUP's bedoeld zijn om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Om deze reden leveren potentieel ongewenste programma's geen toegevoegde waarde op voor reguliere gebruikers. In plaats daarvan vormen ze een rechtstreekse bedreiging voor de privacy van gebruikers en voor het surfen op internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige potentieel ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis van gebruikers en hun roekeloze gedrag, infiltreren PUP's echter vaak zonder toestemming het systeem. Ontwikkelaars promoten PUP's door twee methodes te gebruiken: "bundelen" en het vertonen van intrusieve advertenties. "Bundelen" is een onopvallende installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met de reguliere. Wat de ontwikkelaars doen is de "gebundelde" programma's verbergen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties of andere secties van download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers deze procedures overhaasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken gebruikers vaak op verschillende onbetrouwbare links en advertenties. Zo stellen gebruikers het systeem bloot aan het risico op verschillende infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties

Om te voorkomen dat ongewenste processen het systeem binnendringen, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en bij het downloaden of installeren van software. Intrusieve advertenties worden meestal ontworpen om er volledig legitiem uit te zien en daarom zijn ze moeilijk te onderscheiden. Advertenties onderscheiden zichzelf door zich te richten op websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere onbetrouwbare zaken. Zoals hierboven vermeld, worden opdringerige advertenties meestal geleverd door adware-type PUP's. Gebruikers die verdachte doorverwijzingen ervaren, moeten daarom alle dubieuze toepassingen en browserextensies onmiddellijk verwijderen. Bovendien moeten gebruikers altijd zorgvuldig elke stap (met name de "Geavanceerde" en "Aangepaste" instellingen) van de download- en installatieprocessen analyseren en alle extra meegeleverde programma's controleren. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Tekst gepresenteerd in "Windows Is Resetting Itself" (website die de oplichting verspreidt):

Vanwege herhaalde malware-aanvallen schakelt Windows zichzelf opnieuw in.

U kunt uw persoonlijke bestanden op deze computer verliezen

Uw systeemgegevens zijn gecompromitteerd.

Hackers kunnen uw financiële activiteiten volgen en toegang krijgen tot uw persoonlijke bestanden op dit systeem

Rapporteer deze activiteit op +1-800-269-5942

Zet uw computer niet uit

De layout van "Windows Is Resetting Itself" pop-up (GIF):

Windows Is Resetting Itself oplichting gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijder mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Windows Is Resetting Itself adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "windows is resetting itself" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "windows is resetting itself" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "windows is resetting itself" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "windows is resetting itself" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "windows is resetting itself" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "windows is resetting itself" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12470-windows-is-resetting-itself-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Windows Is Resetting Itself virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows Is Resetting Itself" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.