FacebookTwitterLinkedIn

Comcast Cable Warning Alert oplichting

Ook bekend als: "Comcast Cable Warning Alert" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Comcast Cable Warning Alert verwijderingsinstructies

Wat is Comcast Cable Warning Alert?

"Comcast Cable Warning Alert" is een valse foutmelding zoals Do Not Ignore This Windows Alert, Code 055BCCAC9FEC, Microsoft Warning Alert en vele andere. Deze foutmelding wordt vertoond door kwaadaardige sites die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken. Ze worden ernaar doorverwezen door advertenties van andere dubieuze sites of door ongewenste programma's (PUP's). Onderzoek toont aan dat dergelijke programma's systemen zonder toestemming infiltreren, advertenties tonen, persoonlijke gegevens verzamelen en ongewenste processen uitvoeren.

Comcast Cable Warning Alert oplichting

Deze fout geeft aan dat het systeem is geïnfecteerd met malware die verschillende soorten gevoelige gegevens verzamelt (logins en wachtwoorden, bankgegevens enz.). De malware moet zogezegd onmiddellijk worden verwijderd en gebruikers worden daarom aangemoedigd om onmiddellijk contact op te nemen met zogenaamde 'technici' via een opgegevens telefoonnummer ("+1 (866) 475-7161"). Ze begeleiden dan zogenaamd de slachtoffers door het verwijderingsproces van de malware. De "Comcast Cable Warning Alert" is nep. Dit bericht is oplichting - cybercriminelen genereren inkomsten door nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze bellen en betalen voor onnodige technische ondersteuning. Daarom moet deze foutmelding worden genegeerd - verlaat onmiddellijk de website waarop de "Comcast Cable Warning Alert" wordt weergegeven. Merk op dat sommige sites scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers tabbladen of vensters sluiten. Sluit in dergelijke gevallen de browser af via Taakbeheer of start het systeem opnieuw. Na het opnieuw opstarten van de browser herstelt je natuurlijk de vorige sessie niet, anders open je de kwaadwillende sites opnieuw. Bovendien detecteert "Comcast Cable Warning Alert" welke ISP de gebruiker heeft. In functie daarvan wordt telkens een andere naam weergegeven.

Potentieel ongewenste programma's leveren intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.) door gebruik te maken van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Zo verbergen de advertenties de bezochte websites vaak, wat de surfervaring uiteraard verstoort. Ook kunnen ze doorverwijzen naar kwaadaardige sites en scripts uitvoeren die werden ontworpen om malware te downloaden of te installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Een ander belangrijk nadeel is datatracking. De meeste PUP's verzamelen informatie met betrekking tot het surfgedrag op internet. De data bevat vaak persoonlijke gegevens die ontwikkelaars dan verkopen aan derde partijen (die ook privégegevens misbruiken om inkomsten te genereren). Dit kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Sommige PUP's voeren ongewenste achtergrondprocessen uit (bijvoorbeeld het minen van cryptocurrency) zonder toestemming van de gebruikers. Deze programma's maken dus misbruik van systeembronnen, waardoor de systeemprestaties aanzienlijk worden verminderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Comcast Cable Warning Alert" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld vertoont de "Comcast Cable Warning Alert" veel overeenkomsten met tientallen andere nep-foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem werd beschadigd (bijvoorbeeld geïnfecteerd) en altijd zijn deze claims slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Onderzoek toont aan dat potentieel ongewenste programma's hier sterk op lijken. Ze bieden zogenaamd 'handige' functies aan maar leveren geen toegevoegde waarde op voor gebruikers. Ze vormen een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet. Ze werden immers alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Om PUP's te verspreiden, gebruiken ontwikkelaars een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" en ook opdringerige reclameboodschappen. "Bundeling", dat is de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere software. De ontwikkelaars onthullen deze installaties niet of amper - ze verbergen de "gebundelde" programma's onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" -opties of onder andere secties van deze procedures. Sommige gebruikers slaan bovendien download- en installatiestappen over en ze klikken op verdachte links of advertenties, zonder de mogelijke gevolgen goed te begrijpen. Dit leidt dan tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's - gebruikers stellen hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag bij gebruikers - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom moet je extra oplettend zijn bij het downloaden en installeren van software en surfen op internet. Zorg ervoor dat je elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig analyseert en vink alle extra opgenomen programma's uit. Vermijd bovendien het gebruik van downloaders en installers van derden, aangezien criminelen inkomsten genereren met behulp van de "bundling"-methode. Software mag alleen worden gedownload vanaf officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Het is ook belangrijk op te merken dat opdringerige advertenties vaak legitiem kunnen lijken, maar eenmaal aangeklikt linken ze door naar erg dubieuze sites. Als je dergelijke doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk de geïnstalleerde toepassingen en browserplug-ins en verwijder alle verdachte applicaties.

Tekst weergegeven in de "Comcast Cable Warning Alert" pop-up:

Comcast Cable Warning Alert

Schadelijke spyware / riskware gedetecteerd

Fout # 0x86672ee7

Bel ons onmiddellijk op: +1 (866) 475-7161

Negeer deze kritieke waarschuwing niet.

Als je deze pagina sluit, wordt je computertoegang uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen.

Uw computer heeft ons gewaarschuwd dat hij is geïnfecteerd met spyware en riskware. De volgende informatie wordt gestolen ...

Financiële data

Facebook-aanmeldingen

Creditcard details

Logins van e-mailaccounts

Foto's opgeslagen op deze computer

Je moet onmiddellijk contact met ons opnemen zodat onze deskundige technici je via de telefoon bij het verwijderingsproces kunnen helpen en je je identiteit kunt beschermen.

Bel ons binnen de volgende 5 minuten om te voorkomen dat je computer wordt uitgeschakeld.

Gratis nummer: +1 (866) 475-7161

De layout van de "Comcast Cable Warning Alert" pop-up (GIF):

Comcast Cable Warning Alert oplichting gif

Een variant van "Comcast Cable Warning Alert":

Comcast Cable Warning Alert variant 2

Lijst met varianten van Comcast Cable Warning Alert:

Comcast Xfinity Warning Alert
AT&T Internet Warning Alert
Verizon Fios Warning Alert
Charter Communications Warning Alert
HughesNet Warning Alert
Excede Internet Warning Alert
CenturyLink Warning Alert
Frontier Warning Alert
Cricket Wireless Warning Alert
Mediacom Warning Alert
Cox Communications Warning Alert
Sprint Warning Alert
Windstream Warning Alert
T-Mobile Warning Alert
WOW Warning Alert
Dish Network Warning Alert
Cable ONE Warning Alert
Suddenlink Warning Alert
U.S. Cellular Warning Alert
Google Fiber Warning Alert
CloudVPS Warning Alert
QuadraNet Warning Alert

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Comcast Cable Warning Alert adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "comcast cable warning alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "comcast cable warning alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "comcast cable warning alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "comcast cable warning alert" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "comcast cable warning alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "comcast cable warning alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12455-comcast-cable-warning-alert-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Comcast Cable Warning Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Comcast Cable Warning Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.