FacebookTwitterLinkedIn

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses oplichting

Ook bekend als: "Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses verwijderingsinstructies

Wat is Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses?

"Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" is een valse foutmelding die wordt weergegeven door verschillende misleidende websites. Uit onderzoek blijkt dat veel gebruikers onbedoeld deze sites bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of door intrusieve advertenties weergegeven door andere dubieuze websites. Potentieel ongewenste programma's zijn berucht voor het infiltreren van systemen zonder toestemming van de gebruikers. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen, leveren ze intrusieve advertenties, verzamelen ze gevoelige gegevens en maken ze soms misbruik van systeembronnen om allerlei ongewenste processen uit te voeren.

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses oplichting

Dit foutbericht meldt dat het systeem is geïnfecteerd met een aantal virussen die een directe bedreiging vormen voor opgeslagen persoonlijke gegevens. Met andere woorden, de aanwezigheid van deze virussen zou leiden tot permanent gegevensverlies en schending van je privacy. Gebruikers worden gevraagd deze 'problemen' onmiddellijk te elimineren door een van de voorgestelde tools voor systeemoptimalisatie te downloaden (bv. System Keeper). Houd er echter rekening mee dat dit een scam is - je systeem is waarschijnlijk veilig. De criminelen proberen verschillende valse systeemoptimalisatietools te promoten. Daarom moet "Your Windows 10 is infected with 3 viruses" worden genegeerd en mag je nooit de 'aanbevolen tools' downloaden. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de misleidende websites te sluiten, maar merk op dat sommigen scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers tabbladen en vensters kunnen sluiten. Sluit in dergelijke gevallen de browser af via Taakbeheer of start het systeem opnieuw. Na het opnieuw uitvoeren van de browsers, herstel je uiteraard de vorige sessie niet, anders worden de kwaadwillende sites opnieuw geopend.

Zoals hierboven vermeld, leveren potentieel ongewenste programma's kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke indringende advertenties. Daartoe gebruiken ontwikkelaars verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. De weergegeven advertenties verbergen vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen intrusieve advertenties linken naar kwaadwillende sites en zelfs scripts uitvoeren die malware (of andere PUP's) downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in risicovolle computerinfecties. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Potentieel ongewenste programma's verzamelen IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere soortgelijke informatie met betrekking tot het surfgedrag. De verzamelde gegevens bevatten meestal persoonlijke data die ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen maken waarschijnlijk misbruik van de informatie om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke toepassingen ernstige schendingen van de privacy veroorzaken. Bovendien misbruiken de potentieel ongewenste programma's vaak systeembronnen om cryptocurrencies te minen of andere ongewenste processen op de achtergrond uit te voeren. Op deze manier verstoren mogelijk ongewenste programma's de algehele systeemprestaties. We raden je ten zeerste aan alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen en het systeem te scannen met een legitieme antivirus software.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" is vrijwel identiek aan Microsoft Edge Critical ERROR, Windows Is Resetting Itself, Do Not Ignore This Windows Alert en tientallen andere valse foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem is geïnfecteerd, er bestanden ontbreken of er andere problemen werden gedetecteerd. Geen enkele is te vertrouwen. In tegenstelling tot "Your Windows 10 is infected with 3 viruses" promoten de meeste nep-foutmeldingen geen andere software. Ze moedigen wel gebruikers aan om valse technische helpdesks te bellen, waar 'gecertificeerde technici' zullen proberen nietsvermoedende gebruikers op te lichten. Potentieel ongewenste programma's delen daar veel overeenkomsten mee. Door 'handige functies' aan te bieden, zorgen PUP's er vaak voor dat gebruikers ze installeren, maar hun enige doel is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden aan reguliere gebruikers, vormen ze een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Potentieel ongewenste programma's worden vaak verspreid met behulp van de "bundling"-methode en via intrusieve advertenties. "Bundling" is de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere (meestal gratis) apps en software. Criminelen maken deze installaties niet bekend - ze verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen of onder andere onderdelen van de download- en installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich teveel door de procedure en klikken ze soms ook op advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Daardoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn het gebrek aan kennis en onvoorzichtige gedrag van veel gebruikers. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Besteed voldoende aandacht aan het downloaden en installeren van software en wees voorzichtig bij het surfen op internet. Zorg ervoor dat je alle download- en installatiestappen zorgvuldig analyseert en vink alle extra inbegrepen programma's uit. Merk op dat criminelen inkomsten genereren met behulp van download- en installatieprogramma's van derden die malafide apps promoten. Daarom wordt je geadviseerd om apps alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Het is ook belangrijk op te merken dat criminelen veel middelen investeren in een overtuigend advertentie-ontwerp - ze lijken misschien legitiem, maar de advertenties linken naar websites met inhoud als gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz. Als je deze doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. We raden je ook aan een legitieme antivirus- en antispyware-suite te installeren en te gebruiken.

De layout van de "Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" pop-up (GIF):

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses oplichting gif

Tekst in de "Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" oplichting:

WAARSCHUWING!
Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen en andere kwaadaardige toepassingen Virussen moeten worden verwijderd en systeemschade moet worden hersteld.
Het is noodzakelijk om de verwijderingsprocedure voor virussen onmiddellijk uit te voeren, ga alsjeblieft verder.
Als u deze website verlaat, blijft uw computer beschadigd en kwetsbaar.


Uw WINDOWS 10 is geïnfecteerd met (3) Virussen!
Uw Windows 10 is geïnfecteerd met (3) Virussen. De pre-scan vond sporen van (2) malware en (1) spyware. Systeemschade: 28,1% - ONMIDDELIJK VERWIJDEREN VEREIST!
Het verwijderen van (3) Virussen is onmiddellijk vereist om verdere systeemschade, verlies van Apps, Foto's of andere bestanden te voorkomen.
Er zijn sporen van (1) spyware gevonden op uw computer. Persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.
Stap 1: Klik op de knop "Doorgaan" om uw computer op virussen te controleren.

DOWNLOAD VEREIST
Windows is zwaar beschadigd! (28,1%)
Download en installeer antivirussoftware om (3) Virussen van uw computer te verwijderen.
VIRUS INFORMATIE
Virusnaam: Tapsnake; CronDNS; Dubfishexe
Risico: HOOG
Geïnfecteerde bestanden: /Windows/apps/hiden/system32/X/snake.exe; /Windows/local/conf/keyboard/retype.exe; /Windows/remote/conf/services/defrag.exe ...

Stap 2: Klik op "Doorgaan" en klik vervolgens op de volgende pagina op "Downloaden" om de antivirussoftware te downloaden en te installeren.

Schermafbeelding van kwaadaardige site met de "Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses"-foutmelding:

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses fake scan

"Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" promoot System Keeper (een ongewenst programma):

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses promoot System Keeper

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses adware verwijderen via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "your windows 10 is infected with 3 viruses" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "your windows 10 is infected with 3 viruses" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "your windows 10 is infected with 3 viruses" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "your windows 10 is infected with 3 viruses" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "your windows 10 is infected with 3 viruses" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "your windows 10 is infected with 3 viruses" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12501-your-windows-10-is-infected-with-3-viruses-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Windows 10 Is Infected With 3 Viruses" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.