Hoe de Dever ransomware verwijderen uit het besturingssysteem?

Ook bekend als: Dever virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Dever ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Dever?

Als lid van de Crisis/Dharma malware-famiie, is Dever een kwaadaardig ransomware-programma. De apparaten die ermee geïnfecteerd zijn, versleutelen ale gegevens en er wordt losgeld van de slachtoffers geëist voor de decoderingssoftware. Omdat Dever de bestanden codeert, geeft het ze een nieuwe naam: de unieke ID, het e-mailadres van de ontwikkelaars (er zitten verschillende e-mails die cybercriminelen achter deze infectie gebruiken, daarom is er meer dan één variant in de gewijzigde bestandsnamen) en voegt er de extensie ".Dever" aan toe. Een bestand als bijvoorbeeld "1.jpg" zou "1.jpg.id[1E857D00-2544].[[email protected]].Dever" kunnen zijn na de encryptie. Zodra dit proces voltooid is, wordt er een tekstbestand "info.txt" en een HTML-toepassing "info.hta" op het bureaublad gemaakt. De bijgewerkte varianten van deze ransomware gebruiken ".[[email protected]].Dever" voor de gecodeerde bestanden.

Het tekstbestand informeert de slachtoffers dat hun gegevens gecodeerd zijn en dat als ze het willen herstellen ze contact moeten opnemen met de ontwikkelaars van de Dever ransomware via het opgegeven e-mailadres. Het pop-upvenster van de HTML-toepassing bevat een meer gedetailleerde losgeldbrief. Het verduidelijkt dat het onderwerp/de titel van de e-mail de ID van de gebruiker moet zijn (afzonderlijk voor elk slachtoffer gegenereerd en zich zowel in de notitie als in de bestandsnamen van de betreffende bestanden bevindt). Als de cybercriminelen niet binnen de 24 uur reageren, dan moeten de slachtoffers schrijven naar het alternatieve e-mailadres. De prijs van de decoderingstools/software hangt af van hoe snel de gebruikers contact opnemen. Het losgeld moet betaald worden in Bitcoin-cryptocurrency (het bericht bevat ook weblinks met informatie over hoe en waar Bitcoins te verkrijgen). Als garantie dat herstel mogelijk is, bieden de criminelen aan om maximaal 5 bestanden gratis te decoderen. De totale grootte van deze bestanden mag niet groter zijn dan 4 MB (niet-gearchiveerd) en ze mogen geen waardevolle informatie bevatten, zoals databases, back-ups, grote Excel-sheets en dergelijke. De gebruikers worden gewaarschuwd dat het hernoemen van de gecompromitteerde bestanden en/of het proberen om ze te decoderen met programma's van externen kan leiden tot permanent gegevensverlies. In de meeste gevallen van ransomware-infecties is handmatige decodering (d.w.z. zonder de betrokkenheid van de verantwoordelijke personen) onmogelijk. Het kan een uitvoerbare oplossing zijn als de schadelijke software in kwestie bugs (fouten) bevat en/of nog in ontwikkeling is. Ongeacht wat het is, wordt het nadrukkelijk afgeraden om te communiceren met en/of te voldoen aan de eisen van de cybercriminelen - ze zijn niet te vertrouwen. Ondanks het betalen ontvangen de slachtoffers vaak niet de beloofde decryptiesoftware/-tools. Daardoor blijven hun gegevens versleuteld en waardeloos. Om verdere versleuteling van Dever te voorkomen, moet het uit het systeem worden verwijderd. Helaas herstelt de verwijdering niet de reeds gecodeerde gegevens. Het kan mogelijk zijn om de bestanden van een back-up te herstellen, als deze vóór de infectie gemaakt is en op een andere locatie is opgeslagen.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Dever decryptie instructies (info.hta)

Happy New Year, MZ434376 en Deniz_Kizi zijn een paar voorbeelden van andere ransomware. De schadelijke programma's binnen deze classificaties zijn ontworpen om de gegevens te coderen en om een betaling te eisen voor de decodering ervan. Cruciale verschillen zijn onder meer het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag. Deze laatste variëren tussen de drie en de vier cijfers. Gewoonlijk vragen de cybercriminelen om cryptocurrencies (hoewel andere digitale valuta's ook waarschijnlijk zijn), omdat dergelijke transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn. Om de gegevensveiligheid te garanderen, moeten de back-ups bewaard worden op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten. In het ideale geval moeten meerdere back-upkopieën op verschillende locaties worden opgeslagen.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Malware in het algemeen (niet alleen ransomware) verspreidt zich voornamelijk via trojans, spamcampagnes, software "cracking" (activerings) tools, valse updaters en onbetrouwbare downloadkanalen. Trojans zijn schadelijke programma's die kettinginfecties kunnen veroorzaken (d.w.z. dat ze extra malware downloaden/installeren). Grootschalige spamcampagnes worden gebruikt om misleidende e-mails te verzenden waaraan virulente bestanden toegevoegd zijn (of die links bevatten die ernaar verwijzen). Deze letters worden meestal voorgesteld als "officieel", "belangrijk", "dringend" enzovoort. De bijlagen zijn er in verschillende indelingen, bijvoorbeeld: archief- en uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz. Wanneer een infectieus bestand uitgevoerd of anderszins geopend wordt , dan start het infectieproces. Tools voor illegale activering ("krakende") kunnen schadelijke software downloaden/installeren in plaats van een gelicentieerd product te activeren. Illegale updaters veroorzaken infecties door misbruik te maken van de zwakke punten van verouderde programma's en/of door malware te installeren in plaats van de updates. Onbetrouwbare downloadbronnen zoals: niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer deelnetwerken en andere externe downloaders kunnen schadelijke inhoud aanbieden om te downloaden (bijvoorbeeld vermomd als gewone software en/of gebundeld daarmee).

Bedreigingsoverzicht:
Naam Dever virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleutelde Bestandsextensie .Dever (de bestandsnamen worden toegevoegd met een unieke ID en het e-mailadres van de ontwikkelaar)
Losgeldeisend Bericht info.hta and info.txt
Cyber Crimineel Contact [email protected] en [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Trojan.Ransom.Phobos.F), ESET-NOD32 (Win32/Filecoder.Phobos.C), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Dever virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Het is belangrijk om verdachte en of irrelevante e-mails niet te openen. Alle bijlagen (en weblinks) in dubieuze e-mail mogen nooit worden geopend, omdat deze bestanden de bron van een mogelijke infectie zijn. De gebruikers worden geadviseerd om altijd officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Programma's mogen alleen geactiveerd en bijgewerkt worden met behulp van functies/tools, geleverd door de legitieme ontwikkelaars. Illegale activeringstools ("cracks") en updaters van externen mogen niet gebruikt worden vanwege het grote risico op malware-installatie. Het is van groot belang om een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd en up-to-date te houden. Verder moet deze software gebruikt worden voor regelmatige systeemscans en voor het verwijderen van de gedetecteerde bedreigingen/problemen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Dever, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in Dever ransomware's pop-up ("info.hta"):

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Al uw bestanden zijn gecodeerd vanwege een beveiligingsprobleem met uw pc. Als u ze wilt herstellen, schrijf ons dan naar de e-mail [email protected]
Schrijf deze ID in de titel van uw bericht 1E857D00-2544
Als u binnen de 24 uur geen antwoord krijgt, dan kunt u ons een e-mailbericht sturen naar: [email protected]
U moet betalen voor de decodering in Bitcoins. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft. Na betaling sturen we u de tool die al uw bestanden decodeert.
Gratis decryptie als garantie
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 5 bestanden sturen voor gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 4 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen?
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en een beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Aandacht!
Wijzig de naam van de gecodeerde bestanden niet.
Probeer niet om uw gegevens te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
De decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een zwendel.

Screenshot van Dever's tekstbestanden ("info.txt"):

Dever ransomware tekstbestand (info.txt)

Tekst in dit bestand:

!!!Al uw bestanden zijn gecodeerd!!!
Stuur een e-mail naar dit adres om ze te decoderen: [email protected]
Als we niet binnen de 24 uur antwoorden, stuur dan een e-mail naar dit adres: [email protected]

Screenshot van bestanden versleuteld door Dever (".Dever" extensie):

Bestanden versleuteld door Dever ransomware (.Dever extensie)

Dever ransomware verwijdering:

Dever virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Dever virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Dever virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Dever ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Dever ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mDeverode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Dever ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mDeverode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Dever, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmDeverode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Dever ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Dever ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16683-dever-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Dever virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Dever virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Dever virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.