Hoe de DMR64 ransomware verwijderen uit uw besturingssysteem?

Ook bekend als: DMR64 virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

DMR64 ransomware verwijderingsinstructies

Wat is DMR64?

DMR64 werd ontdekt door het MalwareHunterTeam en is een schadelijk programma, dat gecategoriseerd wordt als ransomware. Het werkt door de gegevens van de geïnfecteerde apparaten te coderen en het eist losgeld voor de decodering. Tijdens het coderingsproces krijgen alle getroffen bestanden een nieuwe titel met het patroon - "[id=victim's_ID]original_filename.DMR64". Het patroon bestaat uit een reeks tekens die de unieke ID, de oorspronkelijke bestandsnaam en de extensie ".DMR64" bevatten. Bijvoorbeeld, een bestand als "1.jpg" wordt hernoemd als "[id=1E857D00]1.jpg.DMR64", en dit is het geval voor alle gecompromitteerde bestanden. Nadat dit proces is voltooid, maakt DMR64 een HTML applicatie - "!!! READ THIS !!!.hta", die de vraag om losgeld bevat.

De tekst in de losgeldbrief informeert de slachtoffers dat hun gegevens gecodeerd zijn. Als de gebruikers het willen herstellen, dan staat er in het bericht dat ze contact moeten opnemen met de ontwikkelaars van DMR64 ransomware. Dit contact moet gemaakt worden met behulp van het opgegeven e-mailadres. In het onderwerp/titelveld van de brief moeten de gebruikers hun ID schrijven (individueel voor elk slachtoffer gegenereerd; vermeld in zowel de notitie als in de bestandsnaam van elk gecodeerd bestand). Als de cybercriminelen niet binnen de 48 uur reageren, dan moeten de slachtoffers het alternatieve e-mailadres gebruiken. De gebruikers worden gewaarschuwd dat de decoderingssleutels (noodzakelijk voor het gegevensherstel) slechts één week bewaard worden. Daarom wordt geïmpliceerd dat als de slachtoffers gedurende deze tijd geen contact opnemen met de criminelen en/of het losgeld betalen, dat hun bestanden gecodeerd zullen blijven (d.w.z. ze zullen permanent gegevensverlies ervaren). Het losgeldbedrag is niet opgegeven, er wordt enkel vermeld dat dit afhankelijk is van hoe snel de gebruikers contact opnemen. Het losgeld moet betaald worden in Bitcoin-cryptocurrency en het bericht bevat links over hoe en waar u Bitcoins kunt verkrijgen. Een gratis decodering van één bestand wordt aangeboden als bewijs dat herstel mogelijk is. Dit testbestand mag echter niet groter zijn dan 1 MB (niet-gearchiveerd) en mag geen waardevolle informatie bevatten (bijv. Database, back-up, groot Excel-blad en dergelijke). De melding eindigt met waarschuwingen. De slachtoffers worden erop gewezen dat het hernoemen van de gecodeerde bestanden en/of het proberen decoderen met tools/software van externen, permanente gegevensschade kan veroorzaken. Helaas is het waar dat in de meeste gevallen van ransomware-infecties decodering zonder de betrokkenheid van de verantwoordelijke personen niet haalbaar is. Een handmatige ontsleuteling is mogelijk als de betreffende malware nog in ontwikkeling is en/of belangrijke fouten/bugs bevat. Hoe dan ook, het wordt nadrukkelijk afgeraden om te communiceren met en/of te voldoen aan de eisen van de cybercriminelen. Het is niet ongewoon voor gebruikers die betalen om de beloofde decryptietools/software niet te ontvangen. Daardoor blijven hun gegevens niet alleen versleuteld en waardeloos, maar ervaren ze ook financiële verliezen. Het verwijderen van DMR64 zal verdere coderingen voorkomen, maar verwijdering zal de reeds getroffen bestanden niet herstellen. De enige mogelijke oplossing is het herstellen van de gegevens uit een back-up, als deze vóór de aanval gemaakt werd en afzonderlijk werd opgeslagen.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

DMR64 decryptie instructies (!!! READ THIS !!!.hta)

ZEPPELIN, Merl, Asd, Rooster865qqZ zijn voorbeelden van andere ransomware. Alle schadelijke software in deze categorie codeert de gegevens en eist betaling voor de decodering. Deze infecties verschillen door het cryptografische algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat gebruikt wordt voor de codering en door het losgeldbedrag. Deze betalingen variëren meestal tussen de drie en vier cijfers (in EUR). De cybercriminelen geven de voorkeur aan digitale valuta's (bijv. cryptocurrencies) omdat dergelijke transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn. Om de gegevensveiligheid te waarborgen, wordt het aanbevolen om back-ups op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten te bewaren. In het ideale geval moeten er meerdere back-ups op verschillende locaties worden opgeslagen.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware verspreiden zich voornamelijk via spamcampagnes, trojans, onbetrouwbare downloadkanalen, tools voor illegale activering ("cracking") en valse updaters. Grootschalige spamcampagnes worden gebruikt om e-mails te verzenden met besmettelijke bestanden (of die links bevatten die ernaar leiden). Deze misleidende e-mails worden meestal vermomd als "officieel", "belangrijk", "dringend", "prioriteit" enzovoort. De bijlagen zijn er in verschillende formaten (bijv. archief- en uitvoerbare bestanden, Microsoft Office en PDF-documenten, JavaScript, enz.). Wanneer deze bestanden worden uitgevoerd of geopend, dan start het de infectie. Met andere woorden dan begint het met het downloaden/installeren van malware. Trojans zijn schadelijke programma's die kettinginfecties kunnen veroorzaken. Onbetrouwbare downloadbronnen zoals: onofficiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, enz.) en andere externe downloaders - kunnen schadelijke inhoud aanbieden om te downloaden (bijvoorbeeld onder het mom van reguliere software en/of ermee gebundeld). In plaats van de gelicentieerde producten te activeren, kunnen illegale activeringstools ("kraks") malware downloaden/installeren. Valse updaters infecteren de systemen door misbruik te maken van de zwakke punten van verouderde programma's en/of ze installeren eenvoudigweg malware in plaats van de beloofde updates.

Bedreigingsoverzicht:
Naam DMR64 virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie .DMR64
Losgeldeisend Bericht !!! READ THIS !!!.hta
Cyber Crimineel Contact [email protected] and [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.32786061), ESET-NOD32 (Win32/Filecoder.NZL), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Gen.ucd), volledige detectielijst (VirusTotal)
Frauduleuze Procesnaam Windows Explorer.exe
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om DMR64 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Verdachte en/of irrelevante e-mails mogen niet geopend worden. Bijlagen (of links) in dubieuze e-mails mogen nooit geopend worden, omdat deze bestanden infecties kunnen veroorzaken. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Het activeren en bijwerken van software moet gebeuren met behulp van de tools/functies die geleverd worden door de echte ontwikkelaars. Illegale activeringsprogramma's ("cracking") en updaters van externe partijen worden als risicovol beschouwd; daarom wordt het afgeraden om ze te gebruiken. Het is erg belangrijk om een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd te hebben en deze bijgewerkt te houden met de recentste virusdefinities. Bovendien moeten deze programma's worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om de gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met DMR64, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het DMR64 ransomware's pop-upvenster ("!!! READ THIS !!!.hta"):

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Uw documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden zijn gecodeerd met de sterkste codering. U kunt al uw bestanden herstellen, schrijf ons dan naar de e-mail: [email protected]
Schrijf dit ID in het onderwerp van de e-mail: 1E857D00
Alleen als u binnen de 48 uur geen antwoord van het eerste e-mailadres ontvangt, gebruik dan dit alternatieve e-mailadres: [email protected]
Het is in uw belang om zo snel mogelijk te reageren om uw bestanden te herstellen, omdat we uw decoderingssleutels niet langer dan één week op onze server bewaren. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft.
Gratis decryptie als garantie
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 1 bestand sturen voor een gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 1 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen?
U kunt bitcoin kopen vanaf hier:
https: localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en een beginnersgids te kopen:
http: www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Aandacht!
Wijzig de naam van de gecodeerde bestanden niet.
Het gebruik van andere tools kan uw bestanden beschadigen, in het geval van het gebruik van software van externen geven we geen garanties dat volledig herstel mogelijk is, dus gebruik het op eigen risico.

Screenshot van bestanden versleuteld door DMR64 (".DMR64" extensie):

Bestanden versleuteld door DMR64 ransomware (.DMR64 extensie)

Screenshot van het DMR64 ransomwareproces in Windows Taakbeheer:

DMR64 Ransomwareproces

DMR64 ransomware verwijderen:

DMR64 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van DMR64 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het DRM64 virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze DRM64 ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de DRM64 ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mDRM64ode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de DRM64 ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mDRM64ode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met DRM64, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmDRM64ode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals DRM64 ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de DRM64 ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16581-dmr64-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
DMR64 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DMR64 virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met DMR64 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.