Verwijder de DeathRansom ransomware uit uw besturingssysteem

Ook bekend als: DeathRansom virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

DeathRansom ransomware verwijderingsinstructies

Wat is DeathRansom?

DeathRansom werd ontdekt door GrujaRS. Het is een stuk schadelijke software die geclassificeerd wordt als ransomware. In het algemeen: eerst worden de systemen geïnfecteerd met dergelijke malware en worden hun gegevens gecodeerd, dan eisen de cybercriminelen achter de codering losgeld/een betalen voor de decryptietools/software. Zoals echter werd ontdekt door Michael Gillespie, codeerde DeathRansom ten tijde van zijn onderzoek eigenlijk geen bestanden, er werd toen alleen de extensie ".wctc" aan toegevoegd. Daarom wordt een bestand met de naam "1.jpg" weergegeven als "1.jpg.wctc" enzovoort. Nadat dit proces is voltooid, wordt er een tekstbestand - "read_me.txt" op het bureaublad gemaakt.

Het tekstbestand bevat de losgeldbrief. Het begint met een waarschuwing in hoofdletters, waarin staat dat dit bestand niet mag worden verwijderd. Er wordt beweerd dat het systeem beschadigd wordt zonder dit bestand, als er ontsleutelingsfouten zijn. Het bericht vermeldt dat alle documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden van de slachtoffers gecodeerd zijn. Het beweert dat de enige manier om de gegevens te decoderen het kopen is van een ​​decoderingstool/-software en een unieke privésleutel (afzonderlijk voor elk slachtoffer gegenereerd), bij de ontwikkelaars van DeathRansom. Om te controleren of een herstel mogelijk is, kunnen de gebruikers één bestand gratis decoderen. De slachtoffers worden gewaarschuwd dat het testbestand geen waardevolle informatie mag bevatten (afgaande op andere vergelijkbare infecties wordt er waarschijnlijk gesuggereerd dat het geen database, back-up of groot Excel-blad kan zijn). Het mag niet groter zijn dan 1 MB en de gebruikers wordt aangeraden om afbeeldingen, tekstbestanden of bladen te selecteren. Er worden e-mailadressen vermeld om contact op te nemen met de cybercriminelen (en om hen het testbestand te sturen). Hoewel het losgeldbedrag niet wordt vermeld, zijn er links beschikbaar waarmee er Bitcoins kunnen worden gekocht - wat suggereert dat de betaling in deze cryptocurrency uitgevoerd moet worden. Om permanente gegevensbeschadiging te voorkomen, wordt er aan de slachtoffers verteld dat ze de gecodeerde bestanden niet mogen hernoemen en/of geen decodering met software van externen mogen proberen. In de meeste gevallen van ransomware-aanvallen kan alleen het programma dat de gegevens aanvankelijk heeft gecodeerd, deze decoderen. Een handmatige decodering (zonder de betrokkenheid van de criminelen achter de infectie) kan enkel slagen als de betreffende ransomware nog in ontwikkeling is en/of belangrijke fouten/bugs heeft. In beide gevallen wordt het nadrukkelijk afgeraden om te communiceren en/of te voldoen aan de eisen van de cybercriminelen. Ondanks betalening ontvangen de slachtoffers vaak niet de beloofde tools, waardoor hun gegevens versleuteld en waardeloos blijven. Het verwijderen van de ransomware is noodzakelijk om verdere versleuteling te voorkomen. De verwijdering zal echter niet al gecodeerde gegevens herstellen. Hoewel DeathRansom momenteel geen gegevens codeert, is het zeer waarschijnlijk dat de ontwikkelaars een bijgewerkte, volledig functionerende variant zullen uitbrengen. In dat geval is de enige mogelijke oplossing om de gecompromitteerde bestanden te herstellen vanuit een back-up. Op voorwaarde dat er één gemaakt werd vóór de infectie en dat deze op een aparte locatie werd bewaard.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

DeathRansom decryptie instructies

Mbed, ANTEFRIGUSNinja, Mespinoza zijn enkele voorbeelden van andere ransomware. Al deze malware is ontworpen om de bestanden te coderen (of te bluffen) en om betaling te eisen voor de decryptietools/software. Deze infecties verschillen vanwege het cryptografische algoritme dat gebruikt wordt voor de codering en door het losgeldbedrag. Meestal ligt dit laatste tussen de drie en de vier cijfers. De meest gevraagde valuta zijn cryptocurrencies, aangezien dergelijke transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn. Om de gegevensveiligheid te garanderen, moeten er back-ups bewaard worden op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten. Omdat beide schade kunnen oplopen, is het beter om meerdere back-ups op verschillende locaties op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Trojans, spamcampagnes, onbetrouwbare downloadkanalen, valse software-updaters en illegale activeringstools ("cracks") worden meestal gebruikt om ransomware en andere malware te verspreiden. Trojans zijn schadelijke programma's die vele doelen/mogelijkheden hebben, waaronder het heimelijk downloaden en installeren van extra malware. Het versturen van misleidende e-mails op grote schaal wordt gedefinieerd door de term 'email-spamcampagne'. Deze mail is meestal vermomd als "officieel", "belangrijk", "dringend", "prioriteit" enzovoort. Deze e-mails bevatten kwaadaardige bestanden (of links die er naartoe leiden), die in verschillende formaten kunnen zijn - Microsoft Office- en PDF-documenten, archief- en uitvoerbare bestanden, JavaScript, enz. Wanneer ze worden geopend, dan besmetten ze het systeem (dwz schadelijke software downloaden/installeren). Peer-to-peer deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen en soortgelijke kanalen worden als onbetrouwbaar beschouwd; het is waarschijnlijker dat er schadelijke inhoud wordt aangeboden om te downloaden. Valse updaters benutten de zwakke punten in verouderde programma's en/of installeren eenvoudigweg malware in plaats van de beloofde updates. Illegale activeringsprogramma's ("cracking") infecteren de systemen op dezelfde manier: door schadelijke software te downloaden/installeren in plaats van het gelicentieerde product te activeren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam DeathRansom virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleutelde Bestandsextensie .wctc
Losgeldeisend Bericht read_me.txt
Losgeld Bedrag 0.1 Bitcoin
Cybercrimineel Crypto-portefeuille Adres 1J9CG9KtJZVx1dHsVcSu8cxMTbLsqeXM5N
Cybercrimineel Contact [email protected], [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (FileRepMetagen [Malware]), BitDefender (Gen:Heur.Ransom.REntS.Gen.1), McAfee (Artemis!A35596ED0BFB), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om DeathRansom virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Het wordt aanbevolen om geen verdachte en/of irrelevante e-mails te openen, met name diegene met onbekende afzenders (adressen). De bijlagen (of links) die aanwezig zijn in de verdachte e-mail mogen nooit worden geopend omdat deze bestanden de oorzaak zijn van een mogelijke infectie. Alle inhoud moet gedownload worden van officiële en geverifieerde downloadbronnen. De software moet geactiveerd en bijgewerkt worden met de tools/functies die geleverd worden door de echte ontwikkelaars. Aangezien illegale activeringstools ("krakende") en updaters van externen gebruikt kunnen worden om malware te downloaden/installeren, mogen ze niet worden gebruikt. De gebruikers wordt sterk aangeraden om een betrouwbare anti-virus/anti-spyware suite te installeren en bij te werken. Bovendien moeten er regelmatige systeemscans mee uitgevoerd worden om de gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met DeathRansom, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het DeathRansom ransomware's tekstbestand ("read_me.txt"):

- = DEATHRANSOM = ---
******* VERWIJDER IN GEEN GEVAL DIT BESTAND, TOTDAT AL UW GEGEVENS HERSTELD ZIJN *******
***** ALS U DIT NIET DOET, DAN KUNNEN ER DECRYPTIEFOUTEN ZIJN *****
Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke
bestanden zijn gecodeerd.
U kunt dit niet zelf decoderen! De enige methode is om
uw bestanden te herstellen is het kopen van een unieke privésleutel.
Alleen wij kunnen u deze sleutel geven en alleen wij kunnen uw bestanden herstellen.
Om zeker te zijn dat we de decryptor hebben en dat deze werkt, kun je een e-mail sturen
naar [email protected] en één bestand gratis decoderen. Maar dit
bestand mag niet waardevol zijn!
Wilt u uw bestanden echt herstellen?
Schrijf naar
              [email protected]
              [email protected]
Uw LOCK-ID: -

>>> Bitcoin verkrijgen:
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en de beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/

>>> Gratis decryptie als garantie!
Voordat u betaalt, stuurt u ons maximaal 1 bestand voor een gratis decodering.
We hebben aanbevolen om geen afbeeldingen, tekstbestanden, bladen, enz. te verzenden (bestanden niet meer dan 1 MB)
OM DATA-SCHADE TE VOORKOMEN:
1. Wijzig de naam van de gecodeerde bestanden niet.
2. Probeer uw gegevens niet te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
3. De decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan
de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een oplichting.

Screenshot versleuteld door de DeathRansom (".wctc" extensie):

Bestanden versleuteld door DeathRansom

Update 21 november 2019 - De cybercriminelen hebben onlangs een bijgewerkte variant van de DeathRansom ransomware uitgebracht, die nu feitelijk de gegevens codeert maar die geen extensie meer toevoegt. Het losgeldbedrag is ook verschillend.

Screenshot van de losgeldbrief ("read_me.txt") gemaakt door de bijgewerkte DeathRansom ransomware:

Bigewerkte DeathRansom losgeldbrief

Tekst in dit bestand:

?????????????????????????
??????DEATHRansom ???????
?????????????????????????

Hallo lieve vriend,
Uw bestanden zijn gecodeerd!
U heeft maar 12 uur de tijd om het te decoderen
Als er geen antwoord is, dan verwijdert ons team uw decoderingswachtwoord
Schrijf naar onze e-mail: [email protected]

In uw bericht moet u schrijven:
1. UW LOCK-ID: -
2. De tijd waarop u 0,1 btc aan deze bitcoin-portemonnee hebt betaald:
1J9CG9KtJZVx1dHsVcSu8cxMTbLsqeXM5N

Na de betaling zal ons team uw bestanden onmiddellijk decoderen

Gratis decodering als garantie:
1. Bestand moet kleiner zijn dan 1 MB
2. Alleen .txt- of .lnk-bestanden, geen databases
3. Slechts 1 bestand
 
Hoe bitcoin te verkrijgen?:
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en de beginnersgids te kopen:

hxxp://www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/

Bestanden versleuteld door de DeathRansom ransomware (geen extensie):

Bestanden versleuteld door de nieuwe versie van DeathRansom ransomware

DeathRansom ransomware verwijderen:

DeathRansom virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van DeathRansom virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het DeathRansom virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze DeathRansom ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de DeathRansom ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mDeathRansomode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de DeathRansom ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mDeathRansomode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met DeathRansom, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmDeathRansomode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals DeathRansom ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de DeathRansom ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16371-deathransom-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
DeathRansom virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DeathRansom virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met DeathRansom virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.