FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder de DeathRansom ransomware uit uw besturingssysteem

Ook bekend als: DeathRansom virus
Schadeniveau: Ernstig

DeathRansom ransomware verwijderingsinstructies

Wat is DeathRansom?

DeathRansom werd ontdekt door GrujaRS. Het is een stuk schadelijke software die geclassificeerd wordt als ransomware. In het algemeen: eerst worden de systemen geïnfecteerd met dergelijke malware en worden hun gegevens gecodeerd, dan eisen de cybercriminelen achter de codering losgeld/een betalen voor de decryptietools/software. Zoals echter werd ontdekt door Michael Gillespie, codeerde DeathRansom ten tijde van zijn onderzoek eigenlijk geen bestanden, er werd toen alleen de extensie ".wctc" aan toegevoegd. Daarom wordt een bestand met de naam "1.jpg" weergegeven als "1.jpg.wctc" enzovoort. Nadat dit proces is voltooid, wordt er een tekstbestand - "read_me.txt" op het bureaublad gemaakt.

Het tekstbestand bevat de losgeldbrief. Het begint met een waarschuwing in hoofdletters, waarin staat dat dit bestand niet mag worden verwijderd. Er wordt beweerd dat het systeem beschadigd wordt zonder dit bestand, als er ontsleutelingsfouten zijn. Het bericht vermeldt dat alle documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden van de slachtoffers gecodeerd zijn. Het beweert dat de enige manier om de gegevens te decoderen het kopen is van een ​​decoderingstool/-software en een unieke privésleutel (afzonderlijk voor elk slachtoffer gegenereerd), bij de ontwikkelaars van DeathRansom. Om te controleren of een herstel mogelijk is, kunnen de gebruikers één bestand gratis decoderen. De slachtoffers worden gewaarschuwd dat het testbestand geen waardevolle informatie mag bevatten (afgaande op andere vergelijkbare infecties wordt er waarschijnlijk gesuggereerd dat het geen database, back-up of groot Excel-blad kan zijn). Het mag niet groter zijn dan 1 MB en de gebruikers wordt aangeraden om afbeeldingen, tekstbestanden of bladen te selecteren. Er worden e-mailadressen vermeld om contact op te nemen met de cybercriminelen (en om hen het testbestand te sturen). Hoewel het losgeldbedrag niet wordt vermeld, zijn er links beschikbaar waarmee er Bitcoins kunnen worden gekocht - wat suggereert dat de betaling in deze cryptocurrency uitgevoerd moet worden. Om permanente gegevensbeschadiging te voorkomen, wordt er aan de slachtoffers verteld dat ze de gecodeerde bestanden niet mogen hernoemen en/of geen decodering met software van externen mogen proberen. In de meeste gevallen van ransomware-aanvallen kan alleen het programma dat de gegevens aanvankelijk heeft gecodeerd, deze decoderen. Een handmatige decodering (zonder de betrokkenheid van de criminelen achter de infectie) kan enkel slagen als de betreffende ransomware nog in ontwikkeling is en/of belangrijke fouten/bugs heeft. In beide gevallen wordt het nadrukkelijk afgeraden om te communiceren en/of te voldoen aan de eisen van de cybercriminelen. Ondanks betalening ontvangen de slachtoffers vaak niet de beloofde tools, waardoor hun gegevens versleuteld en waardeloos blijven. Het verwijderen van de ransomware is noodzakelijk om verdere versleuteling te voorkomen. De verwijdering zal echter niet al gecodeerde gegevens herstellen. Hoewel DeathRansom momenteel geen gegevens codeert, is het zeer waarschijnlijk dat de ontwikkelaars een bijgewerkte, volledig functionerende variant zullen uitbrengen. In dat geval is de enige mogelijke oplossing om de gecompromitteerde bestanden te herstellen vanuit een back-up. Op voorwaarde dat er één gemaakt werd vóór de infectie en dat deze op een aparte locatie werd bewaard.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

DeathRansom decryptie instructies

Mbed, ANTEFRIGUSNinja, Mespinoza zijn enkele voorbeelden van andere ransomware. Al deze malware is ontworpen om de bestanden te coderen (of te bluffen) en om betaling te eisen voor de decryptietools/software. Deze infecties verschillen vanwege het cryptografische algoritme dat gebruikt wordt voor de codering en door het losgeldbedrag. Meestal ligt dit laatste tussen de drie en de vier cijfers. De meest gevraagde valuta zijn cryptocurrencies, aangezien dergelijke transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn. Om de gegevensveiligheid te garanderen, moeten er back-ups bewaard worden op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten. Omdat beide schade kunnen oplopen, is het beter om meerdere back-ups op verschillende locaties op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Trojans, spamcampagnes, onbetrouwbare downloadkanalen, valse software-updaters en illegale activeringstools ("cracks") worden meestal gebruikt om ransomware en andere malware te verspreiden. Trojans zijn schadelijke programma's die vele doelen/mogelijkheden hebben, waaronder het heimelijk downloaden en installeren van extra malware. Het versturen van misleidende e-mails op grote schaal wordt gedefinieerd door de term 'email-spamcampagne'. Deze mail is meestal vermomd als "officieel", "belangrijk", "dringend", "prioriteit" enzovoort. Deze e-mails bevatten kwaadaardige bestanden (of links die er naartoe leiden), die in verschillende formaten kunnen zijn - Microsoft Office- en PDF-documenten, archief- en uitvoerbare bestanden, JavaScript, enz. Wanneer ze worden geopend, dan besmetten ze het systeem (dwz schadelijke software downloaden/installeren). Peer-to-peer deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen en soortgelijke kanalen worden als onbetrouwbaar beschouwd; het is waarschijnlijker dat er schadelijke inhoud wordt aangeboden om te downloaden. Valse updaters benutten de zwakke punten in verouderde programma's en/of installeren eenvoudigweg malware in plaats van de beloofde updates. Illegale activeringsprogramma's ("cracking") infecteren de systemen op dezelfde manier: door schadelijke software te downloaden/installeren in plaats van het gelicentieerde product te activeren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam DeathRansom virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleutelde Bestandsextensie .wctc
Losgeldeisend Bericht read_me.txt
Losgeld Bedrag 0.1 Bitcoin
Cybercrimineel Crypto-portefeuille Adres 1J9CG9KtJZVx1dHsVcSu8cxMTbLsqeXM5N
Cybercrimineel Contact death@cumallover.me, death@firemail.cc, deathransom@airmail.cc
Detectie Namen Avast (FileRepMetagen [Malware]), BitDefender (Gen:Heur.Ransom.REntS.Gen.1), McAfee (Artemis!A35596ED0BFB), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Het wordt aanbevolen om geen verdachte en/of irrelevante e-mails te openen, met name diegene met onbekende afzenders (adressen). De bijlagen (of links) die aanwezig zijn in de verdachte e-mail mogen nooit worden geopend omdat deze bestanden de oorzaak zijn van een mogelijke infectie. Alle inhoud moet gedownload worden van officiële en geverifieerde downloadbronnen. De software moet geactiveerd en bijgewerkt worden met de tools/functies die geleverd worden door de echte ontwikkelaars. Aangezien illegale activeringstools ("krakende") en updaters van externen gebruikt kunnen worden om malware te downloaden/installeren, mogen ze niet worden gebruikt. De gebruikers wordt sterk aangeraden om een betrouwbare anti-virus/anti-spyware suite te installeren en bij te werken. Bovendien moeten er regelmatige systeemscans mee uitgevoerd worden om de gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met DeathRansom, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het DeathRansom ransomware's tekstbestand ("read_me.txt"):

- = DEATHRANSOM = ---
******* VERWIJDER IN GEEN GEVAL DIT BESTAND, TOTDAT AL UW GEGEVENS HERSTELD ZIJN *******
***** ALS U DIT NIET DOET, DAN KUNNEN ER DECRYPTIEFOUTEN ZIJN *****
Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke
bestanden zijn gecodeerd.
U kunt dit niet zelf decoderen! De enige methode is om
uw bestanden te herstellen is het kopen van een unieke privésleutel.
Alleen wij kunnen u deze sleutel geven en alleen wij kunnen uw bestanden herstellen.
Om zeker te zijn dat we de decryptor hebben en dat deze werkt, kun je een e-mail sturen
naar death@firemail.cc en één bestand gratis decoderen. Maar dit
bestand mag niet waardevol zijn!
Wilt u uw bestanden echt herstellen?
Schrijf naar
              death@cumallover.me
              death@firemail.cc
Uw LOCK-ID: -

>>> Bitcoin verkrijgen:
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en de beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/

>>> Gratis decryptie als garantie!
Voordat u betaalt, stuurt u ons maximaal 1 bestand voor een gratis decodering.
We hebben aanbevolen om geen afbeeldingen, tekstbestanden, bladen, enz. te verzenden (bestanden niet meer dan 1 MB)
OM DATA-SCHADE TE VOORKOMEN:
1. Wijzig de naam van de gecodeerde bestanden niet.
2. Probeer uw gegevens niet te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
3. De decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan
de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een oplichting.

Screenshot versleuteld door de DeathRansom (".wctc" extensie):

Bestanden versleuteld door DeathRansom

Update 21 november 2019 - De cybercriminelen hebben onlangs een bijgewerkte variant van de DeathRansom ransomware uitgebracht, die nu feitelijk de gegevens codeert maar die geen extensie meer toevoegt. Het losgeldbedrag is ook verschillend.

Screenshot van de losgeldbrief ("read_me.txt") gemaakt door de bijgewerkte DeathRansom ransomware:

Bigewerkte DeathRansom losgeldbrief

Tekst in dit bestand:

?????????????????????????
??????DEATHRansom ???????
?????????????????????????

Hallo lieve vriend,
Uw bestanden zijn gecodeerd!
U heeft maar 12 uur de tijd om het te decoderen
Als er geen antwoord is, dan verwijdert ons team uw decoderingswachtwoord
Schrijf naar onze e-mail: deathransom@airmail.cc

In uw bericht moet u schrijven:
1. UW LOCK-ID: -
2. De tijd waarop u 0,1 btc aan deze bitcoin-portemonnee hebt betaald:
1J9CG9KtJZVx1dHsVcSu8cxMTbLsqeXM5N

Na de betaling zal ons team uw bestanden onmiddellijk decoderen

Gratis decodering als garantie:
1. Bestand moet kleiner zijn dan 1 MB
2. Alleen .txt- of .lnk-bestanden, geen databases
3. Slechts 1 bestand
 
Hoe bitcoin te verkrijgen?:
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en de beginnersgids te kopen:

hxxp://www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/

Bestanden versleuteld door de DeathRansom ransomware (geen extensie):

Bestanden versleuteld door de nieuwe versie van DeathRansom ransomware

DeathRansom ransomware verwijderen:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Video die uitlegt welke stappen worden genomen in geval van een ransomware infectie:

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
DeathRansom virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DeathRansom virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.