Hoe de installatie van malware zoals de Money ransomware te vermijden?

Ook bekend als: Money virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Money ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Money?

Money ransomware is afkomstig uit de Dharma-groep en het werd ontdekt door Jakub Kroustek. Dergelijke malware is meestal ontworpen om de toegang tot de gegevens te blokkeren door deze te versleutelen. Om de toegang tot hun bestanden terug te krijgen moeten de slachtoffers decryptietools of/en sleutels gebruiken die gekocht kunnen worden bij de cybercriminelen die het ransomware-programma hebben ontworpen. Money wijzigt de bestandsnamen van de gecodeerde bestanden door er een ID-nummer, e-mailadres en de extensie ".money" aan toe te voegen. Het hernoemt bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.id-1E857D00.[[email protected]].money", enzovoort. De instructies over het betalen van het losgeld en om contact op te nemen met de cybercriminelen worden getoond in een pop-upvenster en een tekstbestand met de naam "FILES ENCRYPTED.txt".

FILES ENCRYPTED.txt bevat een e-mailadres ([email protected]) dat de slachtoffers moeten gebruiken om contact op te nemen met de Money-ontwikkelaars. Zoals vermeld in het pop-upvenster van Money, moet de e-mail de aangewezen ID bevatten. De slachtoffers kunnen ook één gecodeerd bestand bijvoegen dat de cybercriminelen gratis zullen decoderen. Doorgaans bieden de ransomware-ontwikkelaars een gratis decodering van één of meer bestanden aan om te bewijzen dat ze een tool hebben die de bestanden kan decoderen. De prijs van deze tool is onbekend, maar er wordt vermeld dat deze afhangt van hoe snel de slachtoffers contact zullen opnemen met de cybercriminelen. Bovendien worden de slachtoffers gewaarschuwd om niet te proberen om de bestanden te hernoemen, om ze niet te decoderen met een andere tool, om geen antivirussoftware te gebruiken, enz. Volgens de ontwikkelaars van Money kunnen dergelijke acties permanent gegevensverlies veroorzaken. Simpel gezegd, de enige manier om bestanden te decoderen is zogezegd door losgeld te betalen en te wachten tot de cybercriminelen een decryptietool sturen. Helaas decoderen de meeste ransomware-programma's de bestanden met behulp van sterke coderingsalgoritmen en zijn de ransomware-ontwikkelaars de enige die deze tools of sleutels kunnen aanbieden. Het wordt echter niet aanbevolen om deze ontwikkelaars te vertrouwen, vaak houden ze zich niet aan hun beloften. Zodra ze betaald worden, beginnen ze met hun slachtoffers te negeren. Met andere woorden, de mensen die hen vertrouwen (betalen) worden vaak opgelicht. Om de bestanden gratis te herstellen, adviseren we u om ze te herstellen vanaf een gemaakte back-up. Desondanks is dit alleen mogelijk als de gebruiker een back-up heeft gemaakt vóór de codering.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Money decryptie instructies

Er zijn veel soortgelijke programma's zoals de Money ransomware, bijvoorbeeld Ebola, Domn en RSA. Doorgaans voorkomen ransomware-programma's dat de slachtoffers toegang hebben tot hun bestanden, zodat de cybercriminelen ze kunnen chanteren door hen te dwingen om losgeld/een decryptietool te betalen. De twee meest voorkomende verschillen zijn meestal het bedrag van het losgeld en de coderingsalgoritme (symmetrisch of asymmetrisch) die gebruikt wordt om de gegevens te vergrendelen. Hoe dan ook, in de meeste gevallen zijn de uitgevoerde coderingen onmogelijk om te 'kraken' en is de enige manier om bestanden te decoderen door de tools te gebruiken die alleen de ransomware-ontwikkelaars hebben. Het is mogelijk om de bestanden te herstellen wanneer de ransomware niet voltooid is of bugs, fouten, enz bevat. Ook kan er een back-up gebruikt worden om de verloren bestanden te herstellen, als die er is. Daarom is het altijd een goed idee om een back-up van de gegevens te maken en om deze op een externe server of een niet-aangesloten opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Meestal verspreiden de cybercriminelen malware via e-mails, trojans, onbetrouwbare downloadkanalen/bronnen, onofficiële activering of software-updatetools. Ze verzenden e-mails die bijlagen of weblinks bevatten en hopen dat de ontvangers deze openen. Wanneer de mensen die bijlagen openen, dan kunnen ze schadelijke software zoals ransomware installeren. Voorbeelden van bestanden die gebruikt worden om malware via e-mails te verspreiden zijn Microsoft Office-documenten, PDF-documenten, archieven zoals ZIP, RAR, uitvoerbare bestanden zoals .exe en JavaScript-bestanden. Trojans zijn schadelijke programma's die vaak ontworpen zijn om kettinginfecties te veroorzaken. Eenvoudig gezegd, indien geïnstalleerd, dan downloaden en installeren trojans extra malware. Externe downloaders, gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer netwerken (zoals torrents, eMule), freeware downloadpagina's en andere vergelijkbare kanalen kunnen ook gebruikt worden om malware te verspreiden. de cybercriminelen stellen de geüploade bestanden voor als legitiem en hopen dat iemand ze zal downloaden en openen. de mensen die dergelijke bestanden openen, installeren vaak zelf onbedoeld malware. Niet-officiële software-activeringsprogramma's die hun gebruikers in staat moeten stellen om de betaalde activeringen van de gelicentieerde programma's te omzeilen, zijn vaak ontworpen door cybercriminelen die de computers met schadelijke programma's willen infecteren. Valse software-updaters installeren, indien gebruikt, schadelijke software in plaats van de updates of ze misbruiken bugs, fouten van verouderde software die op het besturingssysteem geïnstalleerd is.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Money virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie .money
Losgeldeisend Bericht Pop-upvenster en FILES ENCRYPTED.txt
Cybercrimineel Contact [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:RansomX-gen [Ransom]), BitDefender (Trojan.Ransom.Crysis.E), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.Crysis.P), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Crusis.to), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen om losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen geïnstalleerd worden samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om Money virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

We raden u ten zeerste aan om geen bijlagen (of weblinks) te openen die zijn toegevoegd aan irrelevante e-mails en/of wanneer deze e-mails worden ontvangen van onbekende, verdachte adressen. Update de geïnstalleerde software enkel via geïmplementeerde functies of tools die ontworpen zijn door de officiële ontwikkelaars. Download de bestanden en de programma's van de officiële websites en vermijd het gebruik van andere bronnen. Niet-officiële software-activeringsprogramma's ('cracking-tools') zijn illegaal en veroorzaken vaak installaties van malware. Dit soort tools mogen ook niet gebruikt worden. En tot slot raden we u aan om een gerenommeerde anti-spyware of antivirussoftware te installeren en om het besturingssysteem er regelmatig mee te scannen. Als uw computer al met Money geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Money ransomware's pop-upvenster:

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Al uw bestanden zijn gecodeerd vanwege een beveiligingsprobleem met uw pc. Als u ze wilt herstellen, schrijf ons dan naar de e-mail [email protected]
Schrijf deze ID in de titel van uw bericht 1E857D00
Als u niet binnen de 24 uur een antwoord krijgt, dan kunt u ons schrijven naar deze e-mail: [email protected]
U moet voor de decodering betalen in Bitcoins. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft. Na betaling sturen we u de decoderingstool die al uw bestanden decodeert.
Gratis decryptie ter garantie!
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 1 bestand sturen voor een gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 1 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen?
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps://localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en een beginnersgids te kopen:
hxxp://www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Aandacht!
Wijzig de naam van de gecodeerde bestanden niet.
Probeer uw gegevens niet te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
De decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een oplichting.

Screenshot van Money's tekstbestanden ("FILES ENCRYPTED.txt"):

Money tekstbestand

Tekst in dit bestand:

al uw gegevens zijn vergrendeld
Wilt u ze herstellen?
schrijf een e-mail naar [email protected]

Screenshot van bestanden versleuteld door Money (".money" extensie):

Bestanden versleuteld door Money

Money ransomware verwijderen:

Money virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Money virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Money virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Money ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Money ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mMoneyode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Money ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mMoneyode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Money, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmMoneyode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Money ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Money ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15878-money-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Money virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Money virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Money virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.