Verwijder de CASH ransomware uit uw besturingssysteem

Ook bekend als: CASH virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

CASH ransomware verwijderingsinstructies

Wat is CASH?

CASH is een stukje kwaadaardige software, behorend tot de Crysis/Dharma malware-familie. Zoals ontdekt door Jakub Kroustek, is dit programma geclassificeerd als ransomware. Het werkt door de gegevens te versleutelen en vast te houden totdat er losgeld betaald is. Aangezien CASH de bestanden codeert, hernoemt het ze met de unieke ID-nummer van het slachtoffer, het e-mailadres van de ontwikkelaar en de extensie ".CASH". Een bestand met de naam "1.jpg" zou bijvoorbeeld worden hernoemd in iets dat lijkt op "1.jpg.id-1E857D00.[[email protected]].CASH" enzovoort. Nadat de codering voltooid is, maakt CASH een tekstbestand - "FILES ENCRYPTED.txt" aan op het bureaublad van de betreffende gebruiker. Bovendien opent CASH een pop-upvenster..

Het tekstbestand informeert de gebruikers dat hun gegevens vergrendeld zijn en dat als ze deze willen herstellen, dan moeten ze contact opnemen met de ontwikkelaars van CASH via de opgegeven e-mailadressen. Het pop-upvenster bevat een gedetailleerde losgeldbrief. Het geeft de instructies over hoe de slachtoffers contact moeten opnemen met de cybercriminelen en hoe ze hun gecodeerde bestanden kunnen ophalen. De gebruikers wordt verteld dat de e-mail die ze naar de criminelen moeten sturen, hun unieke ID-nummer in de titel moet bevatten. Om hun gegevens te herstellen, moeten de slachtoffers de decoderingstool van hen kopen. Het bericht geeft aan dat hoe langer het duurt voor de gebruikers om contact op te nemen met de CASH-ontwikkelaars, hoe groter het losgeld zal zijn. De betaling moet gedaan worden in Bitcoin-cryptocurrency en de notitie geeft instructies over hoe u deze kunt verkrijgen. Als garantie bieden de cybercriminelen aan om één bestand gratis te decoderen. Het bestand moet niet-gearchiveerd zijn en mag niet groter zijn dan 1Mb. Bovendien mag het geen waardevolle informatie bevatten (bijv. Database, back-up, groot Excel-blad, enz.). De slachtoffers worden ook gewaarschuwd om de gecodeerde bestanden niet te hernoemen en om geen handmatige decodering te proberen, anders riskeren ze permanent gegevensverlies. Helaas is het zo dat ransomware-programma's sterke coderingen gebruiken, die niet verbroken kunnen worden met gratis tools/software. In de meeste gevallen kunnen alleen de cybercriminelen die de bestanden versleutelen ze decoderen. De gebruiker wordt echter ten zeerste afgeraden om aan de losgeldvereisten te voldoen. Vaak bieden de ontwikkelaars van deze kwaadaardige programma's geen decryptietools/software, zelfs niet als ze betaald worden. Daarom blijven hun gegevens versleuteld en waardeloos. De enige haalbare oplossing is het terugzetten van de bestanden vanuit een back-up; mits die voorafgaand aan de infectie gemaakt is en afzonderlijk opgeslagen werd.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

CASH decryptie instructies

De meeste ransomware-software vertoont bepaalde overeenkomsten. Reco, Local, OmniSphere, Athena865 zijn enkele voorbeelden van kwaadaardige programma's die op CASH lijken. Vrijwel alle ransomware versleutelt de gegevens en eist betaling voor de ontsleuteling. Er zijn twee belangrijke verschillen met deze programma's: het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en de grootte van het losgeld. Zonder tussenkomst van de cybercriminelen, die de bestanden versleutelden, is het onmogelijk om ze te decoderen. Het kan, maar alleen als de ransomware nog in ontwikkeling is of bugs/fouten bevat. Om de gegevensveiligheid te garanderen, worden de gebruikers geadviseerd om back-ups te bewaren op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten (bij voorkeur meerdere exemplaren op verschillende locaties).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware worden meestal verspreid via trojans, spamcampagnes, onbetrouwbare downloadbronnen, software "cracking" (activerings) tools en valse updaters. Trojans zijn schadelijke programma's, die ontworpen zijn om kettinginfecties te veroorzaken (d.w.z. dat ze extra malware downloaden/installeren). Spamcampagnes worden gebruikt om duizenden misleidende e-mails te verzenden. Deze e-mails bevatten virulente bijlagen en worden doorgaans aangeduid als "belangrijk", "officieel" enz. De bijlagen kunnen verschillende bestandsindelingen hebben (bijvoorbeeld uitvoerbare bestanden en archiefbestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.) Eénmaal geopend, veroorzaken ze de infectie. Peer-to-peer deelnetwerken, gratis bestandshosting en niet-officiële websites en andere downloaders van externen worden als onbetrouwbaar beschouwd. Dergelijke bronnen bieden waarschijnlijk misleidende of gebundelde inhoud. Software "kraken" tools kunnen malware installeren in plaats van het gelicentieerde product te activeren. Valse software-updaters maken gebruik van zwakke punten in verouderde programma's en/of installeren eenvoudig schadelijke inhoud in plaats van de beloofde updates.

Bedreigingsoverzicht:
Naam CASH virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleutelde bestandsextensie .CASH (deze ransomware voegt ook bestandsnamen toe met de unieke ID van het slachtoffer en het e-mailadres van de ontwikkelaar).
Losgeld eisend bericht Pop-up window (HTML applicatie), FILES ENCRYPTED.txt
Cyber Crimineel Contact [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:RansomX-gen [Ransom]), BitDefender (Trojan.Ransom.Crysis.E), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.Crysis.P), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Crusis.to), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen om losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoordstelende trojans en malware-infecties kunnen geïnstalleerd worden samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om CASH virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Verdachte en irrelevante e-mails ontvangen van onbekende afzenders mogen niet worden gelezen. De bijlagen die hierin voorkomen mogen nooit worden geopend, omdat ze hiermee malware kunnen downloaden/installeren. Het wordt u ten zeerste aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde bronnen te gebruiken voor het downloaden. De geïnstalleerde programma's moeten up-to-date worden gehouden via de tools/functies die door de officiële ontwikkelaar worden aangeboden. Hetzelfde geldt voor de softwareactivering, omdat illegale activeringstools ("cracks") schadelijke programma's kunnen installeren. De gebruikers worden ten zeerste aangeraden om een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite te installeren en om deze  bij te werken. Deze software moet regelmatige systeemscans uitvoeren en potentiële bedreigingen verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met CASH, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het CASH's pop-upvenster:

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Al uw bestanden zijn gecodeerd vanwege een beveiligingsprobleem met uw pc. Als u ze wilt herstellen, schrijf ons via de e-mail [email protected]
Schrijf deze ID in de titel van uw bericht 1E857D00
Als u niet binnen de 24 uur antwoordt, dan kunt u ons schrijven naar deze e-mail: [email protected]
U moet voor de decodering betalen in Bitcoins. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft. Na de betaling sturen we u de decoderingstool die al uw bestanden decodeert.
Gratis decryptie als garantie
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 1 bestand sturen voor gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 1 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
Je kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Aandacht!
Wijzig de naam van gecodeerde bestanden niet.
Probeer uw gegevens niet te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
De decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een zwendel.

Screenshot van de CASH's tekstbestanden ("FILES ENCRYPTED.txt"):

CASH tekstbestand

Tekst in het CASH ransomware's tekstbestand:

al uw gegevens zijn vergrendeld
Wilt u ze herstellen?
schrijf een e-mail naar [email protected] of [email protected]

Screenshot van bestanden versleuteld door CASH (".CASH" extensie):

Bestanden versleuteld door CASH

CASH ransomware verwijderen:

CASH virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van CASH virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het CASH virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze CASH ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de CASH ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mCASHode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de CASH ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mCASHode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met CASH, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmCASHode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals CASH ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de CASH ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16040-cash-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CASH virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CASH virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met CASH virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.