Hoe de BORISHORSE ransomware-infectie te verwijderen?

Ook bekend als: BORISHORSE virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

BORISHORSE ransomware verwijderingsinstructies

Wat is BORISHORSE?

BORISHORSE is nog een andere variant van de Dharma ransomware-infectie. Het doel van deze malware is om heimelijk in het systeem te infiltreren en de opgeslagen gegevens te coderen. Terwijl dit gebeurt, hernoemt BORISHORSE elk gecompromitteerd bestand door er de unieke ID van het slachtoffer, het e-mailadres van de ontwikkelaar en de extensie ".BORISHORSE" (dus de naam van ransomware) aan toe te voegen. Bijvoorbeeld "1.jpg" zou worden hernoemd naar iets als "1.jpg.id[1E857D00-2271].[[email protected]].BORISHORSE". Bovendien genereert BORISHORSE twee bestanden: "info.hta" (HTML-toepassing die een pop-upvenster weergeeft) en "info.txt", die ze op het bureaublad van het slachtoffer neerzetten. BORISHORSE werd eerst ontdekt door Raby.

Het gemaakte tekstbestand bevat een kort bericht dat de slachtoffers informeert over de codering en hen aanmoedigt om contact op te nemen met de cybercriminelen als ze hun gegevens willen herstellen. Ondertussen geeft een pop-upvenster (HTML-toepassing) meer details. Het zegt eigenlijk dat alleen de ontwikkelaars de gecompromitteerde gegevens kunnen decoderen. Om de ontcijferingstool te ontvangen, moet elk slachtoffer losgeld betalen. De prijs is niet gespecificeerd - alle instructies voor de betaling/decodering worden via e-mail verstrekt. Toch moeten we de slachtoffers informeren dat het bedrag van het losgeld meestal schommelt tussen de 500 en de 1500 euro. Het enige dat het bericht vermeldt, is dat de betaling moet gebeuren met behulp van Bitcoin-cryptocurrency. De ontwikkelaars van BORISHORSE bieden ook een gratis decodering aan van 3 bestanden. De bestanden kunnen echter geen waardevolle informatie bevatten en hun totale grootte mag niet groter zijn dan 4 MB (niet gearchiveerd). De oplichters doen dit met de bedoeling het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Deze personen mogen echter nooit vertrouwd worden, omdat de ontwikkelaars van ransomware in het algemeen berucht zijn om het negeren van hun slachtoffers, zodra betalingen zijn ingediend. Met andere woorden, de overgrote meerderheid van de slachtoffers stuurt het geld en krijgt er niets voor terug. Om deze reden moeten alle aanmoedigingen tot betalen genegeerd worden. Helaas zijn er geen tools die de codering van BORISHORSE kunnen kraken en die de gegevens gratis kunnen herstellen. De enige mogelijke oplossing is om alles van een back-up te herstellen, als er één is.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

BORISHORSE decryptie instructies

Er zijn honderden ransomware-infecties die gelijkenissen vertonen met BORISHORSE (bijv., Masok, ERIS RANSOMWARE v2, GermanWiper.) Bijna allemaal zijn ze ontworpen om gegevens te compromitteren (meestal door codering) zodat de ontwikkelaars losgeld kunnen eisen. De enige verschillen zijn het bedrag van het losgeld en het gebruikte type coderingsalgoritme. Helaas worden coderingen vaak uitgevoerd met behulp van cryptografieën zoals RSA, AES en andere die unieke decoderingssleutels voortbrengen. Om deze reden is het vrijwel onmogelijk om de gegevens te herstellen zonder tussenkomst van de ontwikkelaars. Andere mogelijke scenario's zijn dat de ransomware nog in ontwikkeling is en/of bepaalde bugs/fouten bevat (de sleutel wordt bijvoorbeeld lokaal opgeslagen, deze is hardcoded enz.). Ransomware is een sterk argument voor het onderhouden van een regelmatige gegevensback-ups. Deze moet je opslaan op een externe server of een niet-aangesloten opslagapparaat omdat lokaal opgeslagen back-ups gecodeerd worden samen met de reguliere gegevens. We raden u aan om meerdere back-upkopieën op verschillende locaties te bewaren, omdat er altijd een kans bestaat dat de gebruikte server/opslagapparaat beschadigd is.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware-infecties worden meestal verspreid met behulp van spam-e-mails, software-downloadbronnen van externe partijen, trojans en valse software-updaters/-cracks. email-spamcampagnes worden gebruikt om honderdduizenden misleidende e-mails te verzenden die kwaadaardige bijlagen bevatten en een bericht die deze voorstellen als belangrijke documenten (bijv. facturen, kwitanties, enz.) Criminlen doen dit om de indruk van legitimiteit te creëren en om de ontvangers te misleiden om ze te opene. Niet-officiële downloadbronnen (peer-to-peer [P2P]-netwerken [bijv. torrents, eMule, enz.], gratis websites voor het hosten van bestanden, downloadsites voor freeware en dergelijke) worden ook op een vergelijkbare manier gebruikt. Cybercriminelen stellen kwaadaardige uitvoerbare bestanden voor als legitieme software, waardoor de ontvangers misleid worden. Trojans zijn kwaadaardige applicaties die heimelijk in computers infiltreren met de bedoeling om extra malware te downloaden en te installeren. Valse software-updaters infecteren meestal de systemen door ofwel bugs/fouten in oude software te misbruiken ofwel door eenvoudigweg malware te downloaden/installeren in plaats van de beloofde updates. Hetzelfde geldt voor valse kraakprogramma's die malware injecteren in plaats van de gebruikers toegang te geven tot de betaalde functies van de software. Samenvattend zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag.

Bedreigingsoverzicht:
Naam BORISHORSE virus
Bedreigingstype Ransomware, Cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie .BORISHORSE (deze ransomware voegt ookaan de bestandsnamen ook de unieke ID van het slachtoffer en het e-mailadres van de ontwikkelaar toe).
Losgeld-eisend bericht info.hta (HTML applicatie), info.txt
Cyber Crimineel Contact [email protected], [email protected] (Jabber client), [email protected] (Jabber client)
Detectie Namen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Gen:Variant.Ulise.39944), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.Phobos.C), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord stelende trojans en malware-infecties kunnen worden geïnstalleerd samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om BORISHORSE virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Om te beginnen moeten de gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet, evenals tijdens het downloaden, installeren en bijwerken van software. Ga altijd voorzichtig om met alle e-mailbijlagen. Bestanden/links ontvangen van verdachte/onherkenbare e-mailadressen mogen nooit worden geopend. Hetzelfde geldt voor bijlagen die niet relevant zijn en die u niet aangaan. De gewenste software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Goed software-onderhoud is ook van groot belang. Dit betekent dat u de geïnstalleerde applicaties altijd up-to-date moet houden en om dit te bereiken mag u alleen de geïmplementeerde functies of tools gebruikt die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Downloaders/installers/updaters van externe partijen bevatten meestal malafide apps, daarom moeten dergelijke tools niet worden gebruikt. De gebruikers moeten ook weten dat softwarepiraterij een cybercriminaliteit is en, als dat het risico op infecties extreem hoog, omdat de meeste kraakprogramma's vals zijn. Ten slotte moet u altijd een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd hebben en uitvoeren - dit soort tools zal de meeste infecties meer dan waarschijnlijk detecteren en verwijderen voordat ze het systeem beschadigen. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met BORISHORSE, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het BORISHORSE ransomware's pop-upvnster ("info.hta" - HTML applicatie):

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Al uw bestanden zijn gecodeerd vanwege een beveiligingsprobleem met uw pc. Als u ze wilt herstellen, schrijf ons dan naar de e-mail [email protected]
Schrijf deze ID in de titel van uw bericht 1E857D00-2271
Als we niet reageren, dan kunt u de Jabber-client installeren en ons schrijven ter ondersteuning van [email protected]
U moet betalen voor de decodering in Bitcoins. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft. Na betaling sturen we u de tool die al uw bestanden decodeert.
Gratis decryptie als garantie
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 1-3 bestanden sturen voor een gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 4 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
Je kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en een beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Jabber client installatie-instructies:
Download de jabber (Pidgin)-client van hxxps: //pidgin.im/download/windows/
Na de installatie vraagt ​​de Pidgin-client u om een ​​nieuw account aan te maken.
Klik op "Toevoegen"
Selecteer XMPP in het veld "Protocol"
In "Gebruikersnaam" - verzin een naam
In het veld "domein" - voer een willekeurige jabber-server in, er zijn er veel, bijvoorbeeld - exploit.im
Maak een wachtwoord
Zet onderaan het vinkje "Account aanmaken"
Klik op toevoegen
Als u "domein" - exploit.im hebt geselecteerd, verschijnt er een nieuw venster waarin u uw gegevens opnieuw moet invoeren:
Gebruiker
wachtwoord
U moet de link naar de captcha volgen (daar ziet u de tekens die u moet invoeren in het onderstaande veld)
Als je onze installatie-instructies voor de Pidgin-client niet begrijpt, kun je veel installatie-tutorials vinden op youtube - hxxps: //www.youtube.com/results? Search_query = pidgin + jabber + install
Aandacht!
Wijzig de naam van gecodeerde bestanden niet.
Probeer uw gegevens niet te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
Decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een oplichting.

Screenshot van het BORISHORSE's tekstbestand ("info.txt"):

BORISHORSE tekstbestand

Tekst in dit bestand:

Wil je je bestanden terugsturen, schrijf dan naar ons xmpp-account - [email protected]
De eenvoudigste manier - registreer hier hxxps://www.xmpp.jp/signup
Na het downloaden van pidgin-client hxxps://pidgin.im/
Druk op Account toevoegen, kies protocol xmpp en plaats een gebruikersnaam van xmpp.jp waar u zich moet aanmelden
Domein - xmpp.jp
Voer uw wachtwoord in en druk op toevoegen
Wanneer u inlogt, drukt u op Buddies -> Buddy toevoegen -> en in Buddys de gebruikersnaam put beautydonkey xmpp.jp
Nadat je het toegevoegde account beautydonkey @ xmpp.jp ziet, klikt u er twee keer op en schrijft u een bericht
U kunt ons 1-3 testbestanden sturen. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 10 MB (niet gearchiveerd),
we zullen ze ontsleutelen en u sturen dat we echt zijn
Als u een probleem hebt met xmpp dan kunt u schrijven naar onze mail [email protected]

Screenshot van bestanden versleuteld door BORISHORSE (".BORISHORSE" extensie):

Bestanden versleuteld door BORISHORSE

BORISHORSE ransomware verwijderen:

BORISHORSE virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van BORISHORSE virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het BORISHORSE virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze BORISHORSE ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de BORISHORSE ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mBORISHORSEode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de BORISHORSE ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mBORISHORSEode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met BORISHORSE, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmBORISHORSEode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals BORISHORSE ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de BORISHORSE ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15574-borishorse-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BORISHORSE virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BORISHORSE virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met BORISHORSE virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.