Verwijder de Adame ransomware-infectie

Ook bekend als: Adame virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Adame ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Adame?

Adame is weer een andere variant van de risicovolle ransomware genaamd Phobos. Het werd voor eerst ontdekt door de malwareonderzoeker Amigo-A. Na een succesvolle infiltratie codeert Adame de meeste opgeslagen gegevens, waardoor deze volledig onbruikbaar worden. Bovendien voegt Adame aan elke bestandsnaam de unieke ID van het slachtoffer toe, het e-mailadres van de ontwikkelaar en de extensie ".Adame" (bijvoorbeeld, "sample.jpg" zou worden hernoemd naar "sample.jpg.id[1E857D00-2275].[[email protected]].Adame"). Na een succesvolle toepassing genereert Adame twee bestanden ("info.hta" [HTML-toepassing die een pop-upvenster weergeeft] en "info.txt") en plaatst deze op het bureaublad van het slachtoffer.

Het gemaakte tekstbestand bevat een vrij kort bericht waarin staat dat de bestanden gecodeerd zijn en dat de slachtoffers de ontwikkelaars van Adame moeten e-mailen om ze te herstellen. Het pop-upvenster biedt daarentegen veel meer details. In dat bericht wordt aangegeven dat de bestanden aangetast zijn en alleen hersteld kunnen worden met behulp van een unieke decoderingstool. Helaas is het een feit dat de ontwikkelaars van Adame de enigen zijn die de gegevens kunnen herstellen waar. Adame versleutelt de gegevens met behulp van een algoritme dat voor elk slachtoffer een unieke decoderingssleutel voortbrengt. Het probleem is dat alle sleutels worden opgeslagen op een externe server die bestuurd wordt door cybercriminelen. Daarom moet je, om een ​​decoderingstool te ontvangen met de sleutel, contact opnemen met deze personen en losgeld betalen met behulp van Bitcoin-cryptocurrency. De prijs is niet gespecificeerd - alle details worden verstrekt via e-mail. Toch moeten we vermelden dat de ontwikkelaars van ransomware meestal 500 a 1500 euro vragen. Bovendien mogen de slachtoffers maximaal 5 bestanden bijvoegen (maximaal 4 MB in totaal, niet-gearchiveerd). Deze bestanden worden vervolgens hersteld en teruggestuurd als garantie dat de decryptie daadwerkelijk mogelijk is. Desondanks moet u deze personen nooit vertrouwen. Ransomware-ontwikkelaars zijn berucht voor het negeren van hun slachtoffers nadat de betalingen zijn ingediend. Dit betekent dat er een enorme kans bestaat dat betalen geen positief resultaat oplevert en dat de gebruikers alleen maar opgelicht worden. Daarom moeten alle aanmoedigingen om betalingen in te dienen en zelfs om contact op te nemen met deze personen worden genegeerd. Helaas zijn er geen tools die de codering van Adame kunnen kraken en die de gegevens gratis kunnen herstellen. Daarom is de enige mogelijke oplossing om alles van een back-up te herstellen.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Adame decryptie instructies

Adame heeft veel overeenkomsten met Pox, Godes, Rodentia en tientallen andere ransomware-infecties. Bijna elk exemplaar is ontworpen om gegevens te compromitteren (meestal om ze te coderen) zodat de ontwikkelaars losgeld kunnen eisen door een betaalde herstelservice aan te bieden. Nu is het probleem dat de coderingen meestal worden uitgevoerd met behulp van cryptografieën zoals RSA, AES en andere die een unieke decodering voortbrengen. Daarom is het handmatig herstel van de gegevens onmogelijk als het virus foutloos wordt ontwikkeld. Ransomware is een sterk argument voor het onderhouden van regelmatige gegevensback-ups. Zorg er echter voor dat u deze opslaat op een externe server of een losgekoppeld opslagapparaat, omdat lokaal opgeslagen back-ups net als elk ander normaal bestand in gevaar worden gebracht/versleuteld kunnen worden. Bovendien moet u er rekening mee houden dat er altijd een kans is dat de gebruikte hardware/server beschadigd wordt. Om deze reden raden we u ten zeerste aan om meerdere gegevensback-ups op verschillende locaties te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Er zijn vijf populaire tools/methoden die de ontwikkelaars gebruiken om ransomware zoals Adame te verspreiden. De lijst bevat trojans, valse software-updaters en -cracks, software-downloadbronnen van externe partijen en email-spamcampagnes. Trojans zijn in feite kwaadaardige apps die ontworpen zijn om zogenaamde "kettinginfecties" te veroorzaken. Ze infiltreren heimelijk in de computers en injecteren ze met extra malware. Valse updatetools infecteren systemen door ofwel bugs/fouten van verouderde software te misbruiken of eenvoudigweg door malware te downloaden en te installeren in plaats van de daadwerkelijke updates. Hetzelfde geldt voor softwarecracks die malware injecteren in plaats van de betaalde apps te activeren. Freeware download/gratis hostingwebsites, peer-to-peer (P2P)-netwerken (torrents, eMule, enz.) en andere vergelijkbare downloadbronnen stellen malware vaak voor als legitieme software, wat de gebruikers misleidt tot het zelf downloaden en installeren van malware. Last but not least zijn email-spamcampagnes. Criminelen gebruiken ze om honderdduizenden malafide e-mails te verzenden met misleidende berichten die de ontvangers aanmoedigen om de bijgevoegde links/bestanden te openen. Deze bijlagen worden vaak voorgesteld gepresenteerd als belangrijke documenten (bijv. bonnen, facturen, enz.) om de indruk van legitimiteit te wekken. Omdat deze bijlagen echter schadelijk zijn, resulteert het openen ervan uiteraard in een computerinfectie. Samenvattend zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Adame virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie .Adame (deze ransomware voegt ook bestandsnamen toe met de unieke ID van het slachtoffer en het e-mailadres van de ontwikkelaar).
Losgeld-eisend bericht info.hta (HTML Applicatie), info.txt text file
Cyber Crimineel Contact [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.32150067), ESET-NOD32 (A Variant Of MSIL/Kryptik.SET), Kaspersky (HEUR:Backdoor.MSIL.Androm.gen), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Frauduleuze Procesnaam "The App that Reminds You to Move More"
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen om losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoordstelende trojans en malware-infecties kunnen worden geïnstalleerd samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om Adame virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Om deze situatie te voorkomen moeten de gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet, evenals bij het downloaden/installeren/bijwerken van software. U moet altijd zorgvuldig omgaan met alle e-mailbijlagen. Bestanden/links ontvangen van verdachte/onbetrouwbare adressen mogen nooit worden geopend. Hetzelfde geldt voor alle bijlagen die niet relevant zijn en u niet aangaan. Download software alleen van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders/installers bevatten vaak malafide apps en daarom mogen dergelijke tools nooit worden gebruikt. Goed software-onderhoud is ook uiterst belangrijk. Houd de geïnstalleerde applicaties en het besturingssysteem altijd up-to-date. Gebruik echter alleen de geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaar worden geleverd. Iedereen moet weten dat het kraken van geïnstalleerde software illegaal is (softwarepiraterij is een cybercriminaliteit) en het is zeer riskant, omdat de meeste cracking programma's vals zijn. Om deze reden moet u nooit proberen om de geïnstalleerde apps te activeren met behulp van niet-officiële/illegale tools. Zorg er ten slotte voor dat er altijd een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd en actief is. Het zal u helpen om malware te detecteren en te verwijderen voordat het het systeem beschadigt. Als uw computer al geïnfecteerd is met Adame, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in de Adame ransomware's HTML applicatie ("info.hta"):

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Al uw bestanden zijn gecodeerd vanwege een beveiligingsprobleem met uw pc. Als u ze wilt herstellen, schrijft u ons via de e-mail [email protected]
Schrijf deze ID in de titel van uw bericht 1E857D00-2275
Als u niet binnen de 24 uur antwoordt, kunt u ons dit e-mailbericht sturen: [email protected]
U moet betalen voor de decodering in Bitcoins. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft. Na betaling sturen we u de tool die al uw bestanden decodeert.
Gratis decryptie als garantie
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 5 bestanden sturen voor gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 4 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
Je kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en de beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Aandacht!
Wijzig de naam van de gecodeerde bestanden niet.
Probeer uw gegevens niet te decoderen met de software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
Decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een zwendel.

Screenshot van Adame's tekstbestand ("info.txt"):

Adame tekstbestand

Tekst in dit bestand:

!!! Al uw bestanden zijn gecodeerd !!!
Stuur een e-mail naar dit adres om ze te decoderen: [email protected]
Als we niet binnen de 24 uur antwoorden, stuur dan een e-mail naar dit adres: [email protected]

Screenshot van bestanden versleuteld door Adame (".Adame" extensie):

Bestanden versleuteld door Adame

Adame ransomware verwijderen:

Adame virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Adame virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Adame virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Adame ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Adame ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mAdameode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Adame ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mAdameode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Adame, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmAdameode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Adame ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Adame ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15414-adame-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Adame virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Adame virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Adame virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.