FacebookTwitterLinkedIn

De SimpleProExtension adware verwijderen uit MacOS

Ook bekend als: SimpleProExtension 1.0 adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe SimpleProExtension te verwijderen van een Mac?

Wat is SimpleProExtension?

SimpleProExtension zou zogezegd een nuttige tool zijn die zijn gebruikers helpt om efficiënter op het web te surfen. Deze app is echter een PUA (mogelijk ongewenste app) die geclassificeerd is als adware. Het verwijst alle online zoekopdrachten door via zijn eigen URL-adres voordat ze worden doorgestuurd naar Google Zoeken. Zo kan SimpleProExtension eenvoudig webzoekopdrachten van de gebruikers verzamelen. Het is bekend dat apps zoals SimpleProExtension de browsegegevens van de gebruikers bijhouden, ongewenste advertenties weergeven en doorverwijzingen naar andere zoekmachines zoals Yahoo, Bing enzovoort veroorzaken.

SimpleProExtension adware

Adware-apps overladen hun gebruikers met advertenties zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enz. Mensen die erop klikken, worden vaak doorgestuurd naar onbetrouwbare websites of ze veroorzaken downloads/installaties van andere ongewenste applicaties (er zijn advertenties die ontworpen zijn om scripts uit te voeren die dat kunnen). Een ander probleem met apps als SimpleProExtension is dat ze werken als tool voor het bijhouden van informatie. Dit betekent dat deze apps de IP-adressen van de gebruikers verzamelen, de geolocaties, de URL's van de bezochte websites, de ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens met betrekking tot het surfgedrag. Ook registreren PUA's soms persoonlijke/gevoelige details. Hun ontwikkelaars sturen alle gegevens naar derden (mogelijk cybercriminelen) die deze gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien promoten dergelijke apps vaak andere zoekmachines (search.yahoo.com en bing.com), zo dwingen ze mensen om deze pagina's te gebruiken in plaats van hun standaardzoekmachines. Dergelijke apps kunnen leiden tot veiligheidsproblemen, privacyschendingen enz. Het is af te raden om deze te gebruiken of te installeren. Met andere woorden, we adviseren u om SimpleProExtension onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam SimpleProExtension 1.0 adware
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar gevaarlijke websites, zoekresultaten worden verstrekt na omleiding via een andere URL.
Detectie Namen (SimpleProExtension.app.zip) Volledige lijst met detecties (VirusTotal).
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijderen

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

SimpleProExtension is ontwikkeld door dezelfde mensen die andere soortgelijke apps hebben gemaakt, zoals Top Results en MatchKnowledge. Het is af te raden om één van deze apps te gebruiken. De kans is groot dat mensen deze apps niet bewust downloaden en installeren. Als dergelijke apps opzettelijk worden gedownload, is dat meestal omdat hun ontwikkelaars hen adverteren als legitieme, nuttige apps (terwijl ze dat niet zijn).

Hoe werd SimpleProExtension geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste gebruikers downloaden en installeren dergelijke apps via opdringerige advertenties (die zijn ontworpen om scripts uit te voeren waarmee de apps worden gedownload of geïnstalleerd) of doordat de apps gebundeld werden met een andere software. Daarbij gebruiken de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Ze bundelen ongewenste apps in de setups van andere programma's en verbergen de informatie daarover in de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Het probleem is dat mensen verschillende programma's downloaden en installeren zonder de instellingen te controleren die in de setups zijn opgenomen. Met andere woorden, ze geven onbedoeld toestemming om PUA's te downloaden en installeren in plaats van de software die ze willen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software van officiële en betrouwbare websites (bronnen), vermijd het gebruik van torrent-clients, eMule (andere peer-to-peer-netwerken), third-party downloaders enzovoort. Deze kanalen worden vaak gemonetariseerd door ongewenste, mogelijk schadelijke apps te verspreiden. Sla geen stappen van de set-up over zonder alle "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen/opties te bekijken. Vink aanbiedingen om extra software (PUA's) te downloaden of te installeren uit en voltooi pas daarna het download- of installatieproces. Klik niet op opdringerige advertenties, vooral niet als deze worden weergegeven op dubieuze pagina's. Wanneer aangeklikt, openen ze andere onbetrouwbare pagina's of verwijzen ze door naar ongewenste downloads/installaties. Als u vaak ongewenste advertenties (of omleidingen naar verdachte websites opmerkt, dan kan dit worden veroorzaakt door adware of door een andere PUA. Verwijder alle ongewenste extensies, add-ons en plug-ins die geïnstalleerd zijn in de webbrowser en ook alle ongewenste programma's die geïnstalleerd zijn op het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met SimpleProExtension, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van mappen en bestanden van de SimpleProExtension adware:

mappen en bestanden van de simpleproextension app 

Screenshot van de SimpleProExtension geïnstalleerd op Safari:

SimpleProExtension extensie geinstalleerd op safari

SimpleProExtension in Taakbeheer:

SimpleProExtension proces in taakbeheer

SimpleProExtension verwijst door naar Google door een andere URL (GIF):

SimpleProExtension

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de SimpleProExtension adware te verwijderen met Combo Cleaner:

SimpleProExtension adware verwijderen:

Verwijder de SimpleProExtension-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de simpleproextension 1.0 adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

SimpleProExtension 1.0 adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan simpleproextension 1.0 adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan simpleproextension 1.0 adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan simpleproextension 1.0 adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SimpleProExtension 1.0 adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SimpleProExtension 1.0 adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.