FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Top Results adware

Ook bekend als: Top Results ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Top Results te verwijderen van een Mac?

Wat is Top Results?

Top Results is een frauduleuze applicatie die, volgens de ontwikkelaars, de gebruikers gemakkelijk toegang geeft tot hun favoriete webzoekmachines. Afgaand hierop lijkt Top Results gepast en zelfs handig. Niettemin is het eigenlijk gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste app, evenals een adware. Dat komt omdat Top Results in de computers infiltreert zonder toestemming. Bovendien is het ontworpen om de zoekmachine search.yahoo.com te promoten. Het kan ook verschillende gegevens verzamelen en opdringerige advertenties opleveren - een dergelijk gedrag is heel gebruikelijk voor adware-apps.

Top Results adware

Search.yahoo.com (Yahoo) is een volledig legitieme webzoekmachine. Er zijn echter criminelen die proberen frauduleuze applicaties te gelde te maken door allerlei websites te promoten (in dit geval de Yahoo-webzoekmachine). Nogmaals, deze website is volledig ongevaarlijk en virusvrij. Door de gebruikers echter te dwingen om bepaalde websites te bezoeken, verminderen ongewenste apps de surfervaring op het internet aanzienlijk. Bovendien zullen adware-apps zeer waarschijnlijk opdringerige advertenties opleveren (kortingsbonnen, banners, pop-ups en dergelijke). Deze advertenties verwijzen meestal door naar kwaadaardige websites en/of voeren scripts uit die ontworpen werden om extra mogelijk ongewenste/kwaadaardige applicaties te downloaden/installeren. Dit betekent dat zelfs één enkele toevallige klik kan leiden tot een computerinfectie. Het is ook vermeldenswaard dat opdringerige advertenties meestal worden geleverd met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Om deze reden overdekken ze vaak de inhoud van de bezochte websites waardoor de surfervaring op het web wordt verstoord. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Adware-applicaties zijn berucht om het opslaan van informatie zoals geolocaties van de gebruikers, Internet Protocol (IP)-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en dergelijke. Deze gegevens kunnen bepaalde persoonlijke informatie bevatten. Maar belangrijk is dat de ontwikkelaars de verzamelde informatie delen met externe partijenn. Deze personen misbruiken deze ontvangen gegevens met de bedoeling inkomsten te verkrijgen, wat betekent dat de aanwezigheid van een dergelijke toepassing uiteindelijk kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om de Top Results adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Top Results ongewenste applicatie
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar duistere websites.
Detectie Namen(Top Results.app.zip) Volledige lijst met detecties (VirusTotal).
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), Valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar schaduwrijke websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met adware-applicaties die overeenkomsten vertonen. De lijst met voorbeelden omvat PDF Genie, 1 Click PDF, ApplicationWork, TopicLookup, en vele andere. Door verschillende 'handige functies' aan te bieden, proberen apps zoals Top Results (en vaak slagen ze daarin) om een indruk van legitimiteit/bruikbaarheid te creëren en zo gebruikers te misleiden tot installatie ervan. Het probleem is dat dergelijke apps meestal maar één doel hebben: het opleveren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Daarom leveren ongewenste applicaties in plaats van een echte meerwaarde te bieden voor de gebruiker opdringerige advertenties, verzamelen ze informatie en veroorzaken ze doorverwijzingen, waardoor de surfervaring op het web vermindert en de privacy/computerveiligheid van de gebruiker bedreigd wordt.

Hoe werd Top Results geïnstalleerd op mijn computer?

Adware-applicaties worden meestal verspreid met behulp van de bovengenoemde opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" (een stiekeme installatie van applicaties van externe partijen, samen met reguliere software). De ontwikkelaars weten dat de gebruikers vaak slordig downloaden/installeren en de meeste stappen overslaan. Om deze reden worden alle "gebundelde" apps verborgen achter de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Wat belangrijk is, is dat de gebruikers zich vaak achteloos doorheen deze procedures haasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken gebruikers op allerlei advertenties zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van apps van externe partijen, zoals Top Results.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat mogelijk ongewenste apps infiltreren in het systeem, moeten de gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Zorg er altijd voor dat u elke stap van het download-/installatieproces zorgvuldig analyseert met de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". Terwijl u dit doet, worden er extra toepassingen toegevoegd, zorg ervoor dat u alle aanbiedingen voor het downloaden/installeren hiervan weigert. We raden u ook aan om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen (bij voorkeur via directe downloadlinks) en om het downloaden van externe bronnen of mbv installers te vermijden, omdat deze vaak frauduleuze applicaties bevatten. Houd er bovendien rekening mee dat opdringerige advertenties er doorgaans legitiem uitzien. Eénmaal aangeklikt, verraden deze advertenties echter zichzelf omdat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites (zoals voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke). Als u dergelijke advertenties/doorverwijzingen vaak voorkomen, dan moet u onmiddellijk alle verdachte apps/browser plug-ins verwijderen. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met Top Results, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de Top Results adware in Mac Launchpad:

Top Results app in Mac Launchpad

Top Results adware veroorzaakt doorverwijzingen naar search.yahoo.com:

Top Results veroorzaakt doorverwijzingen naar Yahoo zoekmachine

BELANGRIJK! Top Results adware verwijderen is onmogelijk, tenzij het proces in Taakbeheer wordt beëindigd. Gebruikers die proberen het te verwijderen zonder het proces te beëindigen, zullen deze pop-up tegenkomen:

Top Results verwijderingsfout

Daarom, om deze adware te verwijderen, moet je eerst het proces verwijderen uit Taakbeheer:

Top Results proces in Taakbeheer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe Top Results adware te verwijderen met Combo Cleaner:

Top Results adware verwijderen:

Verwijder de Top Results-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de top results ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Top Results ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan top results ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan top results ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan top results ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Top Results ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Top Results ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.