FacebookTwitterLinkedIn

Hoe MatchKnowledge adware te verwijderen?

Ook bekend als: Match Knowledge adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe MatchKnowledge te verwijderen van een Mac?

Wat is MatchKnowledge?

MatchKnowledge (ook bekend als Match Knowledge) is een adware-app die vrijwel identiek is aan MatchKnowledge adware. Door verbeterde webzoekresultaten aan te bieden, creëert MatchKnowledge de indruk van legitimiteit/bruikbaarheid. Het werkelijke doel is echter om ongewenste doorverwijzingen naar search.yahoo.com te veroorzaken. MatchKnowledge staat bekend om het infiltreren in computers zonder enige toestemming van de gebruiker. Bovendien, omdat het als een adware gecategoriseerd is, is er een hoge kans dat het opdringerige advertenties zal vertonen en ook allerlei persoonlijke gegevens zal registreren.

MatchKnowledge adware

MatchKnowledge is ontworpen om de gebruikers te dwingen om de website search.yahoo.com (Yahoo) te bezoeken, wat een volledig legitieme webzoekmachine is. Het probleem is dat het dwingen van gebruikers om bepaalde websites te bezoeken, de surfervaring op het internet aanzienlijk vermindert. Oplichters gebruiken deze tactiek vaak door vals internetverkeer te genereren en inkomsten te verkrijgen via partnerprogramma's. Als het gaat om computerveiligheid, dan zijn doorverwijzingen naar MatchKnowledge onschadelijk. Zoals eerder gezegd, is het echter zeer onhandig om een ​​dergelijke app geïnstalleerd te hebben. Bovendien zijn adware-apps berucht voor het vertonen van opdringerige advertenties en het monitoren van de surfactiviteiten van de gebruikers. De lijst met geleverde advertentietypen bevat (maar is niet beperkt tot) banners, pop-ups en kortingsbonnen. Deze advertenties verwijzen meestal door naar kwaadaardige websites en kunnen zelfs scripts uitvoeren die ontworpen zijn om extra ongewenste programma's te downloaden/installeren. Vandaar dat erop klikken kan resulteren in verschillende computerinfecties. Daarnaast worden opdringerige advertenties geleverd met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van externen mogelijk maken. Daarom overdekken ze vaak de inhoud van de bezochte websites waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk vermindert. Een ander belangrijk nadeel is de datatracking. Adware-applicaties volgen vaak de surfactiviteit van de gebruikers door zoekquery's, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, IP-adressen (Internet Protocol) en andere soortgelijke informatie vast te leggen. Het is duidelijk dat dergelijke gegevens persoonlijke info kunnen bevatten. Maar belangrijker is dat de ontwikkelaars later deze verzamelde gegevens delen met externe partijen in ruil voor inkomsten. Deze personen (mogelijk cybercriminelen) hebben dan informatie ontvangen om nog meer inkomsten te verkrijgen, wat betekent dat de aanwezigheid van een applicatie voor het bijhouden van gegevens uiteindelijk kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om de MatchKnowledge-adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Match Knowledge adware
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Detectie Namen (MatchKnowledge.app.zip) Volledige lijst met detecties (VirusTotal).
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar schaduwrijke websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn duizenden adware-applicaties en ze vertonen allemaal veel gelijkenissen. PDF Genie, TopicLookup, Coloring Hero zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Door allerlei "voordelige functies" aan te bieden, creëert adware de indruk van legitimiteit/bruikbaarheid en wordt de gebruiker aangemoedigd over te gaan tot de installatie ervan. Het probleem is dat dergelijke applicaties slechts één doel dienen: het verkrijgen van inkomsten voor de ontwikkelaars. Daarom geven apps als MatchKnowledge, in plaats van echte meerwaarde te bieden voor de gebruikers, ongewenste doorverwijzingen, leveren ze advertenties op en verzamelen ze persoonlijke informatie, waardoor de surfervaring op het internet wordt verstoord en de privacy van de gebruikers en hun veiligheid op internet bedreigd worden.

Hoe werd MatchKnowledge geïnstalleerd op mijn computer?

Adware-applicaties worden meestal verspreid met behulp van de "bundeling"-methode, evenals via de bovengenoemde opdringerige advertenties. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van programma's van externe partijen samen met reguliere software. De ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van de "gebundelde" programma's bekend te maken. Wat de ontwikkelaars doen, is de "gebundelde" programma's verbergen achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. De kans is groot dat de gebruikers op verschillende advertenties klikken en zich doorheen de download- en installatieprocessen haasten waarbij ze de meeste stappen overslaan. Door dit te doen, stellen de gebruikers hun systeem  bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar. Met andere woorden, de belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid, wat betekent dat het van het grootste belang is om goed op te letten tijdens het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Houd er rekening mee dat de ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerpen van opdringerige advertenties, waardoor ze er volledig geschikt uitzien. Eénmaal aangeklikt, verraden deze advertenties zichzelf echter door om te leiden naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie. Gebruikers die dergelijke advertenties/omleidingen vaak ervaren, moeten de lijst met de geïnstalleerde apps/browser plugg-ins controleren en de verdachte waarden onmiddellijk verwijderen. Zorg er bovendien altijd voor dat u de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen selecteert en analyseer elk venster van download- en installatiedialogen zorgvuldig. Het is erg belangrijk om alle extra meegeleverde programma's te weigeren en alle aanbiedingen voor het downloaden/installeren van software van externe partijen eveneens. Het wordt aanbevolen om de gewenste programma's alleen uit officiële bronnen te downloaden, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Vermijd het gebruik van downloaders/installers van externe partijen, omdat de ontwikkelaars er vaak geld mee verdienen door de "bundeling"-methode te gebruiken (het promoten van valse apps). Als uw computer al geïnfecteerd is met MatchKnowledge, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de MatchKnowledge adware in Mac Launchpad:

MatchKnowledge app in Mac Launchpad

BELANGRIJK! De MatchKnowledge adware verwijderen is onmogelijk, tenzij u het proces eerst uit Taakbeheer verwijderd. Gebruikers die dit toch willen proberen - zonder eerst het proces te verwijderen - zullen de volgende pop-up zien verschijnen:

MatchKnowledge verwijderingsfout

Daarom, om deze adware te kunnen verwijderen moet het proces eerst verwijderd worden via Taakbeheer:

MatchKnowledge proces in Taakbeheer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de MatchKnowledge adware te verwijderen met Combo Cleaner:

MatchKnowledge adware verwijderen:

Verwijder alle aan MatchKnowledge-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de match knowledge adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Match Knowledge adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan match knowledge adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan match knowledge adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan match knowledge adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Match Knowledge adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Match Knowledge adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.