FacebookTwitterLinkedIn

Bing.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: browserkaper applicaties
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de bing.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is bing.com?

Bing.com is een bekende, legitieme webzoekmachine van Microsoft en deze heeft op zich niets te maken met virussen, malware enzovoort. Desalniettemin zijn er veel browserkapers/potentieel ongewenste applicaties (PUA's) die reclame voor Bing maken om een schijn van legimiteit te creëren. Doorgaans installeren gebruikers dergelijke apps onbedoeld. Eénmaal geïnstalleerd wijzigen de apps de browserinstellingen, leveren ze allerlei advertenties en verzamelen ze gegevens over de browseractiviteit van de gebruikers.

bing.com browserkaper op een Mac computer

De meeste apps die browsers kapen, zijn gericht op de populaire webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer. Na de installatie wijzigen ze heimelijk de standaardzoekmachine, de startpagina en de url voor nieuwe tabbladen, in dit geval naar bing.com. Sommige ongewenste, soortgelijke apps voegen zelfs een url-extensie toe aan de snelkoppeling naar elke browser. Dit betekent dat de gebruikers elke keer dat ze een nieuw tabblad openen of in een webbrowser proberen te zoeken op het internet, ze gedwongen worden om bing.com te bezoeken. Een ander nadeel van dergelijke ongewenste apps is dat ze vaak samen met zogenaamde "helper-objecten" worden geïnstalleerd. Deze worden meestal geïnstalleerd als extensies, plug-ins of add-ons en zijn ontworpen om te voorkomen dat de gebruikers de instellingen wijzigen die werden toegewezen aan de browserkapers. Met andere woorden, "helper-objecten" wijzen deze instellingen telkens opnieuw toe als men ze probeert ze te wijzigen. De doorverwijzing naar bing.com kan op zich geen kwaad. Browserkapers kunnen ongeacht of de gepromote zoekmachine legitiem is echter wel een bedreiging vormen voor de privacy en voor de veiligheid van gebruikers op het internet. Bovendien tonen deze ongewenste apps vaak allerlei opdringerige advertenties (pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en dergelijke) die gewoonlijk de onderliggende inhoud van een website verbergen. Als ze worden aangeklikt, kunnen ze bovendien doorverwijzen naar onbetrouwbare, misleidende websites. Deze omleidingen kunnen op hun beurt weer leiden tot de installatie van adware of zelfs van malware. Een ander nadeel van ongewenste applicaties is dat de meeste van hen ontworpen zijn om browsergerelateerde gegevens te verzamelen (IP-adressen, zoekopdrachten, url's van bezochte websites, geolocaties, enz.). Hun ontwikkelaars verzamelen continu gegevens en delen deze vervolgens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen). Het is mogelijk dat een deel van de verzamelde dada ook persoonlijke gegevens bevat. Apps voor dataspionage kunnen verschillende privacyschendingen veroorzaken. We raden u dan ook aan om zo snel mogelijk alle ongewenste, onbekende apps uit de webbrowsers te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam browserkaper applicaties
Bedreigingstype Mac-malware, Mac-virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade U wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meestal worden browserkapers gepromoot als applicaties die nuttig of handig zijn. Dit zijn echter slechts pogingen van de ontwikkelaars om mensen te misleiden zodat die de applicaties downloaden en installeren. Meestal worden dergelijke apps alleen ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars en leveren ze geen echte meerwaarde op (beloofde bruikbaarheid) voor hun gebruikers. Hier zijn enkele voorbeelden van andere websites die door browserkapers gepromoot worden: search.hogwarin.com, search-me.club en mysearchency.com.

Hoe werd bing.com geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen infltreren browserkapers in systemen zonder directe toestemming: ze worden geïnstalleerd omdat de softwareontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd of omdat gebruikers worden misleid door intrusieve advertenties. Bundeling is een methode om de gebruikers te overtuigen ongewenste apps (zoals browserkapers) te installeren samen met reguliere software. Softwareontwikkelaars verbergen deze apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties en instellingen van de installatie- en downloadprocessen. Ontwikkelaars verbergen meestal de informatie over de extra meegeleverde apps. Er zijn veel gebruikers die installatie- of downloadstappen overslaan zonder de instellingen te controleren. Dat leidt jammer genoeg vaak tot onbedoelde installaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Wees voorzichtig bij het surfen op het internet en tijdens het installeren en/of downloaden van allerlei software, vooral freeware (gratis software). Download geen apps van niet-officiële websites. Gebruik ook geen downloaders en installers van externe partijen of andere gelijkaardige bronnen. Controleer altijd alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen/opties bij het installeren of downloaden van software. Vink alle aanbiedingen om verschillende apps te downloaden of te installeren uit en geef geen toestemming voor het wijzigen van browserinstellingen. Wees voorzichtig met advertenties die worden weergegeven op dubieuze websites. Als u op dergelijke advertenties klikt, kan dit leiden tot doorverwijzingen naar ongewenste/onbetrouwbare websites. Als u constant omgeleid wordt naar websites met inhoud zoals pornografie, gokken, dating, enzovoort, bekijk dan de lijst met geïnstalleerde applicaties/browser plug-ins, add-ons of extensies en verwijder alle verdachte items onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor de programma's die op uw systeem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Voorbeeld van een software-installatieprogramma voor browserkapers dat bing.com promoot:

vb. browserkaper die doorverwijst naar bing

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen naar bing.com te verwijderen met Combo Cleaner:

bing.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan bing.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de browserkaper applicaties gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

browserkaper applicaties startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan browserkaper applicaties gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan browserkaper applicaties gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan browserkaper applicaties gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
browserkaper applicaties QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van browserkaper applicaties op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.