Chrominio Virus

Ook bekend als: Chrominio adware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Chrominio doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is Chrominio?

Chrominio is een frauduleuze applicatie die doorgaans het systeem infiltreert zonder toestemming van de gebruiker (de "bundling"-methode). Zodra het is geïnfiltreerd, verschijnen Chrominio-pop-upvensters (in de rechterbenedenhoek van het scherm) die gebruikers aanmoedigen om een 'Nieuwe Chromium-versie' te installeren. Dit is echter oplichting. Gebruikers die hierop klikken, downloaden en installeren een frauduleuze Chromium Internet browser.

Chrominio adware

Chromium is een open-source webbrowserproject ontworpen door Google. Het project zelf is volkomen legitiem. Oplichters gebruiken dit project echter om inkomsten te genereren - ze ontwerpen valse browsers om intrusieve advertenties te tonen, ongewenste doorverwijzingen te veroorzaken en gevoelige informatie te registreren. Gebruikers moeten daarom weten dat het potentieel ongewenste programma Chrominio een van de tools is waarmee dergelijke browsers worden verspreid. Zoals hierboven vermeld, toont Chrominio regelmatig een pop-upvenster (aangeduid als "Chrominio Message Center") waarin staat dat een Chromium-update beschikbaar is. Een grote meerderheid van de gebruikers die daarmee niet bekend is zal Chromium verwarren met Chrome. En alsof dat nog niet erg genoeg is, zijn de logo's van Chromium and Chrome ook nog eens vrijwel identiek. Het enige verschil is de kleur. Daarom is het eenvoudig gebruikers te misleiden. U kunt dus best alle berichten van "Chrominio Message Center" negeren en nooit een update accepteren. We raden u ook aan om hier meer te lezen over frauduleuze Chromium browsers.

Bedreigingsoverzicht:
NaamChrominio adware
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Chrominio adware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er bestaan tientallen frauduleuze Chromium-browsers. De lijst met voorbeelden omvat (maar is niet gelimiteerd tot) Fusion, MyBrowser, BeagleBrowser, eFast, BrowserAir, Chedot en Torch. Allemaal beweren ze de surfervaring van gebruikers te verbeteren. Onthoud echter dat deze mogelijk ongewenste programma's alleen worden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Alle claims over het toevoegen van nuttige functionaliteit zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In plaats van toegevoegde waarde te bieden aan reguliere gebruikers, tonen frauduleuze Chromium-browsers intrusieve advertenties, veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige informatie. Zo vormen ze een directe bedreiging voor de veiligheid van gebruikers en voor hun privacy op internet. 

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, infiltreert Chrominio meestal het systeem zonder toestemming van de gebruikers. Dit komt doordat ontwikkelaars deze PUP prolifereren via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere). Ontwikkelaars weten dat gebruikers waarschijnlijk de download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste stappen overslaan. Daarom worden alle "gebundelde" applicaties opzettelijk verborgen achter verschillende secties (meestal de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Met andere woorden, gebruikers die achteloos download- en installatiestappen overslaan, raken vaak opgezadeld met ongewenste programma's zoals Chrominio.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om dit te voorkomen, moeten gebruikers beseffen dat de belangrijkste redenen voor computerinfecties een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Vandaar dat gebruikers zeer voorzichtig moeten zijn bij het surfen op internet en bij het downloaden of installeren van software. Ongewenste programma's worden ook verspreid met behulp van intrusieve advertenties (die linken naar kwaadwillende sites of die scripts uitvoeren om stiekem malware te downloaden en installeren). De meeste van die advertenties zijn ontworpen om er volledig legitiem uit te zien. Eenmaal aangeklikt blijken ze echter vrijwel altijd door te linken naar onbetrouwbare websites (gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als gebruikers dergelijke doorverwijzingen ervaren dan moeten ze onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensies verwijderen. Bovendien moeten gebruikers altijd zorgvuldig elk venster van download- en installatiedialogen analyseren en alle extra inbegrepen programma's verwijderen. Het is aanbevolen om software alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installers worden gemonetariseerd door het "bundelen" (promoten) van PUPs. Daarom mogen ze nooit worden gebruikt. Als uw computer al is geïnfecteerd met Chrominio, raden we aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende gratis software-installer die Chrominio adware verspreid:

Chrominio adware verspreidt installer

Chrominio adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Chrominio adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Chrominio adware verwijdering via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Chrominio-doorverwijzingen veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Chrominio advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Chrominio advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van chrominio adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Chrominio-advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Chrominio advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van chrominio adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Chrominio advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Chrominio advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van chrominio adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de chrominio adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om chrominio adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over chrominio adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12989-chrominio-virus

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Chrominio adware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Chrominio adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Chrominio adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.