The Tungsten Rounded Font Was Not Found oplichting

Ook bekend als: "The Tungsten Rounded font was not found" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

"The Tungsten Rounded Font Was Not Found" virus verwijderingsgids

Wat is "The Tungsten Rounded Font Was Not Found"?

Zoals ontdekt door malware-beveiligingsonderzoeker Brad is "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" een kwaadwillige foutmelding weergegeven door verschillende websites. Onderzoek toont aan dat, in tegenstelling tot andere nep-foutmeldingen, "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" wordt weergegeven door legitieme websites. Cybercriminelen kapen slecht beveiligde websites (meestal via het WordPress content management systeem) en injecteren deze met JavaScript-code die alle inhoud corrumpeert, waardoor de tekst onleesbaar wordt. De "The Tungsten Rounded Font Was Not Found"-foutmelding geeft dan aan dat het systeem een specifiek lettertype mist en vraagt gebruikers het te downloaden om de website goed te kunnen bekijken.

The Tungsten Rounded Font Was Not Found oplichting

Uit onderzoek blijkt dat de JavaScript-code het huidige besturingssysteem, de webbrowser en de geolocatie controleert. Als de gebruiker aan specifieke criteria voldoet (de gebruiker bevindt zich in een bepaald land, gebruikt Google Chrome of Mozilla Firefox, enz.) worden de websites onjuist weergegeven. Daartoe wijzigt het script tekst door valse tekstsymbolen en willekeurige tekens in te voegen. Vervolgens wordt een foutmelding weergegeven waarin wordt beweerd dat het lettertype "Tungster Rounded" ontbreekt en worden gebruikers aangemoedigd om een lettertypepakket te downloaden. In feite is de foutmelding "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" nep. Alle claims met betrekking tot ontbrekende lettertypen zijn onwaar. Deze fout is bedoeld om verschillende malwares te verspreiden - in plaats van het zogenaamde "fontpack" te downloaden, kunnen gebruikers onbedoeld hun systemen infecteren. Op het moment van onderzoek werd "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" verspreid met behulp van een Monero cryptocurrency mining software genaamd CPUMiner. Merk op dat 'font not found'-oplichting ook allerlei ransomware-type virussen probeert te verspreiden. Daarom moedigen we je ten zeerste aan "The Tungsten Rounded Font Was Not Found"-foutmelding te negeren en nooit te probereb het aangeboden lettertypepakket te downloaden. Je kunt deze foutmelding verwijderen door de webbrowser te sluiten (bij voorkeur via Taakbeheer) of door het systeem opnieuw te starten. Nadat je de browser opnieuw hebt gestart, herstel je uiteraard niet de gesloten tabbladen zodat je deze foutmelding niet opnieuw te zien krijgt.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"The Tungsten Rounded font was not found" virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om The Tungsten Rounded font was not found virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

"The Tungsten Rounded Font Was Not Found" is identiek aan Mercury Text Font, ArialText Font, Roboto Condensed Font en een aantal andere foutmeldingen. Alle nep-foutmeldingen zijn vrijwel identiek - ze beweren dat het systeem is beschadigd, maar in tegenstelling tot "The Tungsten Rounded Font Was Not Found", verspreiden de meeste geen malware. Deze fouten moedigen gebruikers aan om contact op te nemen met verschillende "gecertificeerde technici" via de opgegeven telefoonnummers. Deze mensen zijn cybercriminelen die inkomsten willen genereren door slachtoffers te misleiden zodat ze betalen voor diensten die niet nodig zijn - de problemen die worden genoemd in pop-ups van valse foutmeldingen bestaan eenvoudigweg niet. Bovendien worden nep-foutmeldingen meestal veroorzaakt door kwaadwillende websites die gebruikers onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Deze programma's infiltreren vaak systemen zonder toestemming. De meeste genereren indringende advertenties en verzamelen gevoelige gegevens, en vormen daarmee een bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen hebben potentieel ongewenste programma's officiële downloadwebsites, maar de meeste worden verspreid via intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.) en een misleidende marketingmethode die 'bundling' wordt genoemd. Intrusieve advertenties leiden vaak naar kwaadwillende websites. Verder voeren sommige ook scripts uit die malware en ongewenste programma's downloaden en installeren. "Bundelen" is een stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps - ontwikkelaars geven weinig informatie en verbergen de "gebundelde" apps onder verschillende secties (bijv. De "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen . Daarom klik je best nooit op advertenties, overhaast je best niet de download- en installatieprocessen en sla je best geen stappen over omdat je zo het systeem kan blootstellen op allerlei besmettingen en privacyschendingen.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. Wees daarom voorzichtig bij het surfen op internet en het downloaden of installeren van software. De meeste opdringerige advertenties zien er legitiem uit, maar ze linken meestal naar websites voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enquêtes en andere dubieuze inhoud. Als je ze tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Evalueer zorgvuldig elke download- en installatiestap (met name de "Aangepaste/Geavanceerde" opties) en vink alle extra meegeleverde programma's uit. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Tekst getoond in de "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" pop-up in de Google Chrome-variant:

De webpagina die u probeert te laden, wordt onjuist weergegeven omdat deze het lettertype "Tungsten Rounded" gebruikt. Om de fout op te lossen en de website correct weer te geven, moet u het "Chrome Font Pack" bijwerken.
Uitgever:Google Inc. All Rights Reserved.
Current version:Chrome Font Pack 54.0.2785.89
Latest version:Chrome Font Pack 56.0.2924.87

Schermafbeelding van "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" pop-up in de Mozilla Firefox variant:

The Tungsten Rounded Font Was Not Found Mozilla Firefox

Tekst getoond in de Mozilla Firefox variant:

Het "Tungsten Rounded" lettertype werd niet gevonden.
De webpagina wordt niet correct geladen want ze gebruikt het "Tungsten Rounded" lettertype. Om dit op te lossen moet u het "Mozilla Font Pack" bijwerken.
Uitgever:
Mozilla Corporation.
Current version:
Mozilla Font Pack 53.0.2785.89
Latest version:
Mozilla Font Pack 57.2.5284.21

De weergave van "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" pop-up (GIF):

The Tungsten Rounded Font Was Not Found pop-up GIF

Schermafbeelding van de valse melding vertoond nadat de kwaadaardige bestanden werden gedownload:

The Tungsten Rounded Font Was Not Found valse foutmelding

The Tungsten Rounded font was not found virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van The Tungsten Rounded font was not found virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

"The Tungsten Rounded Font Was Not Found" virus verwijdering:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende "Algemene PC-instellingen" scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de "Nu herstarten"-knop. Je computer zal nu herstarten in het "Geavanceerde Opstartopties menu". Klik op de "Probleemoplosser"-knop, klik dan op de "Geavanceerde Opties"-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op "Opstartinstellingen". Klik op de "Herstarten"-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met XData Ransomware. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de "Veilige Modus met commando-prompt" en "Systeemherstel":

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik "Volgende".

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik "Volgende" (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik "Ja".

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van het The Tungsten Rounded Font Was Not Found oplichting te elimineren.

Als je je computer niet kunt starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kun je je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze oplichting schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Andere tools die deze scam kunnen verwijderen::

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11941-the-tungsten-rounded-font-was-not-found-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
The Tungsten Rounded font was not found virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "The Tungsten Rounded font was not found" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met The Tungsten Rounded font was not found virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.